שחיתות טבעונית: מק אנד צ’יז של העולמות!
המאכל האמריקאי המושחת והאהוב בגרסה טבעונית - מק אנד צ'יז! תבנית מפנקת של פסטה מבושלת ואפויה בתנור עם תערובת "גבינה" קרמית וציפוי קראנצ'י של פירורי לחם פנקו
המאכל האמריקאי המושחת והאהוב בגרסה טבעונית - מק אנד צ'יז! תבנית מפנקת של פסטה מבושלת ואפויה בתנור עם תערובת "גבינה" קרמית וציפוי קראנצ'י של פירורי לחם פנקו
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.9 קק״ל 1937.5 קק״לפחמימות 31.8 גרם 190.9 גרםשומן 17.9 גרם 107.3 גרםנתרן 890.8 מ״ג 5344.7 מ״גחלבון 9.5 גרם 56.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.0 גרםשומן רווי 3.4 גרם 20.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.2 מ״ג 97.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 244.1 מ״ג 1464.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות323
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.9 קק״ל 1937.5 קק״לפחמימות 31.8 גרם 190.9 גרםשומן 17.9 גרם 107.3 גרםנתרן 890.8 מ״ג 5344.7 מ״גחלבון 9.5 גרם 56.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.0 גרםשומן רווי 3.4 גרם 20.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.2 מ״ג 97.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 244.1 מ״ג 1464.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 323 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה פנהמזרח מערבדי מרטינו מזרח ומערב
"גבינה" טבעונית
-
200 גרם אגוזי קשיו טבעייםכוס וחצי, מושרים ל-4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם)
-
360 מ"ל מיםכוס וחצי
-
3 כפות גדושות שמרי בירה
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 שיני שוםאו שתי כפיות אבקת שום
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף מיסו בהירמזרח מערבמשחת מיסו בהירה או כהה של מזרח ומערב
-
2 כפיות קורנפלוראו קמח טפיוקה
-
1/2 כפית כורכוםלא חובה, בשביל הצבע הצהבהב של ה"גבינה"
ציפוי פריך
-
1 1/2 כוסות פירורי פנקומזרח מערבמזרח ומערב
-
1 כף שמרי בירה
-
1/4 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1 כף שמן זיתאפשר להוסיף עוד כף לפי הצורך
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים, משמנים טיפה ושומרים בצד.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את “הגבינה”: שמים את כל המרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת קרמית חלקה במרקם יחסית דליל (ה”גבינה” תתייצב באפייה). טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את פירורי הלחם, המלח ושמן הזית ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מערבבים היטב את הפסטה המבושלת עם ה”גבינה”. אפשר לעשות זאת ישירות בתבנית. מפזרים מעל באופן אחיד את הציפוי הפריך.
- אופים את המק אנד צ’יז כ-25 דקות, או עד שהציפוי מזהיב. אפשר לקראת סוף האפייה להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון.
- מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים, משמנים טיפה ושומרים בצד.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את “הגבינה”: שמים את כל המרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת קרמית חלקה במרקם יחסית דליל (ה”גבינה” תתייצב באפייה). טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את פירורי הלחם, המלח ושמן הזית ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מערבבים היטב את הפסטה המבושלת עם ה”גבינה”. אפשר לעשות זאת ישירות בתבנית. מפזרים מעל באופן אחיד את הציפוי הפריך.
- אופים את המק אנד צ’יז כ-25 דקות, או עד שהציפוי מזהיב. אפשר לקראת סוף האפייה להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון.
- מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן