בסבוסה, בואי אליי, תני לי נשיקה על השפתיים…

יהודית מורחיים מכינה קלאסיקה מתוקה מהמטבח הערבי. בסבוסה: עוגת סולת בסירופ סוכר. עוגה נמוכה, מלאה ברוטב מתוק ועשיר והיא אפילו ללא מוצרי חלב
יהודית מורחיים מכינה קלאסיקה מתוקה מהמטבח הערבי. בסבוסה: עוגת סולת בסירופ סוכר. עוגה נמוכה, מלאה ברוטב מתוק ועשיר והיא אפילו ללא מוצרי חלב
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    7055
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7055.4 קק״ל 7055.4 קק״ל
    פחמימות 1034.2 גרם 1034.2 גרם
    שומן 273.1 גרם 273.1 גרם
    נתרן 1604.4 מ״ג 1604.4 מ״ג
    חלבון 130.8 גרם 130.8 גרם
    סיבים תזונתיים 22.6 גרם 22.6 גרם
    שומן רווי 40.4 גרם 40.4 גרם
    כולסטרול 2067.8 מ״ג 2067.8 מ״ג
    סידן 606.9 מ״ג 606.9 מ״ג
    ברזל 14.0 מ״ג 14.0 מ״ג
    אשלגן 1651.1 מ״ג 1651.1 מ״ג
    אבץ 10.9 מ״ג 10.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    7055
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7055.4 קק״ל 7055.4 קק״ל
    פחמימות 1034.2 גרם 1034.2 גרם
    שומן 273.1 גרם 273.1 גרם
    נתרן 1604.4 מ״ג 1604.4 מ״ג
    חלבון 130.8 גרם 130.8 גרם
    סיבים תזונתיים 22.6 גרם 22.6 גרם
    שומן רווי 40.4 גרם 40.4 גרם
    כולסטרול 2067.8 מ״ג 2067.8 מ״ג
    סידן 606.9 מ״ג 606.9 מ״ג
    ברזל 14.0 מ״ג 14.0 מ״ג
    אשלגן 1651.1 מ״ג 1651.1 מ״ג
    אבץ 10.9 מ״ג 10.9 מ״ג
    סגור

בסבוסה! עוגת סולת משגעת עם סירופ מתוק ונוסטלגי שגורמת לכולם למחוא כפיים!

לפני שנים רבות פגשתי את המתוקה הזו באירוע משפחתי.

 

הקרדיט לעוגה הנהדרת הזו הוא לרשל בן אבו (קרובת משפחתי) שגם הכינה וגם נתנה לי את המתכון. 

 

את העוגה הזו אפשר להכין בתבנית נמוכה מרובעת או מלבני ואז העוגה יוצאת נמוכה יותר אבל מלאה ברוטב עשיר ומתקתק.

 

מזמינה אתכם להכין ולשתף אותי ביצירות שלכם! אוהבת אתכם תמיד ♥ יהודית

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחי פרווה
יהודית מורחיים
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


עוגה

סירופ סוכר

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה בינונית את הקמח (מנופה), סולת ואבקת אפייה.
  3. מפרידים את הביצים. שמים את החלמונים בקערה גדולה, מוסיפים רק שלושת רבעי מכוס הסוכר ואת סוכר הוניל ומקציפים יחד עד אשר מקבלים קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את גרירת התפוז וטורפים.
  4. מוסיפים את השמן בזרם דק, מקציפים עד להטמעה, מוסיפים את ליקר התפוזים ומערבבים.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והסולת ומערבבים. התערובת תהיה מוצקה וחזקה לא לדאוג.
  6. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב. 
  7. מוסיפים מעט מהקצף לתערובת הסולת, מערבבים חזק ומהר.
  8. מוסיפים את יתרת הקצף לתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
  9. משמנים את התבנית, מוזגים את כל התערובת ומשטחים.
  10. מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דקות (העוגה יבשה כשקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
  11. מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה מערבבים את המים, הסוכר, סוכר הוניל ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש.
  12. כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מוזגים את כל הסירופ על פני העוגה.
  13. מפזרים קוקוס, מקררים ומגישים.
יפה וטעימה
בסבוסה - יפה וטעימה ונולדה מלכה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בסבוסה, בואי אליי, תני לי נשיקה על השפתיים…

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רות עוזרי

    מה אפשר לשים במקום ליקר תפוזים?ליקר בננות טוב?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר על ליקר התפוזים, הוא לא חובה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות