
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
סלט
-
180 גרם קינואה
-
2כוסות או 480 מ"ל מים
-
1 כפית מלח דק
-
1 בטטה בינונית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית תימין טרי
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
-
1 חופן עלי רוקט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות, בערך 1 ס”מ על 1 ס”מ.
- מתיזים את תרסיס השמן על הבטטות, מתבלים, מערבבים, מעבירים אל התבנית ואופים בין 15 ל-20 דקות, או עד שהיא מתרככת.
- חותכים את התפוח לקוביות קטנות.
- שוטפים את הקינואה במים זורמים, מעבירים לסיר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-20 דקות נוספות, או עד שכל המים נספגים. מצננים.
- מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את הטעמים.
- מרכיבים את הסלט: מניחים את הקינואה בקערת ערבוב, מוסיפים את הבטטה, התפוחים והעלים הירוקים, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים.
הערות
- כדי להפוך את המנה לטבעונית, מחליפים את הדבש בסילאן
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
3
מנות
קלוריות
194.3
קק״ל
583.0
קק״ל
פחמימות
31.9
גרם
95.6
גרם
שומן
6.1
גרם
18.3
גרם
נתרן
1704.8
מ״ג
5114.5
מ״ג
חלבון
5.8
גרם
17.3
גרם
סיבים תזונתיים
5.7
גרם
17.2
גרם
שומן רווי
1.8
גרם
5.5
גרם
כולסטרול
1.4
מ״ג
4.1
מ״ג
סידן
33.8
מ״ג
101.4
מ״ג
ברזל
2.9
מ״ג
8.6
מ״ג
אשלגן
302.6
מ״ג
907.7
מ״ג
אבץ
2.1
מ״ג
6.3
מ״ג
תגובות (4)
טעים קליל ומזין
מאוד טעים
אני מאוד אוהבת קינואה וזה בהחלט שינוי מרענן
חולה על בטטה, וזה יצא מושלם