-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 782.0 קק״ל 3128.2 קק״לפחמימות 96.8 גרם 387.1 גרםשומן 30.2 גרם 120.6 גרםנתרן 2140.7 מ״ג 8562.9 מ״גחלבון 26.0 גרם 103.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.7 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרםכולסטרול 310.7 מ״ג 1242.8 מ״גסידן 64.1 מ״ג 256.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 123.2 מ״ג 492.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות782
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 782.0 קק״ל 3128.2 קק״לפחמימות 96.8 גרם 387.1 גרםשומן 30.2 גרם 120.6 גרםנתרן 2140.7 מ״ג 8562.9 מ״גחלבון 26.0 גרם 103.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.7 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרםכולסטרול 310.7 מ״ג 1242.8 מ״גסידן 64.1 מ״ג 256.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 123.2 מ״ג 492.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 782 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקשוקה ירוקה
-
2 כפות שמן זית
-
1 כרישה גדולההחלק הלבן בלבד, פרוסה לפרוסת דקות
-
1 שן שוםכתושה
-
5 עלי עלי מנגולדהחלק הירוק בלבד
-
חופן עלי תרד
-
1 כף מרטיני לבןאו יין לבן
-
1/2 כוס שמנת לבישול 15%
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
4 ביצים Lאו כמספר הסועדים. אפשר ביצי שליו
הגשה
-
70 גרם גבינת פטה 16%
-
1 אבוקדו של גליל גדולמסוג אטינגר, קלוף וחתוך לפרוסות
-
טיפה שמן זיתלזילוף
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את יתרת החומרים: המלח, השמן והמים ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט.
- מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך 35-50 דקות עד להכפלת הנפח.
- מכינים את השקשוקה: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעט עד שהיא מתרככת. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את התרד והמנגולד ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מאבדים מנפחם.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שמנת ומרטיני ביאנקו (או יין לבן) וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם.
- מעבירים בידיים משומנות את הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. מכסים ומתפיחים שוב במשך כ-20-30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 240 מעלות ואופים במשך 8 דקות.
- מוציאים מהתנור, עורמים את השקשוקה ושוברים ביצים מעל.
- מנמיכים לחום של 190 מעלות ואופים במשך 5-6 דקות נוספות, או עד שהביצים במידת העשייה הרצויה.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את גבינת הפטה ופרוסות האבוקדו. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את יתרת החומרים: המלח, השמן והמים ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט.
- מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך 35-50 דקות עד להכפלת הנפח.
- מכינים את השקשוקה: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעט עד שהיא מתרככת. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את התרד והמנגולד ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מאבדים מנפחם.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שמנת ומרטיני ביאנקו (או יין לבן) וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם.
- מעבירים בידיים משומנות את הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. מכסים ומתפיחים שוב במשך כ-20-30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 240 מעלות ואופים במשך 8 דקות.
- מוציאים מהתנור, עורמים את השקשוקה ושוברים ביצים מעל.
- מנמיכים לחום של 190 מעלות ואופים במשך 5-6 דקות נוספות, או עד שהביצים במידת העשייה הרצויה.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את גבינת הפטה ופרוסות האבוקדו. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
500גר קמח לפוקצ’ה אחת? אין הוראות לחלוקה לכדורים וכו’..
נכון, מדובר על מתכון לפוקאצ’ה עם שקשוקה במחבת, לכן אין חלוקה לכדורים.