משק ויילר רקע

סינייה טבעונית מושלמת! מתכון שלא תפסיקו להכין

סינייה ללא בשר, עם טעם ממכר ועשיר. מתכון קליל וזריז לקציצות ברוטב שמכסים בטחינה ומשגרים לתנור, עד שנוצר מעטה פריך ומבעבע
סינייה ללא בשר, עם טעם ממכר ועשיר. מתכון קליל וזריז לקציצות ברוטב שמכסים בטחינה ומשגרים לתנור, עד שנוצר מעטה פריך ומבעבע
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    2165
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2165.1 קק״ל 2165.1 קק״ל
    פחמימות 154.5 גרם 154.5 גרם
    שומן 150.8 גרם 150.8 גרם
    נתרן 3202.9 מ״ג 3202.9 מ״ג
    חלבון 51.9 גרם 51.9 גרם
    סיבים תזונתיים 29.0 גרם 29.0 גרם
    שומן רווי 19.7 גרם 19.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 561.0 מ״ג 561.0 מ״ג
    ברזל 20.0 מ״ג 20.0 מ״ג
    אשלגן 2560.0 מ״ג 2560.0 מ״ג
    אבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    2165
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2165.1 קק״ל 2165.1 קק״ל
    פחמימות 154.5 גרם 154.5 גרם
    שומן 150.8 גרם 150.8 גרם
    נתרן 3202.9 מ״ג 3202.9 מ״ג
    חלבון 51.9 גרם 51.9 גרם
    סיבים תזונתיים 29.0 גרם 29.0 גרם
    שומן רווי 19.7 גרם 19.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 561.0 מ״ג 561.0 מ״ג
    ברזל 20.0 מ״ג 20.0 מ״ג
    אשלגן 2560.0 מ״ג 2560.0 מ״ג
    אבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור

סינייה מגיעה אלינו מהמטבח הערבי וקרויה למעשה על שם המגש שבו משטחים ואופים את תערובת הבשר עם הטחינה. אז החלפנו את הבשר בקציצות ירק וטופו עשירות ורכות שהולכות מושלם עם שאר מרכיבי המתכון. לנסות ולהתאהב.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים טבעוניים
מלי זיידמן
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
  3. מחממים שמן על מחבת גדולה ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה כחמש דקות מכל צד’ עד שהן משחימות יפה.
  4. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  5. מקלפים וחותכים את הבצל לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
  6. מפרידים לטבעות. חותכים את העגבניות לפרוסות בעובי דומה.
  7. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, מוסיפים את המים והמלח וממשיכים לערבב לתערובת חלקה.
  8. מרכיבים את הסינייה: מסדרים על תחתית תבנית הפיירקס את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
  9. מוסיפים מעל שכבת תפוחי האדמה את הקציצות.
  10. מסדרים מעליהן את טבעות הבצל ומעל את פרוסות העגבנייה.
  11. מכניסים לתנור ל-20 דקות.
  12. לאחר 20 דקות, מוציאים, שופכים מעל את הטחינה הדלילה ומכניסים שוב ל-15 דקות.
  13. מוציאים מהתנור מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והשקדים הקלויים ומגישים. בתיאבון!

    סינייה. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל
    סינייה. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סינייה טבעונית מושלמת! מתכון שלא תפסיקו להכין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות