בסבוסה, בואי אליי, תני לי נשיקה על השפתיים…
יהודית מורחיים מכינה קלאסיקה מתוקה מהמטבח הערבי. בסבוסה: עוגת סולת בסירופ סוכר. עוגה נמוכה, מלאה ברוטב מתוק ועשיר והיא אפילו ללא מוצרי חלב
יהודית מורחיים מכינה קלאסיקה מתוקה מהמטבח הערבי. בסבוסה: עוגת סולת בסירופ סוכר. עוגה נמוכה, מלאה ברוטב מתוק ועשיר והיא אפילו ללא מוצרי חלב
- יהודית מורחיים
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7055.4 קק״ל 7055.4 קק״לפחמימות 1034.2 גרם 1034.2 גרםשומן 273.1 גרם 273.1 גרםנתרן 1604.4 מ״ג 1604.4 מ״גחלבון 130.8 גרם 130.8 גרםסיבים תזונתיים 22.6 גרם 22.6 גרםשומן רווי 40.4 גרם 40.4 גרםכולסטרול 2067.8 מ״ג 2067.8 מ״גסידן 606.9 מ״ג 606.9 מ״גברזל 14.0 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 1651.1 מ״ג 1651.1 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 10.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות7055
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7055.4 קק״ל 7055.4 קק״לפחמימות 1034.2 גרם 1034.2 גרםשומן 273.1 גרם 273.1 גרםנתרן 1604.4 מ״ג 1604.4 מ״גחלבון 130.8 גרם 130.8 גרםסיבים תזונתיים 22.6 גרם 22.6 גרםשומן רווי 40.4 גרם 40.4 גרםכולסטרול 2067.8 מ״ג 2067.8 מ״גסידן 606.9 מ״ג 606.9 מ״גברזל 14.0 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 1651.1 מ״ג 1651.1 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 10.9 מ״גסגור
בסבוסה! עוגת סולת משגעת עם סירופ מתוק ונוסטלגי שגורמת לכולם למחוא כפיים!
לפני שנים רבות פגשתי את המתוקה הזו באירוע משפחתי.
הקרדיט לעוגה הנהדרת הזו הוא לרשל בן אבו (קרובת משפחתי) שגם הכינה וגם נתנה לי את המתכון.
את העוגה הזו אפשר להכין בתבנית נמוכה מרובעת או מלבני ואז העוגה יוצאת נמוכה יותר אבל מלאה ברוטב עשיר ומתקתק.
מזמינה אתכם להכין ולשתף אותי ביצירות שלכם! אוהבת אתכם תמיד ♥ יהודית
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 7055 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 כוס קמח לבן
-
2 כוסות סולת
-
1 1/2שקיות או 15 גרם אבקת אפייה
-
7 ביצים Lמופרדות
-
1 כוס סוכר לבן
-
2שקיות או 20 גרם סוכר וניל
-
1 כפית קליפת תפוז
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כפית ליקר תפוזיםלא חובה
קישוט
-
1/4 כוס קוקוס טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה בינונית את הקמח (מנופה), סולת ואבקת אפייה.
- מפרידים את הביצים. שמים את החלמונים בקערה גדולה, מוסיפים רק שלושת רבעי מכוס הסוכר ואת סוכר הוניל ומקציפים יחד עד אשר מקבלים קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את גרירת התפוז וטורפים.
- מוסיפים את השמן בזרם דק, מקציפים עד להטמעה, מוסיפים את ליקר התפוזים ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והסולת ומערבבים. התערובת תהיה מוצקה וחזקה לא לדאוג.
- מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב.
- מוסיפים מעט מהקצף לתערובת הסולת, מערבבים חזק ומהר.
- מוסיפים את יתרת הקצף לתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
- משמנים את התבנית, מוזגים את כל התערובת ומשטחים.
- מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דקות (העוגה יבשה כשקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
- מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה מערבבים את המים, הסוכר, סוכר הוניל ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מוזגים את כל הסירופ על פני העוגה.
- מפזרים קוקוס, מקררים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה בינונית את הקמח (מנופה), סולת ואבקת אפייה.
- מפרידים את הביצים. שמים את החלמונים בקערה גדולה, מוסיפים רק שלושת רבעי מכוס הסוכר ואת סוכר הוניל ומקציפים יחד עד אשר מקבלים קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את גרירת התפוז וטורפים.
- מוסיפים את השמן בזרם דק, מקציפים עד להטמעה, מוסיפים את ליקר התפוזים ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והסולת ומערבבים. התערובת תהיה מוצקה וחזקה לא לדאוג.
- מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב.
- מוסיפים מעט מהקצף לתערובת הסולת, מערבבים חזק ומהר.
- מוסיפים את יתרת הקצף לתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
- משמנים את התבנית, מוזגים את כל התערובת ומשטחים.
- מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דקות (העוגה יבשה כשקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
- מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה מערבבים את המים, הסוכר, סוכר הוניל ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מוזגים את כל הסירופ על פני העוגה.
- מפזרים קוקוס, מקררים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה אפשר לשים במקום ליקר תפוזים?ליקר בננות טוב?
אפשר לוותר על ליקר התפוזים, הוא לא חובה.