נחמו אותי! ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה

ריזוטו פטריות ואפונה כמו במסעדות! אם בא לכם להרגיש קצת ניחוח של איטליה וליהנות ממנה מחממת, טעימה בטירוף ומשביעה הנה המתכון לריזוטו המושלם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-9 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

ציר ירקות

אורז

אופן הכנה

  1. שמים את הירקות בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הציר בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את כל הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות ומאבדות מהנפח.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  5. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שהוא מתאדה.
  6. מוסיפים מצקת של ציר הירקות, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים עוד מצקת, וכך הלאה, עד שהאורז מתרכך ונהיה דביק ודייסתי.
  7. מוסיפים את החמאה והאפונה ומערבבים עד שהחמאה נמסה, והאפונה מתרככת. מתבלים במלח ופלפל.
  8. זורים את הפרמז’ן ומגישים.

    ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה. צילום: נמרוד סונדרס.
    ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה. צילום: נמרוד סונדרס.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 467.5 קק״ל 1402.4 קק״ל
פחמימות 36.4 גרם 109.3 גרם
שומן 39.9 גרם 119.7 גרם
נתרן 1278.5 מ״ג 3835.4 מ״ג
חלבון 25.2 גרם 75.6 גרם
סיבים תזונתיים 21.0 גרם 62.9 גרם
שומן רווי 24.9 גרם 74.6 גרם
כולסטרול 58.6 מ״ג 175.7 מ״ג
סידן 271.0 מ״ג 813.0 מ״ג
ברזל 16.8 מ״ג 50.4 מ״ג
אשלגן 1042.4 מ״ג 3127.2 מ״ג
אבץ 14.1 מ״ג 42.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody