-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 589.4 קק״ל 3536.5 קק״לפחמימות 110.3 גרם 661.5 גרםשומן 12.4 גרם 74.2 גרםנתרן 179.7 מ״ג 1078.1 מ״גחלבון 13.0 גרם 77.8 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.6 גרםשומן רווי 6.0 גרם 35.9 גרםכולסטרול 0.8 מ״ג 4.8 מ״גסידן 314.1 מ״ג 1884.6 מ״גברזל 4.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 365.3 מ״ג 2192.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות589
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 589.4 קק״ל 3536.5 קק״לפחמימות 110.3 גרם 661.5 גרםשומן 12.4 גרם 74.2 גרםנתרן 179.7 מ״ג 1078.1 מ״גחלבון 13.0 גרם 77.8 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 30.6 גרםשומן רווי 6.0 גרם 35.9 גרםכולסטרול 0.8 מ״ג 4.8 מ״גסידן 314.1 מ״ג 1884.6 מ״גברזל 4.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 365.3 מ״ג 2192.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.6 מ״גסגור
איך לוקחים קינוח כמו טירמיסו, על טהרת חלב וביצים, והופכים אותו לטבעוני? זה פשוט – מתרכזים במה שיש בו, ולא במה שאין בו. ומה שמאפיין את הטירמיסו יותר מכל דבר אחר זה הקפה. טעם הקפה הוא מהות הקינוח האיטלקי האהוב הזה, כל שאר המרכיבים הם רק תפאורה וניתנים להחלפה. והתוצאה הסופית, טירמיסו טבעוני נטול חלב וביצים, תשאיר אתכם עם ביס רך, קרמי ומתקתק שהוא חובה לכל אוהבי הקפה.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 589 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
120 גרם קמח לבן
-
120 גרם קורנפלור
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
12גרם או 4 כפיות אבקת אפייה
-
1 כף קליפת לימון
-
1/4 כפית כורכום
-
200מ"ל או 3/4 כוס חלב סויה
סירופ קפה
-
2 כפות קפה נמס
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
1/4 כוס ליקר קפה
קרם
הגשה
-
6 כפות אבקת קקאו
-
2 כפיות פולי קקאו גרוסים
-
20 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית העגולה בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן.
- מכינים את התחתית: מניחים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור, הסוכר, אבקת האפייה, גרידת הלימון והכורכום ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את החלב ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה ללא גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ואופים 12-15 דקות, או עד שפני העוגה מתחילים להזהיב, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ללא פירורים. מצננים וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2 על 2 ס”מ.
- מכינים את סירופ הקפה: מערבבים את כל רכיבי המתכון ומשאירים בצד.
- מכינים את הקרם: יוצקים לסיר בינוני את חלב הסויה, מוסיפים את הקורנפלור, הסוכר, הווניל והכורכום ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 3-4 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך.
- מכבים את האש, מוסיפים את שמן הקוקוס, מערבבים היטב ומעבירים את הסיר לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול. מערבבים את הקרם בפעם האחרונה בעזרת מטרפה ידנית ומעבירים לשק זילוף ללא צנתר.
- מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי הגשה חופן של קוביות עוגת הספוג ויוצקים מעל כמות נדיבה של סירופ הקפה. מזלפים מעל פסים או תלוליות הקרם, זורים את אבקת הקקאו ומקשטים בפולי הקקאו ושבבי שוקולד שמייצרים בעזרת קולפן. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית העגולה בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן.
- מכינים את התחתית: מניחים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור, הסוכר, אבקת האפייה, גרידת הלימון והכורכום ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את החלב ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה ללא גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ואופים 12-15 דקות, או עד שפני העוגה מתחילים להזהיב, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ללא פירורים. מצננים וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2 על 2 ס”מ.
- מכינים את סירופ הקפה: מערבבים את כל רכיבי המתכון ומשאירים בצד.
- מכינים את הקרם: יוצקים לסיר בינוני את חלב הסויה, מוסיפים את הקורנפלור, הסוכר, הווניל והכורכום ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 3-4 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך.
- מכבים את האש, מוסיפים את שמן הקוקוס, מערבבים היטב ומעבירים את הסיר לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול. מערבבים את הקרם בפעם האחרונה בעזרת מטרפה ידנית ומעבירים לשק זילוף ללא צנתר.
- מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי הגשה חופן של קוביות עוגת הספוג ויוצקים מעל כמות נדיבה של סירופ הקפה. מזלפים מעל פסים או תלוליות הקרם, זורים את אבקת הקקאו ומקשטים בפולי הקקאו ושבבי שוקולד שמייצרים בעזרת קולפן. שומרים במקרר.
הערות
- הכורכום נמצא במתכון בשביל הצבע ולא משפיע על הטעם
- אם לא רוצים אלכוהול בסירופ הקפה, אפשר להשמיט מהמתכון
- השימוש בשמן הקוקוס בקרם הינו אופציונלי
הערות
- הכורכום נמצא במתכון בשביל הצבע ולא משפיע על הטעם
- אם לא רוצים אלכוהול בסירופ הקפה, אפשר להשמיט מהמתכון
- השימוש בשמן הקוקוס בקרם הינו אופציונלי
תגובות (27)
הקרם לא יוצא יציב/סמיך – יצא ממש כמו פודינג ואין טעם של טירמיסו אלא טעם של עוגת ספוג עם קרם נוזלי מוזר.
היי, האם אפשרי להכין את התחתית ואת הקרם יום לפני ולהרכיב בבוקר למחרת?
היי רון, כן, אפשר בהחלט