יותר בריא, יותר טעים: לחם כוסמין עם זיתים וזעתר

לחם כוסמין מתובל שישדרג לכם כל כריך או סתם פרוסה עם משהו שתנשנשו במטבח. מתכון קליל ששווה את ההשקעה, כנסו לבדוק
לחם כוסמין מתובל שישדרג לכם כל כריך או סתם פרוסה עם משהו שתנשנשו במטבח. מתכון קליל ששווה את ההשקעה, כנסו לבדוק
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1589
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1588.5 קק״ל 3176.9 קק״ל
    פחמימות 277.1 גרם 554.2 גרם
    שומן 23.1 גרם 46.1 גרם
    נתרן 2099.9 מ״ג 4199.8 מ״ג
    חלבון 62.4 גרם 124.8 גרם
    סיבים תזונתיים 43.6 גרם 87.3 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 365.0 מ״ג 730.0 מ״ג
    ברזל 23.5 מ״ג 47.0 מ״ג
    אשלגן 1380.2 מ״ג 2760.5 מ״ג
    אבץ 10.3 מ״ג 20.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1589
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1588.5 קק״ל 3176.9 קק״ל
    פחמימות 277.1 גרם 554.2 גרם
    שומן 23.1 גרם 46.1 גרם
    נתרן 2099.9 מ״ג 4199.8 מ״ג
    חלבון 62.4 גרם 124.8 גרם
    סיבים תזונתיים 43.6 גרם 87.3 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 365.0 מ״ג 730.0 מ״ג
    ברזל 23.5 מ״ג 47.0 מ״ג
    אשלגן 1380.2 מ״ג 2760.5 מ״ג
    אבץ 10.3 מ״ג 20.5 מ״ג
    סגור

הכוסמין הוא דגן שמאוד דומה לחיטה, אבל בעל ערך גליקמי נמוך יותר והרבה יותר קל לעיכול. נשמע טוב? אז נשאל עוד שאלה: מה יותר מייצג טעמים של ים תיכון משילוב של זעתר וזיתים? שום דבר. הלחם הזה יוצא כל כך טעים שכמעט לא צריך לידו כלום והוא יפנק מאוד כל מי שסביבכם ונמנע מקמח לבן.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
מלי זיידמן
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחם


אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר שמים את הקמח, השמרים והמים ומעבדים במשך 10 דקות.
  2. מעבירים את המיקסר לפונקציית התפחה ומתפיחים במיקסר כחצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. קוצצים את הזיתים ומייבשים אותם בנייר סופג. קוצצים גם את העלים.
  4. מוסיפים את הזיתים אל הבצק, יחד עם העלים, קמח הכוסמין הלבן והמלח וממשיכים ללוש במיקסר עוד 3 דקות עד שהתוספות נטמעות היטב בבצק.
  5. מעבירים שוב לאופציית התפחה למשך שעה.
  6. מוציאים מהמיקסר, מחלקים לשני חלקים שווים, מעצבים לכיכרות אליפטיות ומנחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. יוצרים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים לאורך הכיכרות ומתפיחים עוד 30 דקות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות למשך 15 דקות ואז מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד 25 דקות.
  9. מחכים 20 דקות בסבלנות עד שפורסים. בתיאבון.

    לחם כוסמין עם זיתים. צילום: אלי סטרול
    לחם כוסמין עם זיתים. צילום: אלי סטרול

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יותר בריא, יותר טעים: לחם כוסמין עם זיתים וזעתר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות