קרמבו ביתי של קרין גורן – כמו במכולת!

אם לא הכנתם עד היום קרמבו ביתי, זה הזמן! קרין גורן במתכון לקרמבו אמיתי, טעים פי אלף מהקרמבו קלאסי שאתם קונים במכולת, יאללה, לעבודה!
אם לא הכנתם עד היום קרמבו ביתי, זה הזמן! קרין גורן במתכון לקרמבו אמיתי, טעים פי אלף מהקרמבו קלאסי שאתם קונים במכולת, יאללה, לעבודה!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
42 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    273
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 273.2 קק״ל 6831.1 קק״ל
    פחמימות 34.4 גרם 860.5 גרם
    שומן 14.0 גרם 351.2 גרם
    נתרן 39.1 מ״ג 976.8 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 59.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 31.9 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 87.1 גרם
    כולסטרול 25.0 מ״ג 624.5 מ״ג
    סידן 16.5 מ״ג 413.1 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 26.3 מ״ג
    אשלגן 94.7 מ״ג 2366.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 12.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    273
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 273.2 קק״ל 6831.1 קק״ל
    פחמימות 34.4 גרם 860.5 גרם
    שומן 14.0 גרם 351.2 גרם
    נתרן 39.1 מ״ג 976.8 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 59.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 31.9 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 87.1 גרם
    כולסטרול 25.0 מ״ג 624.5 מ״ג
    סידן 16.5 מ״ג 413.1 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 26.3 מ״ג
    אשלגן 94.7 מ״ג 2366.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 12.8 מ״ג
    סגור

קרין גורן בנוסטלגיה במיטבה! מחווה לקרמבו שליווה אותה לאורך כל ילדותה קבלו את המתכון לדבר האמיתי, קרמבו קלאסי טעים במיוחד כמו שפעם היינו קונים במכולת, עם קצף חלבונים לבן ואוורירי וציפוי של שוקולד דקיק ומתפצח בפה או ציפוי של ממרח לוטוס קרמל מהיר

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
42 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

קצף חלבונים

ציפוי שוקולד

ציפוי לוטוס


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, 1/4 כוס סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק ולרדד מעל הנייר).
  4. קורצים לעיגולים בעזרת חותכן מסולסל בקוטר 5 ס”מ בערך (לקרמבואים צריך רק 25 עוגיות. את שאריות הבצק תוכלו לתת לילדים כדי שיכינו עוגיות משלהם).
  5. אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121 מעלות (זה לוקח 7 דקות בערך. עוד דרך לבדוק אם הגענו לטמפ’ הרצויה: מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - כשהסירופ הופך לכדור צמיגי וגמיש כמו פלסטלינה למשחק בין האצבעות, מסירים מהאש).
  7. לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
  8. מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  9. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים גבעה שמנמנה על כל עוגייה.
  10. מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
  11. מכינים את הציפוי (שוקולד או ממרח לוטוס), מצפים, מקפיאים 5 דקות ומגישים:
  12. לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים). מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפ’ החדר.
  13. לציפוי לוטוס: מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס עם כפית שמן עד שהוא הופך לנוזלי ומעבירים לכלי צר ועמוק.
  14. טובלים כל קרמבו כשהוא הפוך בציפוי שוקולד או לוטוס (מחזיקים בעוגייה). מחזירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות הציפוי.
  15. שומרים במקרר ומגישים קר.

    קרמבו קרין 232
    הקרמבו המושלם של קרין גורן - כמו במכולת!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרמבו ביתי של קרין גורן – כמו במכולת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    לאה פריימן

    מהמם! אבל איך זה שאת מלקקת את האצבעות ואח”כ נוגעת בלי לשטוף…הילדים שלי לא יאכלו מזה לעולם!!!

    Avatar
    שטערני

    אם יש לי ביצים מדיום כמה אני צריכה כדי שיהיה שווה לכמות של הלאר’ג?

    Avatar
    יהודה נחום

    אני לא מאמין אאאאמלה איזה אליפות

קטגוריות

אביזרים

טכניקות