שטרודל תפוחים מהיר שנראה הכי מושקע
הקינוח הקלאסי מהמטבח האוסטרי עם השם שהכי מתגלגל על הלשון - השטרודל! מאפה מעלי פילו, ממולאים בתפוחי עץ מקורמלים בסוכר, חמאה וקינמון
הקינוח הקלאסי מהמטבח האוסטרי עם השם שהכי מתגלגל על הלשון - השטרודל! מאפה מעלי פילו, ממולאים בתפוחי עץ מקורמלים בסוכר, חמאה וקינמון
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.3 קק״ל 3244.8 קק״לפחמימות 26.9 גרם 403.8 גרםשומן 8.4 גרם 125.4 גרםנתרן 61.1 מ״ג 916.2 מ״גחלבון 1.7 גרם 26.2 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.2 גרםשומן רווי 5.4 גרם 81.2 גרםכולסטרול 34.3 מ״ג 513.8 מ״גסידן 45.8 מ״ג 687.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 119.9 מ״ג 1798.4 מ״גאבץ 31.0 מ״ג 465.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות216
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.3 קק״ל 3244.8 קק״לפחמימות 26.9 גרם 403.8 גרםשומן 8.4 גרם 125.4 גרםנתרן 61.1 מ״ג 916.2 מ״גחלבון 1.7 גרם 26.2 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.2 גרםשומן רווי 5.4 גרם 81.2 גרםכולסטרול 34.3 מ״ג 513.8 מ״גסידן 45.8 מ״ג 687.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 119.9 מ״ג 1798.4 מ״גאבץ 31.0 מ״ג 465.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 216 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
שטרודל תפוחים
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1/4 חבילה חמאה25 גרם
-
3/4 כוס סוכר חום
-
1 כף קינמון טחון
-
4 עלי בצק פילומופשרים
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאהאו 4 כפות חמאה מומסת
הגשה
-
1 שקית אבקת סוכרשקית גדולה, לפיזור בנדיבות
-
1 קופסה גלידה מוכנהבטעם וניל, לא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה.
- חותכים את התפוחים לשמיניות וכל שמינית פורסים לפרוסות דקות (2-3 מ”מ).
- מחממים את החמאה במחבת גדולה (הזהרו שלא תישרף) ומוסיפים למחבת את פרוסות התפוחים. מקפיצים מעט בחמאה.
- מוסיפים למחבת את הסוכר והקנמון ומערבבים היטב תוך כדי בישול 5-7 דקות (שהתפוחים יתרככו מעט, לא יותר מדי).
- מעבירים את התפוחים למסננת לסינון קצר של הנוזלים.
- פורסים עלה פילו על משטח העבודה, מרססים במעט שמן (או שצובעים במעט חמאה מומסת) ומניחים מעל עלה נוסף שגם אותו משמנים מעט.
- מעבירים חצי ממלית התפוחים לשליש התחתון של עלי הפילו ולרוחב העלה (כמו פס מצד לצד) ומשאירים שוליים של כ-3 ס”מ מכל צד.
- מקפלים את השוליים פנימה (על התפוחים) ומגלגלים לרולדה.
- חוזרים על הפעולה עם 2 עלי הפילו הנוספים ויתרת תערובת התפוחים.
- מניחים את הרולדות על התבנית.
- מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהפילו זהוב ויפה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים עם הרבה אבקת סוכר וגלידה וניל.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה.
- חותכים את התפוחים לשמיניות וכל שמינית פורסים לפרוסות דקות (2-3 מ”מ).
- מחממים את החמאה במחבת גדולה (הזהרו שלא תישרף) ומוסיפים למחבת את פרוסות התפוחים. מקפיצים מעט בחמאה.
- מוסיפים למחבת את הסוכר והקנמון ומערבבים היטב תוך כדי בישול 5-7 דקות (שהתפוחים יתרככו מעט, לא יותר מדי).
- מעבירים את התפוחים למסננת לסינון קצר של הנוזלים.
- פורסים עלה פילו על משטח העבודה, מרססים במעט שמן (או שצובעים במעט חמאה מומסת) ומניחים מעל עלה נוסף שגם אותו משמנים מעט.
- מעבירים חצי ממלית התפוחים לשליש התחתון של עלי הפילו ולרוחב העלה (כמו פס מצד לצד) ומשאירים שוליים של כ-3 ס”מ מכל צד.
- מקפלים את השוליים פנימה (על התפוחים) ומגלגלים לרולדה.
- חוזרים על הפעולה עם 2 עלי הפילו הנוספים ויתרת תערובת התפוחים.
- מניחים את הרולדות על התבנית.
- מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהפילו זהוב ויפה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים עם הרבה אבקת סוכר וגלידה וניל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שטרודל באמת מהיר והכי חשוב טעים
אין מה לומר חוץ ממושלם!