עוגת תפוגזר

אין כמו עוגה לחה, רכה ועסיסית לצד ספל קפה חם. זהר לוסטיגר בשן מכינה עוגת תפוגזר מושלמת שמכינים משמן זית וקמח כוסמין. גם טעימה וגם בריאה יותר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

עוגה

עיטור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. משמנים תבנית אפייה.
  3. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות, בערך 1 ס”מ.
  4. מגררים את הגזרים על החלק העבה של המגררת.
  5. מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה כ-3 דקות עד שהתערובת תופחת מעט.
  6. מוסיפים בהדרגה שמן זית ויוגורט.
  7. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון, צפורן טחון ואגוז מוסקט ומערבלים כדקה עם וו גיטרה רק עד לאיחוד החומרים.
  8. מוסיפים את התפוחים, גזר וגרידת לימון ומערבבים בעזרת מרית או כף עד שכל התפוחים והגזרים נטמעים בתערובת.
  9. מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  10. מצננים את העוגה לגמרי לפניי שמפזרים מעליה אבקת סוכר.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2798.5 קק״ל 2798.5 קק״ל
פחמימות 119.1 גרם 119.1 גרם
שומן 231.3 גרם 231.3 גרם
נתרן 2387.2 מ״ג 2387.2 מ״ג
חלבון 27.4 גרם 27.4 גרם
סיבים תזונתיים 27.2 גרם 27.2 גרם
שומן רווי 35.8 גרם 35.8 גרם
כולסטרול 521.1 מ״ג 521.1 מ״ג
סידן 551.2 מ״ג 551.2 מ״ג
ברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג
אשלגן 2048.6 מ״ג 2048.6 מ״ג
אבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    מרגיש בריאות! יאאמי

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody