האחות המלוחה: כנאפה בשר קריספית בטירוף
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.3 קק״ל 2792.8 קק״לפחמימות 16.3 גרם 162.7 גרםשומן 19.0 גרם 190.3 גרםנתרן 402.3 מ״ג 4022.8 מ״גחלבון 10.2 גרם 102.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 37.3 גרםכולסטרול 27.3 מ״ג 273.0 מ״גסידן 56.1 מ״ג 561.1 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 147.9 מ״ג 1478.7 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 23.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה
-
קלוריות279
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.3 קק״ל 2792.8 קק״לפחמימות 16.3 גרם 162.7 גרםשומן 19.0 גרם 190.3 גרםנתרן 402.3 מ״ג 4022.8 מ״גחלבון 10.2 גרם 102.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 37.3 גרםכולסטרול 27.3 מ״ג 273.0 מ״גסידן 56.1 מ״ג 561.1 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 147.9 מ״ג 1478.7 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 23.9 מ״גסגור
בחיפוש אחר מנה ראשונה, מפתיעה בייחודיותה, קלה להכנה וכמובן טעימה, מצאתי לנכון להכין כנאפה בשר. כשהרשתות והאתרים קורסים מטרנד הכנאפה גבינה מתוקה כמנה אחרונה, באה תפנית בעלילת הכנאפה! אותו “הלוק”, אותה צורת הגשה ומרקם פריך. הפעם רק הכנאפה מוגשת כמנה ראשונה והיא בשרית. מפתיע?
יתרון משמעותי לכנאפה של הבשר מלבד היותה מלוחה, הוא הפריכות המטורפת שלה. היא פריכה יותר מאחותה המתוקה משתי סיבות:
1. השומן שמטגן את שיערות הקדאיף מגיע משמן הזית ומשומן הבשר הניגר בתהליך הטיגון.
2. בהגשה לא יוצקים רוטב, או סירופ, דבר הפוגע בפריכות שיערות הקדאיף.
ניתן להכין את הכנאפה בשני אופנים אפייה או טיגון, בכל דרך בה תבחרו התוצאה זהה.
טיפים להצלחה:
- במהלך הטיגון הופכים את הכנאפה בעזרת מגש מתכת שטוח, מניחים את המגש על פני המחבת והופכים את המחבת, הכנאפה עוברת למגש ואז מחליקים את הכנאפה מהמגש למחבת.
כך הופכים את הכנאפה מספר פעמים עד להשחמה אחידה של הכנאפה (זה נכון גם לגבי כנאפה המתוקה). - במהלך הטיגון אני מוסיף שמן זית על שיערות הכנאפה אם יש צורך בכך, הפריכות של שיערות הקדאיף מתקבלת מטיגון נכון ויחס נכון של שומן בשערות.
- בסוף התהליך אני מעביר למגש, מזלף טחינה, מפזר על פני הכנאפה פיסטוקים קלויים – אבל זה לא חובה.
- המתכון מתאים למגש בקוטר 30 ס”מ או לשלושה מגשים אישיים בקוטר 10 ס”מ.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 279 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם שערות קדאיף
-
300 גרם בשר בקר טחוןמומלץ להוסיף ולטחון עם מעט שומן כבש
-
1/4 כפית ראס אל חנות
-
1/4 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית קינמון טחוןלא חובה - רק מי שאוהב!
-
1/2 כוס שמן זית
הגשה
-
1/4 כוס טחינה גולמיתלזילוף
-
1 חופן פיסטוקים טבעייםקצוצים. או שקדים או צנוברים
אופן הכנה
- פותחים את שיערות הקדאיף עם הידיים, לאט ובעדינות כמו שפורמים קשרים בשיער, עד שמתקבלות קבוצות שיער מרווחות.
- משמנים היטב בשמן זית מגש שטוח, פורסים על קוטר 30 ס”מ שכבה דקה של שיערות קדאיף (כ-150 גרם).
- מזלפים על שכבת הקדאיף באופן שווה כ-3 כפות שמן זית.
- משטחים על פני שכבת שיערות הקדאיף את הבשר הטחון בשכבה אחידה (משאירים חצי ס”מ שוליים ללא בשר).
- משטחים שכבה שנייה של שיערות קדאיף מעל הבשר ומהדקים כך שתיווצר מעין “פיתה” של קדאיף עם מילוי פנימי של בשר.
- מזלפים שלוש כפות שמן זית על השכבה השנייה של שיערות הקדאיף.
- הכנה במחבת: משמנים מחבת בשמן זית, מחממים על להבה בינונית ומעבירים “בהחלקה” מהמגש למחבת את הכנאפה מטגנים כדקה.
- הופכים את הכנאפה בעזרת מגש ומטגנים מהצד השני גם כן, בערך דקה - חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד ששני הצדדים שחומים ויפים.
- הכנה בתנור: ניתן לאפות את הכנאפה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך עשר דקות אפייה, כשהמגש מונח על המדף האמצעי. ועשר דקות אפייה נוספות כאשר המגש נמצא בתחתית התנור.
- יש לבדוק מידי פעם השחמה של שיערות הקדאיף בחלק עליון ותחתון.
- מגישים: מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים טחינה מפזרים פיסטוקים קצוצים.
אופן הכנה
- פותחים את שיערות הקדאיף עם הידיים, לאט ובעדינות כמו שפורמים קשרים בשיער, עד שמתקבלות קבוצות שיער מרווחות.
- משמנים היטב בשמן זית מגש שטוח, פורסים על קוטר 30 ס”מ שכבה דקה של שיערות קדאיף (כ-150 גרם).
- מזלפים על שכבת הקדאיף באופן שווה כ-3 כפות שמן זית.
- משטחים על פני שכבת שיערות הקדאיף את הבשר הטחון בשכבה אחידה (משאירים חצי ס”מ שוליים ללא בשר).
- משטחים שכבה שנייה של שיערות קדאיף מעל הבשר ומהדקים כך שתיווצר מעין “פיתה” של קדאיף עם מילוי פנימי של בשר.
- מזלפים שלוש כפות שמן זית על השכבה השנייה של שיערות הקדאיף.
- הכנה במחבת: משמנים מחבת בשמן זית, מחממים על להבה בינונית ומעבירים “בהחלקה” מהמגש למחבת את הכנאפה מטגנים כדקה.
- הופכים את הכנאפה בעזרת מגש ומטגנים מהצד השני גם כן, בערך דקה - חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד ששני הצדדים שחומים ויפים.
- הכנה בתנור: ניתן לאפות את הכנאפה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך עשר דקות אפייה, כשהמגש מונח על המדף האמצעי. ועשר דקות אפייה נוספות כאשר המגש נמצא בתחתית התנור.
- יש לבדוק מידי פעם השחמה של שיערות הקדאיף בחלק עליון ותחתון.
- מגישים: מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים טחינה מפזרים פיסטוקים קצוצים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (17)
נראה מעולה אבל הבשר לא מספיק זמן כדי שהבשר יהיה אפוי. דקה מכל מצד זה בשר כמעט חי
תראי שנכתב להפוך את הכנאפה מספר פעמים, כמו גם ניתנה הצעה לאפות בתנור
נראה מעולה,