פלאפל ירוק עם סלט ירקות וטחינה
רוצים ללמוד איך להכין פלאפל ירוק בבית, ממש כמו בדוכני הפלאפל ברחוב? בעזרת מטחנת בשר ממש קל להכין את כדורי הפלאפל. מגישים חם עם טחינה וסלט ירקות
רוצים ללמוד איך להכין פלאפל ירוק בבית, ממש כמו בדוכני הפלאפל ברחוב? בעזרת מטחנת בשר ממש קל להכין את כדורי הפלאפל. מגישים חם עם טחינה וסלט ירקות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 455.7 קק״ל 2734.0 קק״לפחמימות 53.6 גרם 321.9 גרםשומן 16.2 גרם 97.3 גרםנתרן 1368.4 מ״ג 8210.5 מ״גחלבון 17.2 גרם 103.1 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 72.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 12.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 115.9 מ״ג 695.2 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.6 מ״גאשלגן 465.7 מ״ג 2794.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל 8 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות456
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 455.7 קק״ל 2734.0 קק״לפחמימות 53.6 גרם 321.9 גרםשומן 16.2 גרם 97.3 גרםנתרן 1368.4 מ״ג 8210.5 מ״גחלבון 17.2 גרם 103.1 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 72.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 12.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 115.9 מ״ג 695.2 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.6 מ״גאשלגן 465.7 מ״ג 2794.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 456 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלאפל
-
500 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
1 בצל בינוני
-
10 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 כף שטוחה כמון טחון
-
1 כף שטוחה תבלין כוסברה טחון
-
1 כף שומשום
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
סלט ירקות
-
1 מלפפון ירוק בינוני
-
1 עגבנייה בינונית
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טחינה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
4 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס מים קרים
הגשה
-
3 פיתות בינוניות
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס בשפע מים קרים לפחות 8 שעות.
- מכינים את הפלאפל: חותכים את הבצל ל-8 פלחים.
- טוחנים במטחנת בשר את החומוס, הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזיליה. מעבירים את התערובת הטחונה לקערה.
- מתבלים את התערובת בתבלינים ומוסיפים את אבקת הסודה לשתייה.
- מכינים את סלט הירקות: קוצצים דק את המלפפון, העגבנייה, הפלפל האדום והבצל. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור ושומרים בצד.
- מכינים את הטחינה: בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה עד להגעה למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה או בסיר קטן. כשהשמן חם, צרים קציצות פלאפל בעזרת ידיים רטובות או בעזרת מכשיר ייעודי להכנת כדורי פלאפל ומטגנים בשמן החם עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.
- מגישים: מסדרים כמה כדורי פלאפל בצלחת ומגישים עם טחינה, סלט ירקות ופיתות.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס בשפע מים קרים לפחות 8 שעות.
- מכינים את הפלאפל: חותכים את הבצל ל-8 פלחים.
- טוחנים במטחנת בשר את החומוס, הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזיליה. מעבירים את התערובת הטחונה לקערה.
- מתבלים את התערובת בתבלינים ומוסיפים את אבקת הסודה לשתייה.
- מכינים את סלט הירקות: קוצצים דק את המלפפון, העגבנייה, הפלפל האדום והבצל. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור ושומרים בצד.
- מכינים את הטחינה: בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה עד להגעה למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה או בסיר קטן. כשהשמן חם, צרים קציצות פלאפל בעזרת ידיים רטובות או בעזרת מכשיר ייעודי להכנת כדורי פלאפל ומטגנים בשמן החם עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.
- מגישים: מסדרים כמה כדורי פלאפל בצלחת ומגישים עם טחינה, סלט ירקות ופיתות.
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
לא מבשלים את החומוס לפני הטיגון ?
לא, אין צורך
האם אפשר לאפות הפלאפל במקום לטגן?
אפשר
טוב ללמוד עוד דברים