ארוחת צהריים מהירה: עוף בפסטו לימוני עם פירה כתום!
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 484.2 קק״ל 1452.6 קק״לפחמימות 38.3 גרם 114.8 גרםשומן 10.5 גרם 31.4 גרםנתרן 1835.4 מ״ג 5506.1 מ״גחלבון 53.0 גרם 159.0 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 7.9 גרםשומן רווי 2.4 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 62.4 מ״ג 187.3 מ״גברזל 2.3 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 229.5 מ״ג 688.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות484
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 484.2 קק״ל 1452.6 קק״לפחמימות 38.3 גרם 114.8 גרםשומן 10.5 גרם 31.4 גרםנתרן 1835.4 מ״ג 5506.1 מ״גחלבון 53.0 גרם 159.0 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 7.9 גרםשומן רווי 2.4 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 62.4 מ״ג 187.3 מ״גברזל 2.3 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 229.5 מ״ג 688.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
יש לנו בבית כמה מנות שאנחנו קוראים להן “אוכל של אחרי בית ספר”. מדובר במנות טעימות וקלות להכנה, שלוקח רבע שעה להכין, שזה המקסימום שאני מוכנה להשקיע במטבח בשעה 14:00, כשכולם רעבים וחסרי סבלנות.
בחלק מהשבוע אני מלמדת בישול בבתי ספר, וחוזרת הביתה בלי אנרגיות לעמוד ולבשל שוב ארוחות מורכבות. הילדים חוזרים הביתה באותה שעה, רעבים ועייפים. מה שדורש “אוכל של אחרי בית ספר”.
המנה הזו היא קלאסיקה של אוכל של אחרי בי”ס – מנה שכולם אוהבים, ביתית, מנחמת, טעימה ודורשת מינימום מאמץ. עוד לפני שהילדים מתחילים לקטר שהם רעבים, האוכל כבר על השולחן.
אני קונה מהקצב רצועות חזה עוף נקיות וחתוכות מראש ומה שנשאר זה רק להקפיץ אותן כמה דקות ולהוסיף להן טעמים מחמיאים. פסטו הוא אחד הטעמים שמחמיאים לעוף במיוחד.
את השאריות, אם יש, הבן שלי אוכל למחרת בתוך לחמנייה עם ירקות.
זה סוג הבישול שאני הכי אוהבת – קל, מהיר, מזין וטעים. כי אני מאמינה שאוכל בריא לא אמור להיות מסובך וחייב להיות טעים!
טיפ בריא:
פסטו הוא ממרח חובה אצלי במטבח. אני מתייחסת אליו כחומר גלם\ ומשתמשת בו בכל מתכון שזקוק לשדרוג ולבוסט של טעמים. בגלל שקשה לשמור על עלי בזיליקום טריים לאורך זמן, אני קונה כמות גדולה ומכינה ממנה מיד כמה צנצנות פסטו שאני שומרת במקפיא. תמיד יש צנצנת אחת במקרר וקל להוסיף ממנה לרוטב לפסטה, ללזניה, לתבשילי עוף , לירקות מוקפצים ולדגים.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 484 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלםחתוך לרצועות
-
1 כף שמן זית
-
1 כף ממרח פסטו
-
1/2 לימון בינוניסחוט
פירה
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 בטטות בינוניות
-
1 כפית מלח דקלבישול
-
1 כפית אבקת שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
3 כפות חלב סויה
אופן הכנה
- מכינים את הפירה: מקלפים את תפו”א והבטטות וחותכים לקוביות קטנות, כדי שיתבשלו ויתרככו מהר. מניחים בסיר בינוני על כיריים, מכסים במים ומוסיפים כפית גדושה של מלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לבעבוע עדין וממשיכים לבשל עשר דקות נוספות עד שהירקות מתרככים ומזלג ננעץ בהם בקלות.
- מכינים את העוף: במקביל, מחממים מחבת על אש גבוהה ויוצקים לתוכה כף שמן זית. מוסיפים את רצועות העוף וצורבים אותן היטב מכל הכיוונים.
- מוסיפים כף פסטו ומקפיצים ביחד עד שהפסטו מכסה את כל רצועות העוף באופן אחיד.
- מוסיפים מעט מלח ומורידים מהאש. סוחטים מעל חצי לימון טרי ומערבבים.
- חוזרים להכנת הפירה הכתום: מסננים את תפו”א והבטטות מהמים, מוסיפים את התבלינים ומועכים בעזרת מועך תפו”א לפירה אחיד. אני אוהבת שהפירה חלק וקטיפתי, אז אני מועכת שוב גם עם מזלג כדי לוודא שלא נשארו גושים. אם אתם אוהבים פירה חלק במיוחד, אפשר לטחון אותו במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: מסדרים בצלחות עיגולי פירה, מפזרים מעליהם את רצועות העוף ומגישים לצד סלט טרי.
אופן הכנה
- מכינים את הפירה: מקלפים את תפו”א והבטטות וחותכים לקוביות קטנות, כדי שיתבשלו ויתרככו מהר. מניחים בסיר בינוני על כיריים, מכסים במים ומוסיפים כפית גדושה של מלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לבעבוע עדין וממשיכים לבשל עשר דקות נוספות עד שהירקות מתרככים ומזלג ננעץ בהם בקלות.
- מכינים את העוף: במקביל, מחממים מחבת על אש גבוהה ויוצקים לתוכה כף שמן זית. מוסיפים את רצועות העוף וצורבים אותן היטב מכל הכיוונים.
- מוסיפים כף פסטו ומקפיצים ביחד עד שהפסטו מכסה את כל רצועות העוף באופן אחיד.
- מוסיפים מעט מלח ומורידים מהאש. סוחטים מעל חצי לימון טרי ומערבבים.
- חוזרים להכנת הפירה הכתום: מסננים את תפו”א והבטטות מהמים, מוסיפים את התבלינים ומועכים בעזרת מועך תפו”א לפירה אחיד. אני אוהבת שהפירה חלק וקטיפתי, אז אני מועכת שוב גם עם מזלג כדי לוודא שלא נשארו גושים. אם אתם אוהבים פירה חלק במיוחד, אפשר לטחון אותו במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: מסדרים בצלחות עיגולי פירה, מפזרים מעליהם את רצועות העוף ומגישים לצד סלט טרי.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
אתם פשוט אלופים!!! כל מה שאני מחפשת יש באתר שלכם— מדי פעם מותר גם לפרגן
תודה רבה! כיף מאד לשמוע (:
מיוחד וטעים!!