רקע יד מרדכי

חלה פראית ללא קליעה עם קוביות דלעת צלויה

חלה פראית במראה לא שגרתי, בשילוב עם דבש, תבלינים וקוביות צלויות של דלעת כתומה ומתקתקה. מתכון חובה לשבועות שבא עלינו לטובה
חלה פראית במראה לא שגרתי, בשילוב עם דבש, תבלינים וקוביות צלויות של דלעת כתומה ומתקתקה. מתכון חובה לשבועות שבא עלינו לטובה
  • נעמה רן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    2166
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2165.8 קק״ל 2165.8 קק״ל
    פחמימות 457.3 גרם 457.3 גרם
    שומן 10.2 גרם 10.2 גרם
    נתרן 9340.1 מ״ג 9340.1 מ״ג
    חלבון 56.7 גרם 56.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 109.3 מ״ג 109.3 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 1088.0 מ״ג 1088.0 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    2166
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2165.8 קק״ל 2165.8 קק״ל
    פחמימות 457.3 גרם 457.3 גרם
    שומן 10.2 גרם 10.2 גרם
    נתרן 9340.1 מ״ג 9340.1 מ״ג
    חלבון 56.7 גרם 56.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 109.3 מ״ג 109.3 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 1088.0 מ״ג 1088.0 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור

חלה מיוחדת ומקורית לשבועות ולא סתם, חלה מתקתקה מלאת טעמים שלא צריך לקלוע! ממלאים בקוביות דלעת צלויה, מגלגלים וקושרים בחוט. היא הופכת בקלות למרכז שולחן החג, עם גבינות ארומטיות לידה שנותנות את הטאץ’ הנוסף.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר ומערבבים ידנית עם וו הלישה.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עם וו הלישה לתערובת גושית, מרכיבים את וו הלישה ומערבלים 7 דקות לבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות הדלעת 2 דקות, מוסיפים שום, תימין, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים דבש וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה 5 דקות נוספות עד שהדלעת רכה. מצננים.
  5. מעצבים את החלה: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעיגול בעובי 1.5 ס”מ, מפזרים על העיגול את קוביות הדלעת ומגלגלים לגליל (בגלל צורת העיגול של הבצק, הגליל יהיה עבה במרכז ודק בקצוות).
  6. מגלגלים את הגליל על השולחן ולוחצים עם הידיים על הקצוות כדי להדק את השוליים, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את גליל הבצק הממולא.
  7. קושרים חוט אפייה לקצה החלה וקושרים סביב החלה באופן לא אחיד עם איקסים.
  8. מברישים בביצה ומשחילים ענפי עשבי תיבול בין החוטים אם רוצים.
  9. מחממים תנור ל-190 מעלות ומתפיחים לצידו את החלה 40 דקות.
  10. אופים 35 דקות עד שפני החלה שחומים וגם תחתיתה.
  11. מצננים 30 דקות לפחות, מסירים את החוט והעשבים ומגישים.
חלה קלועה ופראית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
חלה קלועה ופראית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלה פראית ללא קליעה עם קוביות דלעת צלויה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות