ארוחת צהריים מהירה: עוף פסטו לימוני עם פירה כתום!

הילה סער מסדרת לכם ארוחה של "אחרי בית ספר" - ארוחה טעימה ומזינה במינימום זמן ומאמץ! רצועות חזה עוף עסיסיות צרובות בפסטו ולימון, בתוספת פירה כתום קטיפתי מושלם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

יש לנו בבית כמה מנות שאנחנו קוראים להן “אוכל של אחרי בית ספר”. מדובר במנות טעימות וקלות להכנה, שלוקח רבע שעה להכין, שזה המקסימום שאני מוכנה להשקיע במטבח בשעה 14:00, כשכולם רעבים וחסרי סבלנות.

בחלק מהשבוע אני מלמדת בישול בבתי ספר, וחוזרת הביתה בלי אנרגיות לעמוד ולבשל שוב ארוחות מורכבות. הילדים חוזרים הביתה באותה שעה, רעבים ועייפים. מה שדורש “אוכל של אחרי בית ספר”.

המנה הזו היא קלאסיקה של אוכל של אחרי בי”ס - מנה שכולם אוהבים, ביתית, מנחמת, טעימה ודורשת מינימום מאמץ. עוד לפני שהילדים מתחילים לקטר שהם רעבים, האוכל כבר על השולחן.

אני קונה מהקצב רצועות חזה עוף נקיות וחתוכות מראש ומה שנשאר זה רק להקפיץ אותן כמה דקות ולהוסיף להן טעמים מחמיאים. פסטו הוא אחד הטעמים שמחמיאים לעוף במיוחד.

את השאריות, אם יש, הבן שלי אוכל למחרת בתוך לחמנייה עם ירקות.

זה סוג הבישול שאני הכי אוהבת - קל, מהיר, מזין וטעים. כי אני מאמינה שאוכל בריא לא אמור להיות מסובך וחייב להיות טעים!

טיפ בריא:

פסטו הוא ממרח חובה אצלי במטבח. אני מתייחסת אליו כחומר גלם\ ומשתמשת בו בכל מתכון שזקוק לשדרוג ולבוסט של טעמים. בגלל שקשה לשמור על עלי בזיליקום טריים לאורך זמן, אני קונה כמות גדולה ומכינה ממנה מיד כמה צנצנות פסטו שאני שומרת במקפיא. תמיד יש צנצנת אחת במקרר וקל להוסיף ממנה לרוטב לפסטה, ללזניה, לתבשילי עוף , לירקות מוקפצים ולדגים.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

עוף

פירה

אופן הכנה

  1. מכינים את הפירה: מקלפים את תפו”א והבטטות וחותכים לקוביות קטנות, כדי שיתבשלו ויתרככו מהר. מניחים בסיר בינוני, מכסים במים ומוסיפים כפית גדושה של מלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לבעבוע עדין וממשיכים לבשל עשר דקות נוספות עד שהירקות מתרככים ומזלג ננעץ בהם בקלות.

    מקלפים את תפו"א והבטטות וחותכים לקוביות קטנות. צילום: הילה סער
    מקלפים את תפו”א והבטטות וחותכים לקוביות קטנות. צילום: הילה סער

  3. מכינים את העוף: במקביל, מחממים מחבת על אש גבוהה ויוצקים לתוכה כף שמן זית. מוסיפים את רצועות העוף וצורבים אותן היטב מכל הכיוונים.
  4. מוסיפים כף פסטו ומקפיצים ביחד עד שהפסטו מכסה את כל רצועות העוף באופן אחיד.

    צורבים היטב את רצועות העוף מכל הצדדים ולאחר מכן מוסיפים כף פסטו. צילום: הילה סער
    צורבים היטב את רצועות העוף מכל הצדדים ולאחר מכן מוסיפים כף פסטו. צילום: הילה סער

  5. מוסיפים מעט מלח ומורידים מהאש. סוחטים מעל חצי לימון טרי ומערבבים.
  6. חוזרים להכנת הפירה הכתום: מסננים את תפו”א והבטטות מהמים, מוסיפים את התבלינים ומועכים בעזרת מועך תפו”א לפירה אחיד. אני אוהבת שהפירה חלק וקטיפתי, אז אני מועכת שוב גם עם מזלג כדי לוודא שלא נשארו גושים. אם אתם אוהבים פירה חלק במיוחד, אפשר לטחון אותו במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מגישים: מסדרים בצלחות עיגולי פירה, מפזרים מעליהם את רצועות העוף ומגישים לצד סלט טרי.

    מסדרים בצלחות עיגולי פירה, מפזרים מעליהם את רצועות העוף ומגישים לצד סלט טרי. צילום: הילה סער
    מסדרים בצלחות עיגולי פירה, מפזרים מעליהם את רצועות העוף ומגישים לצד סלט טרי. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 373.7 קק״ל 1121.1 קק״ל
פחמימות 14.9 גרם 44.6 גרם
שומן 10.5 גרם 31.4 גרם
נתרן 2477.0 מ״ג 7431.1 מ״ג
חלבון 50.4 גרם 151.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 7.9 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 7.1 גרם
כולסטרול 126.7 מ״ג 380.0 מ״ג
סידן 62.4 מ״ג 187.3 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 539.5 מ״ג 1618.5 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 5.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    רנה שניידרמן

    אתם פשוט אלופים!!! כל מה שאני מחפשת יש באתר שלכם— מדי פעם מותר גם לפרגן

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה! כיף מאד לשמוע (:

הצג עוד