קלי קלות – טארט לימון מושלם ללא אפייה שלב אחר שלב
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 548.5 קק״ל 4387.9 קק״לפחמימות 75.6 גרם 604.5 גרםשומן 24.6 גרם 197.1 גרםנתרן 225.0 מ״ג 1800.0 מ״גחלבון 8.3 גרם 66.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרםשומן רווי 13.4 גרם 107.1 גרםכולסטרול 163.4 מ״ג 1307.4 מ״גסידן 30.5 מ״ג 243.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 119.8 מ״ג 958.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות549
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 548.5 קק״ל 4387.9 קק״לפחמימות 75.6 גרם 604.5 גרםשומן 24.6 גרם 197.1 גרםנתרן 225.0 מ״ג 1800.0 מ״גחלבון 8.3 גרם 66.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרםשומן רווי 13.4 גרם 107.1 גרםכולסטרול 163.4 מ״ג 1307.4 מ״גסידן 30.5 מ״ג 243.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 119.8 מ״ג 958.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״גסגור
כבר הודאתי שאני חובב קינוחים חמוצים, וטארט לימון בפרט! עכשיו עם החזרה לשגרה ולימי העבודה העמוסים, אני מוצא את עצמי עם פחות זמן פנוי להכנת קינוחים שדורשים זמן ממושך.
מהסיבה הזאת, מצאתי פתרון לטארט לימון מהיר יחסית שלא מצריך הפעלת תנור בכלל! בגלל שהקרם בלי ג’לטין או חמאה הוא יחסית רך. אני באופן אישי לא חובב טארטים עם ג׳לטין או כמויות חמאה גדולות.
במידה ואתם רוצים קרם יציב יותר, ניתן להוסיף לתערובת 24 גרם ג’לטין (מערבבים 4 גרם ג’לטין עם 20 גרם מים, נותנים לזה לעמוד כ-15 דקות ומחממים מעט במיקרוגל עד להמסה).
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 549 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
300 גרם פתי בר ונילפירורים, או ביסקוויט (כשלוש כוסות)
-
100 גרם חמאהממומסת
מלית
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מאחדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון לתערובת אחידה ומשטחים בתבנית פאי עם שוליים. מקפיאים כ-20 דק’.
- מכינים את המלית: מביאים לסף רתיחה את מיץ הלימון השמנת הסוכר והגרידה. מכבים את האש, ונותנים לזה לעמוד קצת כדי לספוג טעמים.
- מערבבים את הנוזלים עם הביצים והחלמון בקערה חסינה לחום. מניחים מעל סיר עם מים חמים על אש בינונית. מערבבים עם מטרפה עד שמסמיך ומגיע ל-85 מעלות.
- יוצקים על הקלתית ומקפיאים כשעה.
- מכינים את המרנג: מערבבים את החלבון והסוכר בקערה חסינה לחום ומחממים מעל סיר עם מים רותחים. עד שהסוכר נמס. מקציפים כ-10 דקות.
- מורחים/מזלפים מעל הקרם לימון ושורפים עם ברנר.
- יש להגיש קר מהמקרר. בגלל שהקרם בלי ג’לטין או חמאה הוא יחסית רך - במידה ורוצים קרם יציב יותר, ניתן להוסיף לתערובת 24 גרם מסת ג’לטין (מערבבים 4 גרם ג’לטין עם 20 גרם מים, נותנים לזה לעמוד כ-15 דקות מחממים מעט במיקרוגל עד להמסה).
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מאחדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון לתערובת אחידה ומשטחים בתבנית פאי עם שוליים. מקפיאים כ-20 דק’.
- מכינים את המלית: מביאים לסף רתיחה את מיץ הלימון השמנת הסוכר והגרידה. מכבים את האש, ונותנים לזה לעמוד קצת כדי לספוג טעמים.
- מערבבים את הנוזלים עם הביצים והחלמון בקערה חסינה לחום. מניחים מעל סיר עם מים חמים על אש בינונית. מערבבים עם מטרפה עד שמסמיך ומגיע ל-85 מעלות.
- יוצקים על הקלתית ומקפיאים כשעה.
- מכינים את המרנג: מערבבים את החלבון והסוכר בקערה חסינה לחום ומחממים מעל סיר עם מים רותחים. עד שהסוכר נמס. מקציפים כ-10 דקות.
- מורחים/מזלפים מעל הקרם לימון ושורפים עם ברנר.
- יש להגיש קר מהמקרר. בגלל שהקרם בלי ג’לטין או חמאה הוא יחסית רך - במידה ורוצים קרם יציב יותר, ניתן להוסיף לתערובת 24 גרם מסת ג’לטין (מערבבים 4 גרם ג’לטין עם 20 גרם מים, נותנים לזה לעמוד כ-15 דקות מחממים מעט במיקרוגל עד להמסה).
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
הכנתם את המתכון?
תגובות (25)
היי שאלתי אתמול אם ניתן ליצוק את המלית על בסיס קלתית מבצק פריך מוכן ואפוי.., אשמח לתשובה תודה .
הי.. במקום פתי בר ניתן לאפות קלתית מבצק פריך וליצוק את הקרם לימון עליו ?
היי צביקה, אכן ניתן לאפות קלתית מבצק פריך במקום תחתית פתי בר
המלית לא הסמיכה לי. והכנתי בדיוק לפי המתכון הרשום
האם יש לך תמונה לשלוח לנו מהתהליך? כדי שנוכל לעזור