לחמניות מאודות וממולאות בפטריות: מומופוקו באן!

הגרסה המודרנית ללחמניות באן המסורתיות היישר ממסעדת מומופוקו בניו יורק - מומופוקו באן, לחמניות מאודות במילוי פטריות עם חמוצים ביתיים
הגרסה המודרנית ללחמניות באן המסורתיות היישר ממסעדת מומופוקו בניו יורק - מומופוקו באן, לחמניות מאודות במילוי פטריות עם חמוצים ביתיים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    166
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 165.8 קק״ל 1989.8 קק״ל
    פחמימות 28.6 גרם 343.5 גרם
    שומן 3.5 גרם 41.5 גרם
    נתרן 182.1 מ״ג 2184.9 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 43.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.3 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 2.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 413.6 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 164.9 מ״ג 1979.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    166
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 165.8 קק״ל 1989.8 קק״ל
    פחמימות 28.6 גרם 343.5 גרם
    שומן 3.5 גרם 41.5 גרם
    נתרן 182.1 מ״ג 2184.9 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 43.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.3 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 2.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 413.6 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 164.9 מ״ג 1979.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
מערכת Foody
X

7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הגשה

חמוצים


אופן הכנה

  1. מכינים את החמוצים: מערבבים בקערה את החומץ, הסוכר והמלח. מוסיפים את הירקות, מערבבים היטב ומשאירים במשרה למשך 20 דקות (עד שבוע).
  2. מכינים את לחמניות הבאן: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החלב או המים ומפעילים אינדוקציה על חום של 50 מעלות.
  3. ברגע שהחלב מגיע לחום של כ-40 מעלות (אפשר להכניס אצבע לתוך החלב מבלי שהיא נכווית), מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים ומשאירים במשך 10 דקות.
  4. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח, הקורנפלור והמלח ולשים במשך 9 דקות לקבלת בצק אחיד שמתנתק מדפנות הקערה.
  5. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  6. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפטריות והגמבה תוך כדי ערבוב עד שהן מתחילות להזהיב ואין יותר נוזלים במחבת.
  7. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 2 דקות. מוסיפים את הרטבים, מערבבים ומטגנים במשך דקה נוספת. שומרים את המילוי בצד.
  8. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות. מכסים את הבצק בזמן העבודה במגבת כדי למנוע התייבשות. מרדדים כל חתיכת בצק על משטח עבודה מקומח קלות לצורה אובלית.
  9. מקפלים לחצי ומניחים בקפל חתיכת נייר אפייה (כדי שהחצאים לא יידבקו). מניחים את הבאנים המוכנים על ריבועי נייר אפייה ומכסים בניילון נצמד.
  10. מתפיחים במשך 45 דקות עד שהבאנים גדלים בערך ב-50%.
  11. מפעילים את המיקסר על פונקציית האידוי לחום של 100 מעלות למשך 20 דקות, שמים מים במיקסר ומאדים את הבאנים במשך כ- 20 דקות.
  12. ממלאים את הבאנים במילוי, מוסיפים את פרוסות מלפפון וטבעות הבצל המוחמצות, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
מומופוקו בן 2
לחמניות מאודות. צילום: נמרוד סונדרס, וידאו: אלי סטרול, סטיילינג: נעמה חן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות מאודות וממולאות בפטריות: מומופוקו באן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    עפר לפיד

    אפשר בבקשה גרסה של המתכון שאינה תלויה במיקסר עם אינדוקציה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עפר, יש לנו באתר מספר מתכונים ללחמניות מאודות ללא המיקסר המיוחד. בהצלחה ושתף אותנו איך יצא!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות