
-
זמן הכנה35 דקות
-
זמן כוללשעה ו-40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח ים אטלנטי
-
1 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים
מילוי
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כוס מיםאו לפי הצורך
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
3 שיני שום
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית בהרטאו ראס אל חנות או כמון
-
1 חלמון L
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחוצים אותם ל-2 חצאים.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את התבנית ומפזרים מעל מלח ועשבי תיבול.
- מניחים את תפוחי האדמה עם החלק החשוף כלפי מטה. מכניסים לאפייה בתנור למשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את התבלינים והבשר. מוסיפים את הרסק והמים ומבשלים כ-10 דקות עד שהתבשיל מסמיך.
- כשתפוחי האדמה רכים, מוציאים אותם מהתנור. בעזרת כפית יוצרים סירות מתפוחי האדמה.
- מערבבים את המילוי שהתקרר מעט עם חלמון ביצה וממלאים את תפוחי האדמה.
- מחזירים את תפוחי האדמה הממולאים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות או עד הזהבה.

בשיתוף עם דוד משה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
78.9
קק״ל
1578.4
קק״ל
פחמימות
1.9
גרם
37.9
גרם
שומן
6.0
גרם
120.3
גרם
נתרן
12.8
מ״ג
256.6
מ״ג
חלבון
4.2
גרם
84.0
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
6.6
גרם
שומן רווי
1.4
גרם
28.2
גרם
כולסטרול
24.0
מ״ג
479.2
מ״ג
סידן
13.1
מ״ג
262.9
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
14.4
מ״ג
אשלגן
150.3
מ״ג
3006.5
מ״ג
אבץ
1.1
מ״ג
21.5
מ״ג
תגובות (22)
קוראים למאכל הזה מדיאס, סבתא שלי היתה מכינה אותו על פתיליה
מרשמים קלים טעימים להפליא פשוט נהדר תודה אתה מקסים
האם את התוכן שהוצאנו מתפוא מערבבים עם הבשר ?
לפי המתכון ממלאים את הסירות רק בתערובת הבשר, אבל זה אפשרי לערבב את הבשר לאחר ההכנה עם תוכן תפוחי האדמה ולמלא בסירות. אם לא משתמשים בתוכן תפוחי האדמה למילוי, אפשר להכין ממנו פירה או להגיש לצד המנה. בתאבון (:
כן, מומלץ מאוד, מאכל זה, קוראים לו מדיאס, תרגום: חצאים, את תוכן התפוח מרסקים ומוסיפים לבשר.