ברקוקש – פתיתים מסורתיים לפורים מהמטבח המרוקאי
ברקוקש - פתיתים מסורתיים לפורים מהמטבח המרוקאי. מנה מיוחדת לכבוד החג עם פתיתים ביתיים וטעמים עמוקים, מנה שכולם יאהבו לזלול
ברקוקש - פתיתים מסורתיים לפורים מהמטבח המרוקאי. מנה מיוחדת לכבוד החג עם פתיתים ביתיים וטעמים עמוקים, מנה שכולם יאהבו לזלול
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 350.0 קק״ל 2800.3 קק״לפחמימות 52.1 גרם 416.5 גרםשומן 11.4 גרם 91.1 גרםנתרן 194.8 מ״ג 1558.6 מ״גחלבון 8.9 גרם 71.2 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.4 גרםשומן רווי 2.6 גרם 20.5 גרםכולסטרול 8.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 12.8 מ״ג 102.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 126.5 מ״ג 1012.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות350
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 350.0 קק״ל 2800.3 קק״לפחמימות 52.1 גרם 416.5 גרםשומן 11.4 גרם 91.1 גרםנתרן 194.8 מ״ג 1558.6 מ״גחלבון 8.9 גרם 71.2 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.4 גרםשומן רווי 2.6 גרם 20.5 גרםכולסטרול 8.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 12.8 מ״ג 102.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 126.5 מ״ג 1012.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 350 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בסיר רחב מניחים כרבע שקית סולת ומטפטפים מים, מתחילים לערבב בתנועות סיבוביות.
- מוסיפים מים וסולת לסירוגין עד שנוצרים גרגירים.
- מוסיפים כף גדושה של קמח וממשיכים כל הזמן לערבב בתנועות סיבוביות בדיוק כמו קוסקוס.
- במידה והגרגירים נראים לכם קטנים מדי, מוסיפים שוב מעט סולת, טפטופי מים ותנועות סיבוביות עם הידיים.
- שוב מוסיפים קמח ומערבבים. בשלב הזה הגרגירים אמורים להיות עבים מספיק.
- מעבירים למסננת עם חורים גדולים את הגרגירים ומסננים. כל הגרגירים הגדולים הם הברקוקש.
- וכל מה שנשאר בקערה מוסיפים עליו עוד סולת וחוזרים על כל התהליך, טפטופי מים, סולת, קמח, סינון.
- מזלפים שמן על כל הגרגירים ומערבבים.
- מאדים בסיר קוסקוס אידוי ראשון של 35 דקות (יוצרים ארובות בין הגרגירים).
- שוטפים את הברקוקש מתחת לברז (בתוך מסננת האידוי) מנערים שאריות ומעבירים לסיר רחב.
- מניחים את הנטורינה/חמאה ומוסיפים מלח. בעזרת הידיים מטמיעים את הנטורינה ומחזירים לסיר האידוי ל-20 דקות נוספות. זהו, הברקוקש מוכן. שומרים במנת בשקיות זיפר סליידר ומבשלים כשרוצים.
- מבשלים את הברקוקש בחלב: מניחים בסיר כוס מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים כוס פתיתי ברקוקש ומבשלים ללא כיסוי עד לספיגה כמעט מלאה של הנוזלים. מוסיפים כוס חלב וכפית חמאה ומבשלים עד הסמכה.
- מעבירים לקעריות הגשה ומוסיפים מעט מלח וקוביית חמאה. ניתן להוסיף סוכר/קינמון/פפריקה (לפי מנהג)
אופן הכנה
- בסיר רחב מניחים כרבע שקית סולת ומטפטפים מים, מתחילים לערבב בתנועות סיבוביות.
- מוסיפים מים וסולת לסירוגין עד שנוצרים גרגירים.
- מוסיפים כף גדושה של קמח וממשיכים כל הזמן לערבב בתנועות סיבוביות בדיוק כמו קוסקוס.
- במידה והגרגירים נראים לכם קטנים מדי, מוסיפים שוב מעט סולת, טפטופי מים ותנועות סיבוביות עם הידיים.
- שוב מוסיפים קמח ומערבבים. בשלב הזה הגרגירים אמורים להיות עבים מספיק.
- מעבירים למסננת עם חורים גדולים את הגרגירים ומסננים. כל הגרגירים הגדולים הם הברקוקש.
- וכל מה שנשאר בקערה מוסיפים עליו עוד סולת וחוזרים על כל התהליך, טפטופי מים, סולת, קמח, סינון.
- מזלפים שמן על כל הגרגירים ומערבבים.
- מאדים בסיר קוסקוס אידוי ראשון של 35 דקות (יוצרים ארובות בין הגרגירים).
- שוטפים את הברקוקש מתחת לברז (בתוך מסננת האידוי) מנערים שאריות ומעבירים לסיר רחב.
- מניחים את הנטורינה/חמאה ומוסיפים מלח. בעזרת הידיים מטמיעים את הנטורינה ומחזירים לסיר האידוי ל-20 דקות נוספות. זהו, הברקוקש מוכן. שומרים במנת בשקיות זיפר סליידר ומבשלים כשרוצים.
- מבשלים את הברקוקש בחלב: מניחים בסיר כוס מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים כוס פתיתי ברקוקש ומבשלים ללא כיסוי עד לספיגה כמעט מלאה של הנוזלים. מוסיפים כוס חלב וכפית חמאה ומבשלים עד הסמכה.
- מעבירים לקעריות הגשה ומוסיפים מעט מלח וקוביית חמאה. ניתן להוסיף סוכר/קינמון/פפריקה (לפי מנהג)
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן