חגיגה בלקנית עם מתכון למוסקה חצילונים של שף גיא גמזו!
הישר מהמטבח הבלקני, השף גיא גמזו מכין מוסקה חצילונים: תבשיל חצילים קטנטנים במלית של בשר, המתבשלים בבעבוע עדין של רוטב עגבניות ביתי
הישר מהמטבח הבלקני, השף גיא גמזו מכין מוסקה חצילונים: תבשיל חצילים קטנטנים במלית של בשר, המתבשלים בבעבוע עדין של רוטב עגבניות ביתי
- גיא גמזו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2839.9 קק״ל 17039.4 קק״לפחמימות 55.1 גרם 330.8 גרםשומן 278.7 גרם 1672.2 גרםנתרן 4205.2 מ״ג 25231.4 מ״גחלבון 32.5 גרם 194.9 גרםסיבים תזונתיים 11.6 גרם 69.7 גרםשומן רווי 48.9 גרם 293.5 גרםכולסטרול 92.5 מ״ג 555.0 מ״גסידן 51.6 מ״ג 309.7 מ״גברזל 40.2 מ״ג 241.1 מ״גאשלגן 409.6 מ״ג 2457.8 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 41.6 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות2840
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2839.9 קק״ל 17039.4 קק״לפחמימות 55.1 גרם 330.8 גרםשומן 278.7 גרם 1672.2 גרםנתרן 4205.2 מ״ג 25231.4 מ״גחלבון 32.5 גרם 194.9 גרםסיבים תזונתיים 11.6 גרם 69.7 גרםשומן רווי 48.9 גרם 293.5 גרםכולסטרול 92.5 מ״ג 555.0 מ״גסידן 51.6 מ״ג 309.7 מ״גברזל 40.2 מ״ג 241.1 מ״גאשלגן 409.6 מ״ג 2457.8 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 41.6 מ״גסגור
מוסקה עם טוויסט, חצילונים קטנטנים ממולאים בבשר ושוחים ברוטב עגבניות.
כל כך הרבה גרסאות למאכל הטעים הזה, כל מדינה עושה אותו קצת אחרת וכל משפחה מכניסה את התבלין הסודי או השיטה הסודית למתכון המשפחתי שעובר בדורות.
הפעם, גיא גמזו משתף אותנו במתכון הסודי שלו ובטוויסט שעושה את כל ההבדל.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 2840 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 1/2 ק"ג עגבניות שריאדומות, חצויות
-
6 שיני שוםקצוצות
-
1 כפית נענע יבשה
-
2 כפות צימוקים כהים
-
2 כפיות אורגנו יבש
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 1/2 כוסות שמן זית
-
2 כוסות פאסאטה עגבניות
-
4 1/2 כוסות מים
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות מלח דק
מלית
-
600 גרם בשר בקר טחון
-
180 גרם שומן טלהטחון
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 כפית נענע יבשה
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית קינמון טחון
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- מורידים את קצוות החציל ויוצרים כיס למילוי, מניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים את השום עד להזהבה מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים 3 דקות.
- מוסיפים תבלינים, מלח, סוכר וצימוקים ומערבבים כחצי דקה.
- מוסיפים מחית עגבניות ומים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
- מכינים את המילוי: בקערה מערבבים בשר טחון ושומן טלה יחד עם בצל, שום, תבלינים, שמן זית ומלח לתערובת אחידה.
- ממלאים את החצילונים ומקמחים היטב מכל הצדדים ומניחים בצד.
- במקביל מחממים שמן לטיגון בסיר רחב, מטגנים את החצילונים מכל הצדדים,
- מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מעבירים את החצילונים המטוגנים לסיר עם רוטב העגבניות.
- מבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה, ומגישים.
אופן הכנה
- מורידים את קצוות החציל ויוצרים כיס למילוי, מניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים את השום עד להזהבה מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים 3 דקות.
- מוסיפים תבלינים, מלח, סוכר וצימוקים ומערבבים כחצי דקה.
- מוסיפים מחית עגבניות ומים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
- מכינים את המילוי: בקערה מערבבים בשר טחון ושומן טלה יחד עם בצל, שום, תבלינים, שמן זית ומלח לתערובת אחידה.
- ממלאים את החצילונים ומקמחים היטב מכל הצדדים ומניחים בצד.
- במקביל מחממים שמן לטיגון בסיר רחב, מטגנים את החצילונים מכל הצדדים,
- מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מעבירים את החצילונים המטוגנים לסיר עם רוטב העגבניות.
- מבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה, ומגישים.
בשיתוף עםסימנס סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן