
סלט מרענן לצהריים: סלט סלק, תפוז ואגוזים
יעל טל במתכון לסלט מרענן וקל עם סלק אדום מבושל, תפוזים מרעננים ואגוזים בריאים, סלט שיהיה תוספת נפלאה לכל ארוחה - כל כך בריא, טעים וקל להכנה!
יעל טל במתכון לסלט מרענן וקל עם סלק אדום מבושל, תפוזים מרעננים ואגוזים בריאים, סלט שיהיה תוספת נפלאה לכל ארוחה - כל כך בריא, טעים וקל להכנה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 739.6 קק״ל 739.6 קק״לפחמימות 82.9 גרם 82.9 גרםשומן 42.7 גרם 42.7 גרםנתרן 1632.4 מ״ג 1632.4 מ״גחלבון 8.5 גרם 8.5 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 9.4 גרםשומן רווי 5.3 גרם 5.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 160.7 מ״ג 160.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 657.0 מ״ג 657.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות740
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 739.6 קק״ל 739.6 קק״לפחמימות 82.9 גרם 82.9 גרםשומן 42.7 גרם 42.7 גרםנתרן 1632.4 מ״ג 1632.4 מ״גחלבון 8.5 גרם 8.5 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 9.4 גרםשומן רווי 5.3 גרם 5.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 160.7 מ״ג 160.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 657.0 מ״ג 657.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 0.8 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 740 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים


סלט
-
1/2 חבילה ארוגולה
-
1/2 חסה אייסברג בינוניתאו חסה אלון (לא חובה)
-
1 תפוז בינונימתוק (למיץ)
-
1 סלק בינונימבושל עד ריכוך
-
1 חופן אגוזי מלך
-
4 כפות גרגירי רימון(לא חובה)
רוטב
-
1/2 כוס מיץ תפוזים(אפשר להשתמש במיץ שסוחטים מהתפוז בזמן הפילוט)
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף חומץ בן יין אדום
-
1 כף חומץ בלסמי
-
2 כפות דבש
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דק

אופן הכנה
- מכינים את הסלט: שוטפים היטב את עלי הארוגולה והחסה, מייבשים ומעבירים לקערה גדולה.
- מקלפים את התפוז ומפלטים את הפלחים (מוציאים את הפלחים בשלמותם ללא הקרום בזהירות) שומרים את המיץ עד כמה שניתן וסוחטים את שארית התפוז לכוס או קערה נפרדת (נשתמש במיץ הזה לרוטב בהמשך).
- חותכים את הסלק המבושל, אחרי קרור, לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות דקות.
- מוסיפים לקערת העלים את התפוז והסלק. מוסיפים את האגוזים וגרעיני הרימון.
- מכינים את הרוטב: טורפים היטב בקערה (או משקשקים בצנצנת) את מיץ התפוזים, שמן הזית, חומץ היין, החומץ הבלסמי, הדבש, הפלפל השחור והמלח.
- לפני ההגשה מוזגים את הרוטב על הסלט. מערבבים היטב ומגישים.
סלט סלק תפוזים ואגוזים
אופן הכנה
- מכינים את הסלט: שוטפים היטב את עלי הארוגולה והחסה, מייבשים ומעבירים לקערה גדולה.
- מקלפים את התפוז ומפלטים את הפלחים (מוציאים את הפלחים בשלמותם ללא הקרום בזהירות) שומרים את המיץ עד כמה שניתן וסוחטים את שארית התפוז לכוס או קערה נפרדת (נשתמש במיץ הזה לרוטב בהמשך).
- חותכים את הסלק המבושל, אחרי קרור, לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות דקות.
- מוסיפים לקערת העלים את התפוז והסלק. מוסיפים את האגוזים וגרעיני הרימון.
- מכינים את הרוטב: טורפים היטב בקערה (או משקשקים בצנצנת) את מיץ התפוזים, שמן הזית, חומץ היין, החומץ הבלסמי, הדבש, הפלפל השחור והמלח.
- לפני ההגשה מוזגים את הרוטב על הסלט. מערבבים היטב ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אחרי שמערבבים יוצא סלט ורוד משגע!!! באמת רעיון טוב לשים סלק ותפוזים יחד
הרוטב מקפיץ את הסלט! פשוט ומעולה!
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל אמריקאי
- אוכל ספרדי
- אוכל צרפתי
- ארוחה בריאה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- יום העצמאות
- מארחים
- מנות ראשונות
- מנות ראשונות לראש השנה
- מתארחים
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים צמחוניים
- סלטים
- סלטים לראש השנה
- סלטים קרים