מי מביא את החמאה? לחם כוסמין של אופירה מור
- אופירה מור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 576.6 קק״ל 4613.1 קק״לפחמימות 100.5 גרם 804.0 גרםשומן 3.1 גרם 25.0 גרםנתרן 1460.2 מ״ג 11681.7 מ״גחלבון 19.9 גרם 158.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.9 מ״ג 103.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 130.4 מ״ג 1043.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות577
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 576.6 קק״ל 4613.1 קק״לפחמימות 100.5 גרם 804.0 גרםשומן 3.1 גרם 25.0 גרםנתרן 1460.2 מ״ג 11681.7 מ״גחלבון 19.9 גרם 158.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.0 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.9 מ״ג 103.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 130.4 מ״ג 1043.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.6 מ״גסגור
רם השכן שלי כתב לי היום שאין להם לחם ונוטלה בבית, אז כמו שכנה טובה רצתי למזווה כדי לבדוק איזה קמח נשאר לי, גם הזדמנות טובה לסיים את מה שנשאר לפני פסח.
מצאתי שקית של קמח כוסמין, פתחתי את קלסר לימודי הקונדיטוריה שלי, פתחתי את קטגוריית “לחמים” ומצאתי מתכון ללחם כוסמין שדורש 12 שעות הכנה מראש.
אז קיצרתי, אילתרתי והתפללתי.
יצא מושלם.
רם ואור, השכנים שלי ילדו אתמול את בנם הראשון והם חוזרים מחר הביתה.
יחכה להם בבית לחם כוסמין טעים, ביתי ועם קראסט מטורף!
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 577 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג קמח כוסמין
-
1 כוס קמח לבן
-
1 ליטר מים קרים
-
1 כף שמרים יבשים
-
0.33 כוס סילאן
-
1 1/2 כפות מלח דק
אופן הכנה
- מערבבים במיקסר עם וו לישה הכל יחד מלבד המים והמלח.
- את המים שופכים לאט לאט למיקסר שעובד במהירות הכי נמוכה. ממשיכים ללוש הכל עד לאיחוד כל החומרים לבצק.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד 4 דקות. מגבירים למהירות בינונית לעוד 4 דקות.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעגלים ומעבירים לקערה מקומחת ומתפיחים התפחה ראשונה בטמפרטורת החדר 30 דקות.
- מקפלים את הבצק מכל הכיוונים בצורת מעטפה ומתפיחים התפתחה שנייה בטמפרטורת החדר 30 דקות נוספות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומכדררים על השיש לכדור מתוח. מניחים על משטח מקומח ונותנים לכדורים לנוח 20 דקות.
- מכדררים את הכדורים שוב- מותחים מכל הכיוונים כלפי מטה (ללא קמח או לקמח מעט מאוד את הידיים על מנת שהבצק ימתח והכדור יהיה חזק).
- מניחים על תבנית עם נייר אפיה במקום חמים (28 מעלות) ל-45 דקות התפחה לפני אפייה.
- כעבור 35 דקות מדליקים תנור שיתחמם, על 250 מעלות, חום רגיל, תחתון ועליון. ומכינים שפריצר עם מים - זה הסוד לקראסט! אל תוותרו!
- בסיום 45 הדקות חורצים את הלחם בסכין חדה.
- פותחים את התנור ומשפריצים עם השפריצר שהכנו הרבה מים לתנור- לא לפחד זה ייצר אדים בתחילת האפייה ויתן את הקראסט הכל כך טעים בלחם.
- מכניסים את התבנית ומשפריצים גם על הלחם עצמו ומתחת לתבנית (אל תתקמצנו על המים).
- סוגרים את התנור ל-30 דקות לפחות.
- מסתכלים על הצבע כעבור 30 דקות, במידה וכהה מספיק- מוציאים ומקררים על רשת לפחות שעה.
אופן הכנה
- מערבבים במיקסר עם וו לישה הכל יחד מלבד המים והמלח.
- את המים שופכים לאט לאט למיקסר שעובד במהירות הכי נמוכה. ממשיכים ללוש הכל עד לאיחוד כל החומרים לבצק.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד 4 דקות. מגבירים למהירות בינונית לעוד 4 דקות.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעגלים ומעבירים לקערה מקומחת ומתפיחים התפחה ראשונה בטמפרטורת החדר 30 דקות.
- מקפלים את הבצק מכל הכיוונים בצורת מעטפה ומתפיחים התפתחה שנייה בטמפרטורת החדר 30 דקות נוספות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומכדררים על השיש לכדור מתוח. מניחים על משטח מקומח ונותנים לכדורים לנוח 20 דקות.
- מכדררים את הכדורים שוב- מותחים מכל הכיוונים כלפי מטה (ללא קמח או לקמח מעט מאוד את הידיים על מנת שהבצק ימתח והכדור יהיה חזק).
- מניחים על תבנית עם נייר אפיה במקום חמים (28 מעלות) ל-45 דקות התפחה לפני אפייה.
- כעבור 35 דקות מדליקים תנור שיתחמם, על 250 מעלות, חום רגיל, תחתון ועליון. ומכינים שפריצר עם מים - זה הסוד לקראסט! אל תוותרו!
- בסיום 45 הדקות חורצים את הלחם בסכין חדה.
- פותחים את התנור ומשפריצים עם השפריצר שהכנו הרבה מים לתנור- לא לפחד זה ייצר אדים בתחילת האפייה ויתן את הקראסט הכל כך טעים בלחם.
- מכניסים את התבנית ומשפריצים גם על הלחם עצמו ומתחת לתבנית (אל תתקמצנו על המים).
- סוגרים את התנור ל-30 דקות לפחות.
- מסתכלים על הצבע כעבור 30 דקות, במידה וכהה מספיק- מוציאים ומקררים על רשת לפחות שעה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
נראה מאוד טעים
באיזה קמח כוסמין השתמשת- מלא/ לבן/ 80%?
ניתן להשתמש במלא או לבן.