רקע דוד משה

סירות תפוחי אדמה ממולאות בשר

סירות תפוחי אדמה מושלמות ממולאות בשר ואפויות בתנור. פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, עם מילוי בשר מתובל היטב. מנה מנצחת לארוחה משפחתית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

מילוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחוצים אותם ל-2 חצאים.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את התבנית ומפזרים מעל מלח ועשבי תיבול.
  4. מניחים את תפוחי האדמה עם החלק החשוף כלפי מטה. מכניסים לאפייה בתנור למשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  5. מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  6. מוסיפים את התבלינים והבשר. מוסיפים את הרסק והמים ומבשלים כ-10 דקות עד שהתבשיל מסמיך.
  7. כשתפוחי האדמה רכים, מוציאים אותם מהתנור. בעזרת כפית יוצרים סירות מתפוחי האדמה.
  8. מערבבים את המילוי שהתקרר מעט עם חלמון ביצה וממלאים את תפוחי האדמה.
  9. מחזירים את תפוחי האדמה הממולאים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות או עד הזהבה.
סירות תפוחי אדמה ממולאות בבשר. צילום: רון יוחננוב
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 78.9 קק״ל 1578.4 קק״ל
פחמימות 1.9 גרם 37.9 גרם
שומן 6.0 גרם 120.3 גרם
נתרן 12.8 מ״ג 256.6 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 84.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.6 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 28.2 גרם
כולסטרול 24.0 מ״ג 479.2 מ״ג
סידן 13.1 מ״ג 262.9 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 14.4 מ״ג
אשלגן 150.3 מ״ג 3006.5 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 21.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    דורית שר-שלום

    קוראים למאכל הזה מדיאס, סבתא שלי היתה מכינה אותו על פתיליה

    Avatar
    מרים שצמן

    מרשמים קלים טעימים להפליא פשוט נהדר תודה אתה מקסים

    Avatar
    חני

    האם את התוכן שהוצאנו מתפוא מערבבים עם הבשר ?

      Avatar
      Foody Foody

      לפי המתכון ממלאים את הסירות רק בתערובת הבשר, אבל זה אפשרי לערבב את הבשר לאחר ההכנה עם תוכן תפוחי האדמה ולמלא בסירות. אם לא משתמשים בתוכן תפוחי האדמה למילוי, אפשר להכין ממנו פירה או להגיש לצד המנה. בתאבון (:

      Avatar
      דורית

      כן, מומלץ מאוד, מאכל זה, קוראים לו מדיאס, תרגום: חצאים, את תוכן התפוח מרסקים ומוסיפים לבשר.

הצג עוד