לביבות בטטה אפויות שהילדים יחטפו ישר מהתבנית

גם כששומרים על המשקל אפשר ליהנות מלביבות! פשוט מכינים לביבות בטטה אפויות בתנור - טעימות, פשוטות להכנה ובלי מוצרי חלב, שכיף להגיש בחנוכה וגם בכל יום אחר
גם כששומרים על המשקל אפשר ליהנות מלביבות! פשוט מכינים לביבות בטטה אפויות בתנור - טעימות, פשוטות להכנה ובלי מוצרי חלב, שכיף להגיש בחנוכה וגם בכל יום אחר
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
30 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    84
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 84.1 קק״ל 1009.6 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 122.0 גרם
    שומן 3.7 גרם 44.8 גרם
    נתרן 293.7 מ״ג 3524.7 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 49.6 מ״ג 594.9 מ״ג
    סידן 22.5 מ״ג 269.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 11.4 מ״ג
    אשלגן 154.7 מ״ג 1856.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    84
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 84.1 קק״ל 1009.6 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 122.0 גרם
    שומן 3.7 גרם 44.8 גרם
    נתרן 293.7 מ״ג 3524.7 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 49.6 מ״ג 594.9 מ״ג
    סידן 22.5 מ״ג 269.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 11.4 מ״ג
    אשלגן 154.7 מ״ג 1856.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לביבות מלוחות
יונית צוקרמן
X

30 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות גדולות ומבשלים בסיר עם מים רותחים עד ריכוך. מסננים ומועכים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומתיזים בתרסיס השמן.
  3. קולפים וקוצצים את הבצל לקוביות (ניתן להיעזר בקוצץ ירקות).
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

    לביבות בטטה אפויות1
    מועכים את הבטטות המבושלות. צילום: נמרוד גנישר

  5. מוסיפים את הבצל המטוגן ושאר הרכיבים לבטטה ומערבבים.
  6. מגלגלים את התערובת לקציצות, משטחים מעט ומניחים על התבנית.
  7. אופים בתנור החם עד להזהבה.
  8. מגישים בצלחת מהממת כזאת ונהנים.

    לביבות בטטה אפויות3
    לביבות בטטה אפויות. צילום: נמרוד גנישר

הערות

  • אם רוצים, אפשר לטבול את הלביבות בפירורי לחם ולטגן
  • הלביבות עשירות בנוגד חמצון בטא קרוטן ומומלצות לצריכה כחלק מארוחת צהריים או ערב לצד ירקות ו/או ממרח שאוהבים כמו טחינה, גבינה וכו'

tip

טיפ מקרר

כדי לשמור על טריות הירקות אחסנו במקרר במגירה היעודית לאחסון ירקות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות בטטה אפויות שהילדים יחטפו ישר מהתבנית

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    חדוה אלמוג

    לביבות אפויות נהדרות.

    Avatar
    jenny salomon

    ???

תגובות (35)

Avatar

    Avatar
    אסתי ברזילי

    איך. צלחתן ליצור לביבות? העיסה ממש נוזלית…

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אסתי, חשוב שהבטטות יהיו גדולות. אם הן בינוניות – להוסיף עוד אחת. אפשר גם להוסיף עוד כף-שתיים של קמח

    Avatar
    דפנה בן יוסף

    ממש,ממש,דליל משהו בכמויות לא הגיוני בכלל, הייתי צריכה להוסיף מלא קמח ועדיין לא נעשה תערובת שאפשר לגלגל ממנה קציצות!י

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דפנה, חשוב מאוד להוציא את הנוזלים מהבטטות המבושלות, הן סופחות המון נוזלים בבישול

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות