מוקפץ נודלס עם טופו וירקות ברוטב עשבי תיבול וקוקוס

עז תלם מכין את אחת המנות הפופולאריות ביותר, מנה עשירה בירקות ובעשבי תיבול: מוקפץ נודלס עם טופו וירקות ברוטב עשבי תיבול וקוקוס בהשראת מסעדה אסיאתית אהובה
עז תלם מכין את אחת המנות הפופולאריות ביותר, מנה עשירה בירקות ובעשבי תיבול: מוקפץ נודלס עם טופו וירקות ברוטב עשבי תיבול וקוקוס בהשראת מסעדה אסיאתית אהובה
  • עז תלם
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    523
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 522.8 קק״ל 2091.3 קק״ל
    פחמימות 41.2 גרם 164.7 גרם
    שומן 37.3 גרם 149.2 גרם
    נתרן 962.5 מ״ג 3850.1 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 43.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.4 גרם
    שומן רווי 14.1 גרם 56.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 118.4 מ״ג 473.6 מ״ג
    ברזל 4.3 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 752.3 מ״ג 3009.3 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    523
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 522.8 קק״ל 2091.3 קק״ל
    פחמימות 41.2 גרם 164.7 גרם
    שומן 37.3 גרם 149.2 גרם
    נתרן 962.5 מ״ג 3850.1 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 43.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.4 גרם
    שומן רווי 14.1 גרם 56.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 118.4 מ״ג 473.6 מ״ג
    ברזל 4.3 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 752.3 מ״ג 3009.3 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות

מוקפץ

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות: קוצצים את השום והג’ינג’ר דק.
  2. חותכים לרצועות דקות את הגזר, הקישוא והפלפל.
  3. חותכים גס את החלק הלבן של הבצל הירוק ואת החלק הירוק קוצצים דק לטבעות קטנות.
  4. מכינים את הנודלס: מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות אבל לא לגמרי. מסננים, שוטפים היטב המים קרים ושומרים בצד.
  5. מכינים את הטופו: מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים אותו מעט עם מגבת נייר. חותכים לקוביות בגודל 1-2 ס”מ.
  6. מחממים מחבת רחבה (או סיר גדול) מעל להבה בינונית-גבוהה.
  7. מוסיפים 3 כפות שמן וקוביות הטופו, מטגנים 3-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  8. מטגנים עד שהטופו הזהיב קלות מכל הכיוונים (יכול להיות שזה יקח יותר זמן וזה לגמרי בסדר). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  9. מכינים את הרוטב: קוצצים גס את הבזיליקום והכוסברה (כולל הגבעולים! יש להם אחלה טעם ואין סיבה לזרוק אותם).
  10. שמים את עשבי התיבול הקצוצים בכוס גבוהה, יוצקים מעל את קרם הקוקוס וטוחנים אותם לשייק חלק עם בלנדר ידני (פעולה זו עושים ממש רגע לפני שמתחילים להקפיץ).
  11. מכינים את המוקפץ: נותנים למחבת/סיר להתחמם שוב מעל להבה גבוהה.
  12. מוסיפים למחבת את שאר השמן, השום, החלק הלבן של הבצל הירוק והג’ינג’ר ומקפיצים 10 שניות, עד שהם מפיצים ארומה חזקה.
  13. מוסיפים את הפלפל והגזר ומקפיצים 30 שניות, רק עד שהירקות מתחילים להתרכך אך עדיין פריכים.
  14. מוסיפים את הקישוא ומקפיצים 20-30 שניות נוספות.
  15. מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב חריף אם אוהבים ומערבבים היטב.
  16. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק, הטופו המטוגן והנודלס, ואז יוצקים פנימה את הרוטב.
  17. מביאים לרתיחה ומערבבים היטב, עד שהרוטב נספג ועוטף את הירקות והאטריות בצבע ירוק.
  18. טועמים ומוסיפים עוד רוטב צ’ילי, מלח ו/או רוטב סויה לפי הטעם.
  19. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים או נבטים.
שפע של ירקות במנה אחת
שפע של ירקות במנה אחת

 

מנה שונה ולא שגרתית
מנה שונה ולא שגרתית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מוקפץ נודלס עם טופו וירקות ברוטב עשבי תיבול וקוקוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות