מי ידע שתפוח אדמה יכול להיות כזה טעים? תפוחי אדמה בתנור!

תפוח אדמה בתנור היא תוספת שתמיד באה בטוב, ואם תוסיפו לה שום ופרמזן בכלל תהפכו שבויים בקסמה. אפשר להוריד את הפרמזן ואז תקבלו מתכון טבעוני מושלם. שדרוג למנה האהובה
תפוח אדמה בתנור היא תוספת שתמיד באה בטוב, ואם תוסיפו לה שום ופרמזן בכלל תהפכו שבויים בקסמה. אפשר להוריד את הפרמזן ואז תקבלו מתכון טבעוני מושלם. שדרוג למנה האהובה
  • רום מילשטיין
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    133
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 133.1 קק״ל 798.7 קק״ל
    פחמימות 16.5 גרם 99.1 גרם
    שומן 3.9 גרם 23.6 גרם
    נתרן 1497.4 מ״ג 8984.4 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 42.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 15.0 גרם
    כולסטרול 10.2 מ״ג 61.0 מ״ג
    סידן 142.3 מ״ג 853.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 27.6 מ״ג 165.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    133
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 133.1 קק״ל 798.7 קק״ל
    פחמימות 16.5 גרם 99.1 גרם
    שומן 3.9 גרם 23.6 גרם
    נתרן 1497.4 מ״ג 8984.4 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 42.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 15.0 גרם
    כולסטרול 10.2 מ״ג 61.0 מ״ג
    סידן 142.3 מ״ג 853.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 27.6 מ״ג 165.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. שוטפים את תפוחי האדמה טוב מתחת למים זורמים ומקרצפים בעזרת סקוטש (לא מקלפים את הקליפה ולכן חשוב לרחוץ אותם היטב).
  2. מניחים את תפוחי האדמה השלמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה ומבשלים בערך 10 דק’ - עד שתפוחי האדמה רכים ומזלג יכול להינעץ בהם בקלות.
  3. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  5. מזלפים שמן זית ומניחים את תפוחי האדמה על נייר האפייה - מועכים בעזרת היד, או בעזרת כף את תפוחי אדמה. שימו לב לא למעוך יותר מידי, אנחנו רוצים להשאיר את תפוחי האדמה שלמים.
  6. מזלפים עוד שמן זית על כל תפוח אדמה, מפזרים פלפל שחור ומלח גס, מפזרים כמה ענפי תימין טרי.
  7. מכניסים לתנור למשך 30-45 דק’ או עד שתפוחי האדמה משחימים טוב.
  8. בינתיים, בעקרה כותשים 3 שיני שום, חופן פטרוזיליה קצוצה, מעט מלח, פלפל שחור גרוס ומכסים בשמן זית. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. כשתפוחי האדמה משחימים - מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל תפוח אדמה בתערובת השום מפזרים פרמז’ן מגורד מעל ומכניסים לעוד 5 דק’ בתנור במדף העליון.
  10. מוציאים ומתענגים - בתיאבון.

הערות

  • אם רוצים לשדרג ממש אפשר להחליף את שמן הזית בתערובת השום לחמאה מומסת
  • אם רוצים ניתן לוותר על גבינת הפרמזן ואז המתכון הוא טבעוני לגמרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מי ידע שתפוח אדמה יכול להיות כזה טעים? תפוחי אדמה בתנור!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    מלקקים את האצבעות ?

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    צביה רוזנבלום

    תודה על המתכונים שאתם שולחים אליי אשמח לקבל עוד מתכונים מימכם ואם יש לכם גם ווטצאפ אשמח לקבל גם שם בתודה בשורות טובות

      Avatar
      מערכת Foody

      ספרי לנו איך יצא 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות