החיתוכיות של החורף: חיתוכיות תפוחים וקראמבל קינמון
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3458.8 קק״ל 3458.8 קק״לפחמימות 449.6 גרם 449.6 גרםשומן 148.5 גרם 148.5 גרםנתרן 1592.1 מ״ג 1592.1 מ״גחלבון 30.5 גרם 30.5 גרםסיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרםשומן רווי 89.3 גרם 89.3 גרםכולסטרול 376.3 מ״ג 376.3 מ״גסידן 143.8 מ״ג 143.8 מ״גברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 1573.0 מ״ג 1573.0 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות3459
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3458.8 קק״ל 3458.8 קק״לפחמימות 449.6 גרם 449.6 גרםשומן 148.5 גרם 148.5 גרםנתרן 1592.1 מ״ג 1592.1 מ״גחלבון 30.5 גרם 30.5 גרםסיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרםשומן רווי 89.3 גרם 89.3 גרםכולסטרול 376.3 מ״ג 376.3 מ״גסידן 143.8 מ״ג 143.8 מ״גברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 1573.0 מ״ג 1573.0 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
יש לי חיבה רבה לקינוחים עם תפוחים אפויים, מקורמלים, מוקפצים וכו׳. אבל לפעמים אין לי כח להתעסק בהכנת טארט תפוחים מאפס, אז חיפשתי לזה פתרון יחסית קל יותר לביצוע. נכון, המתכון הזה דורש הכנה ב-3 שלבים שלוקחים קצת זמן. אבל בסה״כ הוא ממש פשוט ולא צריך ללכלך מלא כלים.
כשאני מכין קינוח עם תפוחים אני תמיד משתמש בתפוחים מזן גרני סמיט (הירוקים-חמוצים). החמיצות שלהם באפייה משתלבת נהדר עם סוכר. והכי חשוב, הם שומרים על מרקם רך ולא קמחי. אם אין לכם מעבד מזון, אפשר להכין את הבצק לתחתית ואת הקראמבל במיקסר עם וו גיטרה (זה רק ייקח קצת יותר זמן). אם אין לכם גם מיקסר, אפשר לפורר בעזרת מזלג או בצורה ידנית.
השתמשתי ברינג נירוסטה בגודל 20 20X. אבל אפשר להכין גם בתבנית עגולה בקוטר 22. אם מכינים בתבנית יותר גדולה, רצוי להכפיל את המתכון בהתאם.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 3459 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
75 גרם חמאה
-
45 גרם אבקת סוכר⅓ כוס וכף
-
100 גרם קמח לבןכוס פחות 4 כפות
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית תמצית וניל
מלית תפוחים
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
25 גרם חמאה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1/2 מיץ לימון בינונימיץ מחצי לימון
-
1 כף ברנדיאו קוניאק - לא חובה
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו.
- שמים את כל מרכיבי התחתית במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים עד לקבלת בצק.
- משטחים את הבצק בתבנית בגודל 20×20 מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את התחתית כ-30 דקות עד שמזהיבה. מוציאים מהתנור ונותנים לה להצטנן.
- במקביל, מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
- שמים את כל מרכיבי המלית בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-30-40 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והתפוחים רכים אך שמרו על צורתם. יש לערבב מידי פעם את התפוחים בכדי שלא יחרכו.
- בזמן שהתפוחים מתבשלים, שמים את כל מרכיבי הקראמבל במעבד המזון (אין צורך לנקות אותו בין השלבים) ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. אם רוצים פירורים יותר גסים, אפשר להוסיף כף מים.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.
- משטחים את התפוחים בצורה אחידה על תחתית הבצק האפויה ומעל מפזרים את הקראמבל. אופים כ-45 דקות עד שהקראמבל מזהיב מעט.
- מוציאים מהתנור, מחכים שיצטנן ומעבירים למקרר. לאחר שהתבנית התקררה לגמרי (שעתיים לפחות) מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל שרוצים (אני חתכתי ל-16 חתיכות). שומרים במקרר בקופסה סגורה עד להגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות במצב טורבו.
- שמים את כל מרכיבי התחתית במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים עד לקבלת בצק.
- משטחים את הבצק בתבנית בגודל 20×20 מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את התחתית כ-30 דקות עד שמזהיבה. מוציאים מהתנור ונותנים לה להצטנן.
- במקביל, מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
- שמים את כל מרכיבי המלית בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-30-40 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והתפוחים רכים אך שמרו על צורתם. יש לערבב מידי פעם את התפוחים בכדי שלא יחרכו.
- בזמן שהתפוחים מתבשלים, שמים את כל מרכיבי הקראמבל במעבד המזון (אין צורך לנקות אותו בין השלבים) ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. אם רוצים פירורים יותר גסים, אפשר להוסיף כף מים.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.
- משטחים את התפוחים בצורה אחידה על תחתית הבצק האפויה ומעל מפזרים את הקראמבל. אופים כ-45 דקות עד שהקראמבל מזהיב מעט.
- מוציאים מהתנור, מחכים שיצטנן ומעבירים למקרר. לאחר שהתבנית התקררה לגמרי (שעתיים לפחות) מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל שרוצים (אני חתכתי ל-16 חתיכות). שומרים במקרר בקופסה סגורה עד להגשה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
היי אם אני רוצה לעשות תבנית 22×22 בכמה צריך להכפיל את המתכון?
להכפיל כמויות פי 1.25
איך אפשר להכין את המתכון הפרווה?
לגרסת פרווה- אפשר להחליף את החמאה במחמאה.
אצלינו דווקא אוהבים את זה חם. זאת תהיה בעיה לפרוס את זה חם?
אפשר בהחלט לאכול את העוגה כשהיא חמה, רק שיהיה קשה יותר לחתוך אותה לפרוסות יפות ושוות. בבטן אגב, זה לא משנה 🙂