
חלה פראית ללא קליעה עם קוביות דלעת צלויה
חלה פראית במראה לא שגרתי, בשילוב עם דבש, תבלינים וקוביות צלויות של דלעת כתומה ומתקתקה. מתכון חובה לשבועות שבא עלינו לטובה
חלה פראית במראה לא שגרתי, בשילוב עם דבש, תבלינים וקוביות צלויות של דלעת כתומה ומתקתקה. מתכון חובה לשבועות שבא עלינו לטובה
- נעמה רן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2165.8 קק״ל 2165.8 קק״לפחמימות 457.3 גרם 457.3 גרםשומן 10.2 גרם 10.2 גרםנתרן 9340.1 מ״ג 9340.1 מ״גחלבון 56.7 גרם 56.7 גרםסיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.3 מ״ג 109.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 1088.0 מ״ג 1088.0 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות2166
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2165.8 קק״ל 2165.8 קק״לפחמימות 457.3 גרם 457.3 גרםשומן 10.2 גרם 10.2 גרםנתרן 9340.1 מ״ג 9340.1 מ״גחלבון 56.7 גרם 56.7 גרםסיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.3 מ״ג 109.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 1088.0 מ״ג 1088.0 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
חלה מיוחדת ומקורית לשבועות ולא סתם, חלה מתקתקה מלאת טעמים שלא צריך לקלוע! ממלאים בקוביות דלעת צלויה, מגלגלים וקושרים בחוט. היא הופכת בקלות למרכז שולחן החג, עם גבינות ארומטיות לידה שנותנות את הטאץ’ הנוסף.
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 2166 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
10 גרם שמרים יבשים
-
2 כפות דבש
-
300 מ"ל מים
-
1/4 כוס שמן זית קלאסי
-
2 כפיות מלח דק
מילוי
-
2 כפות שמן זית קלאסי
-
2 כוסות דלעתאו דלורית, חתוכות לקוביות 1X1 סנטימטר
-
3 שיני שום
-
1 כפית טימין טריאו אורגנו, טרי או יבש
-
1 כפית פפריקה מתוקהאו פפריקה מעושנת
-
2 כפות דבש
-
1 כפית מלח דק

אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר ומערבבים ידנית עם וו הלישה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עם וו הלישה לתערובת גושית, מרכיבים את וו הלישה ומערבלים 7 דקות לבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות הדלעת 2 דקות, מוסיפים שום, תימין, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים דבש וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה 5 דקות נוספות עד שהדלעת רכה. מצננים.
- מעצבים את החלה: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעיגול בעובי 1.5 ס”מ, מפזרים על העיגול את קוביות הדלעת ומגלגלים לגליל (בגלל צורת העיגול של הבצק, הגליל יהיה עבה במרכז ודק בקצוות).
- מגלגלים את הגליל על השולחן ולוחצים עם הידיים על הקצוות כדי להדק את השוליים, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את גליל הבצק הממולא.
- קושרים חוט אפייה לקצה החלה וקושרים סביב החלה באופן לא אחיד עם איקסים.
- מברישים בביצה ומשחילים ענפי עשבי תיבול בין החוטים אם רוצים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומתפיחים לצידו את החלה 40 דקות.
- אופים 35 דקות עד שפני החלה שחומים וגם תחתיתה.
- מצננים 30 דקות לפחות, מסירים את החוט והעשבים ומגישים.

אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר ומערבבים ידנית עם וו הלישה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עם וו הלישה לתערובת גושית, מרכיבים את וו הלישה ומערבלים 7 דקות לבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות הדלעת 2 דקות, מוסיפים שום, תימין, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים דבש וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה 5 דקות נוספות עד שהדלעת רכה. מצננים.
- מעצבים את החלה: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעיגול בעובי 1.5 ס”מ, מפזרים על העיגול את קוביות הדלעת ומגלגלים לגליל (בגלל צורת העיגול של הבצק, הגליל יהיה עבה במרכז ודק בקצוות).
- מגלגלים את הגליל על השולחן ולוחצים עם הידיים על הקצוות כדי להדק את השוליים, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את גליל הבצק הממולא.
- קושרים חוט אפייה לקצה החלה וקושרים סביב החלה באופן לא אחיד עם איקסים.
- מברישים בביצה ומשחילים ענפי עשבי תיבול בין החוטים אם רוצים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומתפיחים לצידו את החלה 40 דקות.
- אופים 35 דקות עד שפני החלה שחומים וגם תחתיתה.
- מצננים 30 דקות לפחות, מסירים את החוט והעשבים ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן