בלינצ’ס גבינה הונגרי הכי טעים שיש
מתכון חלום, שלא היה קל לחלץ מאימי ההונגרייה, שהבלינצ'ס שלה כבר הפכו לשם דבר ואנשים עורגים אליהם בחלומותיהם. בלינצ'ס מגולגל במילוי מתוק של גבינה וריבת דובדבנים. הגישו צלחת מלאה בהם וראו כיצד הם מתחסלים בשניות!
מתכון חלום, שלא היה קל לחלץ מאימי ההונגרייה, שהבלינצ'ס שלה כבר הפכו לשם דבר ואנשים עורגים אליהם בחלומותיהם. בלינצ'ס מגולגל במילוי מתוק של גבינה וריבת דובדבנים. הגישו צלחת מלאה בהם וראו כיצד הם מתחסלים בשניות!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.4 קק״ל 1515.1 קק״לפחמימות 21.3 גרם 170.8 גרםשומן 4.3 גרם 34.8 גרםנתרן 129.4 מ״ג 1035.2 מ״גחלבון 4.3 גרם 34.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.4 גרםשומן רווי 0.7 גרם 5.8 גרםכולסטרול 38.4 מ״ג 307.1 מ״גסידן 25.1 מ״ג 200.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 57.2 מ״ג 457.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל שעה
-
קלוריות189
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.4 קק״ל 1515.1 קק״לפחמימות 21.3 גרם 170.8 גרםשומן 4.3 גרם 34.8 גרםנתרן 129.4 מ״ג 1035.2 מ״גחלבון 4.3 גרם 34.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.4 גרםשומן רווי 0.7 גרם 5.8 גרםכולסטרול 38.4 מ״ג 307.1 מ״גסידן 25.1 מ״ג 200.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 57.2 מ״ג 457.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 189 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
מלית גבינה
-
1 1/2 מיכלים גבינת סימפוניה בטעם טבעי
-
1 שקית סוכר וניל
-
1 כף קליפת לימון
-
1 צנצנת ריבת דובדבנים
טיגון
-
2 כפות שמן קנולה
קישוט
-
1 צנצנת ריבת דובדבנים
-
1 חופן אוכמניות טריות
-
1 שקית אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מערבבים את הקמח וביצה אחת בקערה. לאחר מכן מוסיפים את מי הסודה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- לקערה מוסיפים את החלב, המלח, הסוכר, סוכר הווניל ומערבבים הכל היטב.
- תהליך הטיגון: מחממים מחבת בקוטר 15 ס”מ (עדיף עם תחתית עבה) ומוסיפים לה מעט שמן.
- סופגים את עודפי השמן באמצעות נייר סופג.
- בעזרת מצקת קטנה יוצקים 30 מ”ל מהתערובת למחבת. מטים מיד את המחבת לכל הכיוונים. חשוב שהבלילה תצפה את כל התחתית. אמורה להתקבל שכבה דקה ואחידה.
- לאחר כ-30 שניות הופכים את הבלינצ’ס בעזרת מזלג. כעת מטגנים את הבלינצ’ס מספר שניות נוספות מצידו השני.
- מוציאים את הבלינצ’ס המוכן לצלחת. משמנים שוב את המחבת, סופגים ומטגנים את הנוספים. לרוב הבלינצ’ס הראשון יוצא פחות מוצלח, אבל האחרים כבר יוצאים יפים.
- מכינים את המלית: בצלוחית עמוקה מערבבים את הגבינה, הסוכר וגרידת הלימון.
- מורחים על כל בלינצ’ס כפית גדושה של ריבת דובדבנים. מתחילים מהמרכז ומורחים לכיוון השוליים. משאירים 1 ס”מ ללא מלית.
- מורחים כף גדושה מהגבינה על גבי הריבה, בדיוק באותו האופן שמרחנו את הריבה.
- מגלגלים את הבלינצ’ס ומניחים בצלחת ההגשה. מגלגלים את היתר - ומגישים.
- אפשר לפזר מעל הבלינצ’סים לקישוט אבקת סוכר, דובדבנים או אוכמניות טריות.
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מערבבים את הקמח וביצה אחת בקערה. לאחר מכן מוסיפים את מי הסודה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- לקערה מוסיפים את החלב, המלח, הסוכר, סוכר הווניל ומערבבים הכל היטב.
- תהליך הטיגון: מחממים מחבת בקוטר 15 ס”מ (עדיף עם תחתית עבה) ומוסיפים לה מעט שמן.
- סופגים את עודפי השמן באמצעות נייר סופג.
- בעזרת מצקת קטנה יוצקים 30 מ”ל מהתערובת למחבת. מטים מיד את המחבת לכל הכיוונים. חשוב שהבלילה תצפה את כל התחתית. אמורה להתקבל שכבה דקה ואחידה.
- לאחר כ-30 שניות הופכים את הבלינצ’ס בעזרת מזלג. כעת מטגנים את הבלינצ’ס מספר שניות נוספות מצידו השני.
- מוציאים את הבלינצ’ס המוכן לצלחת. משמנים שוב את המחבת, סופגים ומטגנים את הנוספים. לרוב הבלינצ’ס הראשון יוצא פחות מוצלח, אבל האחרים כבר יוצאים יפים.
- מכינים את המלית: בצלוחית עמוקה מערבבים את הגבינה, הסוכר וגרידת הלימון.
- מורחים על כל בלינצ’ס כפית גדושה של ריבת דובדבנים. מתחילים מהמרכז ומורחים לכיוון השוליים. משאירים 1 ס”מ ללא מלית.
- מורחים כף גדושה מהגבינה על גבי הריבה, בדיוק באותו האופן שמרחנו את הריבה.
- מגלגלים את הבלינצ’ס ומניחים בצלחת ההגשה. מגלגלים את היתר - ומגישים.
- אפשר לפזר מעל הבלינצ’סים לקישוט אבקת סוכר, דובדבנים או אוכמניות טריות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן