בשם התפוחים השקופים – עוגת תפוחים ושטרויזל חגיגית

עידית נרקיס כ״ץ חשה שעוגות תפוחים לא זוכות לכבוד המגיע להן ומכינה לכבוד החג עוגת תפוחים ושטרוייזל. עוגת תפוחים משובחת עם ציפוי פריך בניחוח קינמון
עידית נרקיס כ״ץ חשה שעוגות תפוחים לא זוכות לכבוד המגיע להן ומכינה לכבוד החג עוגת תפוחים ושטרוייזל. עוגת תפוחים משובחת עם ציפוי פריך בניחוח קינמון
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3169
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3168.5 קק״ל 3168.5 קק״ל
    פחמימות 523.6 גרם 523.6 גרם
    שומן 133.4 גרם 133.4 גרם
    נתרן 1190.9 מ״ג 1190.9 מ״ג
    חלבון 48.1 גרם 48.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.2 גרם 8.2 גרם
    שומן רווי 52.8 גרם 52.8 גרם
    כולסטרול 752.4 מ״ג 752.4 מ״ג
    סידן 215.1 מ״ג 215.1 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 682.7 מ״ג 682.7 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3169
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3168.5 קק״ל 3168.5 קק״ל
    פחמימות 523.6 גרם 523.6 גרם
    שומן 133.4 גרם 133.4 גרם
    נתרן 1190.9 מ״ג 1190.9 מ״ג
    חלבון 48.1 גרם 48.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.2 גרם 8.2 גרם
    שומן רווי 52.8 גרם 52.8 גרם
    כולסטרול 752.4 מ״ג 752.4 מ״ג
    סידן 215.1 מ״ג 215.1 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 682.7 מ״ג 682.7 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור

אני חשה שעוגות תפוחים לא זוכות לכבוד המגיע להן. בכלל, חוץ משוקולד יש עוד מרכיב בעולם הזה שיש כל כך הרבה וריאציות שלו בקינוחים? עוגות בחושות, טארט טאטן, שטרודל, פאי תפוחים, עם קפה, עם הל, עם וניל, עם קינמון – כל כך הרבה גרסאות וכל כך הרבה שילובי טעמים. ועם יד על הלב, מישהו אי פעם סירב לעוגת תפוחים טובה?

אז דבש זה נחמד וגם תמרים זה מגניב, אבל בראש השנה תזכרו גם את התפוח הצנוע, זה שכבר הפך להיות שקוף בשבילנו כשאנחנו הולכים לירקן – כי הוא תמיד שם (אגב, באסה שהוא תמיד שם כי זה אומר שבקיץ אתם אוכלים תפוחים שחיכו לכם במקרר תעשייתי כמה חודשים טובים). ושתהיה לנו שנה מתוקה כמו פינק ליידי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תבנית עגולה 22 ס"מ

שטרויזל

עוגה


אופן הכנה

  1. מתחילים עם השטרויזל: מערבבים בקערה את כל חומרי השטרוזיל, למעט החמאה. מוסיפים את קוביות החמאה וממוללים אותה בידיים בתוך הקמח, עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים במקרר עד השימוש. 
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ. 
  3. מערבבים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. 
  4. מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה 6-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תמצית הווניל והביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה שוב. 
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את השמנת החמוצה והחומרים היבשים מהקערה. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע שהקמח נטמע בתערובת. 
  6. מוסיפים את קוביות התפוחים ומקפלים אותם בזהירות בעזרת מרית. 
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים את פניה ומפזרים מעל את השטרויזל באופן אחיד. 
  8. אופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (נסו למצוא מקום לנעוץ ללא תפוח). 
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
בשם התפוחים השקופים – עוגת תפוחים ושטרויזל חגיגית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות