סיגרים מדפי אורז במלית ירקות

במקום לטגן בצק סיגרים מכינים סיגרים מדפי אורז במלית ירקות. מנה עשירה וטעימה, ללא גלוטן מוגשת עם רוטב בניחוח אסייתי. מנה ראשונה קלילה וטעימה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

סיגרים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור על תוכנית גריל 180 מעלות.
  2. טובלים את דפי האורז בצלחת רחבה עם מעט מים, למשך מספר שניות.
  3. מעבירים בזריזות לקרש חיתוך או משטח עבודה.
  4. מניחים במרכז הדף רצועת אבוקדו ומשטחים אותה בעדינות בעזרת מזלג.
  5. טוחנים את הקשיו בבלנדר מוט עם 1/4 כוס מים, מעט מלח ים ועלי הכוסברה, עד לקבלת מרקם אחיד וקטיפתי.
  6. יוצרים פס מהממרח לאורך דף האורז בפינה הימנית ועליו מניחים 4 פולי סויה ברווח של 1 ס״מ, אחד מהשני.
  7. מגלגלים לסגירת דף האורז - מהפינה הימנית, עד לסגירתו, בדיוק כמו שמגלגלים שטיח.
  8. מברישים בעדינות במעט ביצה ומפזרים קצח ושומשום.
  9. אופים למשך 10 דקות, ועד להשחמה קלה.
  10. מכינים את הרוטב: משרים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה במקרר לשעתיים לפחות.
  11. מגישים את הסיגרים עם הרוטב.
מפזרים שומשום
מפזרים שומשום

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 273.6 קק״ל 1368.2 קק״ל
פחמימות 30.5 גרם 152.6 גרם
שומן 13.6 גרם 68.2 גרם
נתרן 1342.5 מ״ג 6712.4 מ״ג
חלבון 7.8 גרם 38.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.2 גרם 16.0 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 12.1 גרם
כולסטרול 50.8 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 71.3 מ״ג 356.6 מ״ג
ברזל 2.6 מ״ג 13.0 מ״ג
אשלגן 479.5 מ״ג 2397.7 מ״ג
אבץ 3.1 מ״ג 15.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      היי חן, צודקת לגמרי. תיקנו את המתכון!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody