לחמניות מאודות וממולאות בפטריות: מומופוקו באן!
הגרסה המודרנית ללחמניות באן המסורתיות היישר ממסעדת מומופוקו בניו יורק - מומופוקו באן, לחמניות מאודות במילוי פטריות עם חמוצים ביתיים
הגרסה המודרנית ללחמניות באן המסורתיות היישר ממסעדת מומופוקו בניו יורק - מומופוקו באן, לחמניות מאודות במילוי פטריות עם חמוצים ביתיים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 165.8 קק״ל 1989.8 קק״לפחמימות 28.6 גרם 343.5 גרםשומן 3.5 גרם 41.5 גרםנתרן 182.1 מ״ג 2184.9 מ״גחלבון 3.6 גרם 43.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.5 מ״ג 413.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 164.9 מ״ג 1979.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות166
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 165.8 קק״ל 1989.8 קק״לפחמימות 28.6 גרם 343.5 גרםשומן 3.5 גרם 41.5 גרםנתרן 182.1 מ״ג 2184.9 מ״גחלבון 3.6 גרם 43.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.5 מ״ג 413.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 164.9 מ״ג 1979.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 166 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 סלסילות פטריות יערמסוגים שונים (כולל פטריות שימג'י), חתוכות גס או שלמות
-
1 פלפל אדום גדולחתוך לרצועות דקיקות
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
3 כפות סירופ מייפל
הגשה
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מכינים את החמוצים: מערבבים בקערה את החומץ, הסוכר והמלח. מוסיפים את הירקות, מערבבים היטב ומשאירים במשרה למשך 20 דקות (עד שבוע).
- מכינים את לחמניות הבאן: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החלב או המים ומפעילים אינדוקציה על חום של 50 מעלות.
- ברגע שהחלב מגיע לחום של כ-40 מעלות (אפשר להכניס אצבע לתוך החלב מבלי שהיא נכווית), מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים ומשאירים במשך 10 דקות.
- מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח, הקורנפלור והמלח ולשים במשך 9 דקות לקבלת בצק אחיד שמתנתק מדפנות הקערה.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפטריות והגמבה תוך כדי ערבוב עד שהן מתחילות להזהיב ואין יותר נוזלים במחבת.
- מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 2 דקות. מוסיפים את הרטבים, מערבבים ומטגנים במשך דקה נוספת. שומרים את המילוי בצד.
- מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות. מכסים את הבצק בזמן העבודה במגבת כדי למנוע התייבשות. מרדדים כל חתיכת בצק על משטח עבודה מקומח קלות לצורה אובלית.
- מקפלים לחצי ומניחים בקפל חתיכת נייר אפייה (כדי שהחצאים לא יידבקו). מניחים את הבאנים המוכנים על ריבועי נייר אפייה ומכסים בניילון נצמד.
- מתפיחים במשך 45 דקות עד שהבאנים גדלים בערך ב-50%.
- מפעילים את המיקסר על פונקציית האידוי לחום של 100 מעלות למשך 20 דקות, שמים מים במיקסר ומאדים את הבאנים במשך כ- 20 דקות.
- ממלאים את הבאנים במילוי, מוסיפים את פרוסות מלפפון וטבעות הבצל המוחמצות, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את החמוצים: מערבבים בקערה את החומץ, הסוכר והמלח. מוסיפים את הירקות, מערבבים היטב ומשאירים במשרה למשך 20 דקות (עד שבוע).
- מכינים את לחמניות הבאן: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החלב או המים ומפעילים אינדוקציה על חום של 50 מעלות.
- ברגע שהחלב מגיע לחום של כ-40 מעלות (אפשר להכניס אצבע לתוך החלב מבלי שהיא נכווית), מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים ומשאירים במשך 10 דקות.
- מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח, הקורנפלור והמלח ולשים במשך 9 דקות לקבלת בצק אחיד שמתנתק מדפנות הקערה.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפטריות והגמבה תוך כדי ערבוב עד שהן מתחילות להזהיב ואין יותר נוזלים במחבת.
- מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 2 דקות. מוסיפים את הרטבים, מערבבים ומטגנים במשך דקה נוספת. שומרים את המילוי בצד.
- מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות. מכסים את הבצק בזמן העבודה במגבת כדי למנוע התייבשות. מרדדים כל חתיכת בצק על משטח עבודה מקומח קלות לצורה אובלית.
- מקפלים לחצי ומניחים בקפל חתיכת נייר אפייה (כדי שהחצאים לא יידבקו). מניחים את הבאנים המוכנים על ריבועי נייר אפייה ומכסים בניילון נצמד.
- מתפיחים במשך 45 דקות עד שהבאנים גדלים בערך ב-50%.
- מפעילים את המיקסר על פונקציית האידוי לחום של 100 מעלות למשך 20 דקות, שמים מים במיקסר ומאדים את הבאנים במשך כ- 20 דקות.
- ממלאים את הבאנים במילוי, מוסיפים את פרוסות מלפפון וטבעות הבצל המוחמצות, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר בבקשה גרסה של המתכון שאינה תלויה במיקסר עם אינדוקציה?
היי עפר, יש לנו באתר מספר מתכונים ללחמניות מאודות ללא המיקסר המיוחד. בהצלחה ושתף אותנו איך יצא!