חלת שום ועשבי תיבול מ-6 רצועות של רחלי קרוט

רחלי קרוט מכינה חלה משגעת שתרצו לאכול כל השבוע ולא רק בשבת: חלת שום ועשבי תיבול מ-6 רצועות, רכה ונהדרת, שמותירה בבית ניחוחות אפייה מדהימים
רחלי קרוט מכינה חלה משגעת שתרצו לאכול כל השבוע ולא רק בשבת: חלת שום ועשבי תיבול מ-6 רצועות, רכה ונהדרת, שמותירה בבית ניחוחות אפייה מדהימים
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2903
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2902.6 קק״ל 5805.3 קק״ל
    פחמימות 419.9 גרם 839.8 גרם
    שומן 105.9 גרם 211.9 גרם
    נתרן 4325.5 מ״ג 8651.1 מ״ג
    חלבון 60.4 גרם 120.9 גרם
    סיבים תזונתיים 19.4 גרם 38.7 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 26.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 265.6 מ״ג 531.1 מ״ג
    ברזל 9.7 מ״ג 19.5 מ״ג
    אשלגן 1003.2 מ״ג 2006.4 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2903
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2902.6 קק״ל 5805.3 קק״ל
    פחמימות 419.9 גרם 839.8 גרם
    שומן 105.9 גרם 211.9 גרם
    נתרן 4325.5 מ״ג 8651.1 מ״ג
    חלבון 60.4 גרם 120.9 גרם
    סיבים תזונתיים 19.4 גרם 38.7 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 26.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 265.6 מ״ג 531.1 מ״ג
    ברזל 9.7 מ״ג 19.5 מ״ג
    אשלגן 1003.2 מ״ג 2006.4 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי לפני האפייה

זיגוג אחרי האפייה


אופן הכנה

  1. קוצצים את הבזיליקום דק, פורסים את העירית לטבעות דקיקות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומים ומערבלים במהירות איטית במשך 2 דקות.
  3. מוסיפים בזרם איטי, בזמן הערבול, את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במשך 3 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את המלח, השום ועשבי התיבול ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. לשים במשך 5 דקות נוספות, סה”כ 10 דקות לישה. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של 40 דקות בקיץ, או כשעה בחורף.
  5. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות במשקל 110-130 גרם.
  6. מכדררים כל חתיכה לעיגול: מחזיקים ביד חתיכת הבצק ומקפלים לחלק העליון שלה את כל הקצוות כדי שיתקבל עיגול בצק עם חלק אחד חלק לגמרי. אפשר להיעזר בשיש ולגלגל את הבצק לעיגול חלק בעזרת הידיים. מניחים את עיגולי הבצק על נייר אפייה או על שיש משומן קלות ומכסים עם מגבת. מניחים לבצק לנוח במשך 2-5 דקות.
  7. משמנים ממש מעט את השיש ומועכים כל עיגול בצק למעין פיתה שטוחה, מגלגלים לצורת גליל ומניחים בצד. ממשיכים באותו האופן עם כל כדורי הבצק עד שנוצרים גלילים שמנמנים וקצרים יחסית. מניחים להם לנוח במשך 2-5 דקות.
  8. יוצרים מכל גליל רצועה ארוכה יותר, בעזרת הידיים, נזהרים שלא לקרוע את הבצק. משתדלים להגיע לאורך של כ-50 ס”מ.
  9. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  10. קולעים את החלות ומניחים על התבנית ברווח גדול אחת מהשנייה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 40 דקות. 10 דקות לפני סיום ההתפחה מברישים את החלות היטב בשמן הזית עם הסילאן ואבקת שום. מפזרים מעט מלח גס. רגע לפני תחילת האפייה מברישים שוב את החלות בציפוי.
  11. אופים במשך 17-22 דקות, או עד שהחלות זהובות.
  12. מחממים את השמן בסיר קטן על אש נמוכה ומוסיפים את השום. מבשלים במשך 2-3 דקות, ולא יותר. מוסיפים לשמן את הבזיליקום והעירית ומערבבים.
  13. כשהחלות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, מברישים אותן בשמן המתובל ומניחים להן להצטנן.

עשינו לכם חשק להכין חלות בבית? הנה כמה מתכונים שווים לחלות:

מתכון חלה מתוקה לשבת של קרין גורן

מתכון חלה מושלמת לשבת של שי-לי ליפא

מתכון חלה בזיגוג דבש

הערות

  • אפשר להחליף את הקמח הלבן ב-500 גרם קמח לבן ו-500 גרם קמח כוסמין
  • בזמן הקליעה אם אתם הבצק מתנגד ונקרע, מניחים אותו בצד לכמה דקות והוא הופך לקל ונוח יותר לעבודה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלת שום ועשבי תיבול מ-6 רצועות של רחלי קרוט

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שגיא קטריבס

    חלה נדירה!

    Avatar
    jenny salomon

    חלה משגעת בטעם ובריח🧄☘️!!!! מקמח כוסמין

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    שירן אשטמקר

    המתכון שונה בסרטון לעומת הכתוב בכתבה מבחינת זמן התפיחה השני. יש סיבה לכך?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, באופן כללי התפחה ראשונה צריכה להיות ארוכה וממושכת יותר ממהתפחה השנייה. בהתפחה הראשונה הבצק אמור להכפיל את נפחו (קשה לנקוב בזמן מדויק כי זה מאד תלוי בטמפ’ ובטריות השמרים). להתפחה השנייה בדרך כלל מספיקה חצי שעה (לעיתים אפילו פחות). הבצק צריך לתפוח מעט פעם נוספת לפני האפייה. בהצלחה (:

    Avatar
    מערכת Foody

    ג’ני! את פשוט אלופת האלופים!

    Avatar
    שירן נמני

    החלה מטורפת !! עושה אותה באופן קבוע

    Avatar
    שירן נמני

    אם אני עושה את החלה בבוקר ומתפיחה פעם ראשונה האם אני יכולה לשים במקרר ולהוציא לקראת הערב להתפיח פעם שניה ולאפות ?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות