סלט מרענן לצהריים: סלט סלק, תפוז ואגוזים

יעל טל במתכון לסלט מרענן וקל עם סלק אדום מבושל, תפוזים מרעננים ואגוזים בריאים, סלט שיהיה תוספת נפלאה לכל ארוחה - כל כך בריא, טעים וקל להכנה!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הסלט: שוטפים היטב את עלי הארוגולה והחסה, מייבשים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מקלפים את התפוז ומפלטים את הפלחים (מוציאים את הפלחים בשלמותם ללא הקרום בזהירות) שומרים את המיץ עד כמה שניתן וסוחטים את שארית התפוז לכוס או קערה נפרדת (נשתמש במיץ הזה לרוטב בהמשך).
  3. חותכים את הסלק המבושל, אחרי קרור, לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות דקות.
  4. מוסיפים לקערת העלים את התפוז והסלק. מוסיפים את האגוזים וגרעיני הרימון.
  5. מכינים את הרוטב: טורפים היטב בקערה (או משקשקים בצנצנת) את מיץ התפוזים, שמן הזית, חומץ היין, החומץ הבלסמי, הדבש, הפלפל השחור והמלח.
  6. לפני ההגשה מוזגים את הרוטב על הסלט. מערבבים היטב ומגישים.

    סלט סלק תפוזים ואגוזים. צילום: שאטרסטוק
    סלט סלק תפוזים ואגוזים

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 826.3 קק״ל 826.3 קק״ל
פחמימות 80.5 גרם 80.5 גרם
שומן 53.4 גרם 53.4 גרם
נתרן 1633.0 מ״ג 1633.0 מ״ג
חלבון 7.9 גרם 7.9 גרם
סיבים תזונתיים 9.2 גרם 9.2 גרם
שומן רווי 6.8 גרם 6.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 161.7 מ״ג 161.7 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג
אשלגן 672.0 מ״ג 672.0 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody