רקע ברימאג

קלי קלות – טארט לימון מושלם ללא אפייה שלב אחר שלב

אייל רווח מכין קינוח קיצי וטעים בטירוף - טארט לימון פשוט להכנה וללא אפייה כלל! בסיס של בצק פריך, מלית לימונית עשירה ומרעננת, ומרנג שוויצרי מלמעלה
אייל רווח מכין קינוח קיצי וטעים בטירוף - טארט לימון פשוט להכנה וללא אפייה כלל! בסיס של בצק פריך, מלית לימונית עשירה ומרעננת, ומרנג שוויצרי מלמעלה
  • אייל רווח
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    542
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 541.8 קק״ל 4334.5 קק״ל
    פחמימות 75.5 גרם 603.6 גרם
    שומן 24.2 גרם 193.8 גרם
    נתרן 218.2 מ״ג 1745.4 מ״ג
    חלבון 7.7 גרם 61.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרם
    שומן רווי 13.3 גרם 106.2 גרם
    כולסטרול 164.7 מ״ג 1317.6 מ״ג
    סידן 38.3 מ״ג 306.7 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 126.5 מ״ג 1011.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    542
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 541.8 קק״ל 4334.5 קק״ל
    פחמימות 75.5 גרם 603.6 גרם
    שומן 24.2 גרם 193.8 גרם
    נתרן 218.2 מ״ג 1745.4 מ״ג
    חלבון 7.7 גרם 61.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרם
    שומן רווי 13.3 גרם 106.2 גרם
    כולסטרול 164.7 מ״ג 1317.6 מ״ג
    סידן 38.3 מ״ג 306.7 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 126.5 מ״ג 1011.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור

כבר הודאתי שאני חובב קינוחים חמוצים, וטארט לימון בפרט! עכשיו עם החזרה לשגרה ולימי העבודה העמוסים, אני מוצא את עצמי עם פחות זמן פנוי להכנת קינוחים שדורשים זמן ממושך.

מהסיבה הזאת, מצאתי פתרון לטארט לימון מהיר יחסית שלא מצריך הפעלת תנור בכלל! בגלל שהקרם בלי ג’לטין או חמאה הוא יחסית רך. אני באופן אישי לא חובב טארטים עם ג׳לטין או כמויות חמאה גדולות.

במידה ואתם רוצים קרם יציב יותר, ניתן להוסיף לתערובת 24 גרם ג’לטין (מערבבים 4 גרם ג’לטין עם 20 גרם מים, נותנים לזה לעמוד כ-15 דקות ומחממים מעט במיקרוגל עד להמסה).

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קלתית

מלית

מרנג


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: מאחדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון לתערובת אחידה ומשטחים בתבנית פאי עם שוליים. מקפיאים כ-20 דק’.
  2. מכינים את המלית: מביאים לסף רתיחה את מיץ הלימון השמנת הסוכר והגרידה. מכבים את האש, ונותנים לזה לעמוד קצת כדי לספוג טעמים.
  3. מערבבים את הנוזלים עם הביצים והחלמון בקערה חסינה לחום. מניחים מעל סיר עם מים חמים על אש בינונית. מערבבים עם מטרפה עד שמסמיך ומגיע ל-85 מעלות.
  4. יוצקים על הקלתית ומקפיאים כשעה.
  5. מכינים את המרנג: מערבבים את החלבון והסוכר בקערה חסינה לחום ומחממים מעל סיר עם מים רותחים. עד שהסוכר נמס. מקציפים כ-10 דקות.
  6. מורחים/מזלפים מעל הקרם לימון ושורפים עם ברנר.
  7. יש להגיש קר מהמקרר. בגלל שהקרם בלי ג’לטין או חמאה הוא יחסית רך - במידה ורוצים קרם יציב יותר, ניתן להוסיף לתערובת 24 גרם מסת ג’לטין (מערבבים 4 גרם ג’לטין עם 20 גרם מים, נותנים לזה לעמוד כ-15 דקות מחממים מעט במיקרוגל עד להמסה).
    טארט לימון ללא אפייה. צילום: אייל רווח
    טארט לימון ללא אפייה. צילום: אייל רווח

     

    רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

    אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:

    054-4699389

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלי קלות – טארט לימון מושלם ללא אפייה שלב אחר שלב

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    דורית חימוביץ

    אפשר במקום סוכר תחליף סוכר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות