פלפלים ממולאים באורז ומאש

מחפשים מנה צמחונית מנצחת? זוהר לוסטיגר בשן מכינה פלפלים ממולאים באורז ומאש. פלפלים צבעוניים עם מלית טעימה במיוחד, עשירה בחלבון וברזל מהצומח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

פלפלים ממולאים

רוטב

אופן הכנה

  1. מסירים את ראשי הפלפלים, מנקים מגרעינים ושומרים בצד.
  2. קולפים וקוצצים דק את הבצל. קוצצים דק גם את הפטרוזיליה.
  3. מכינים את המלית: מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה.
  4. מוסיפים את יתר חומרי המלית וכוס וחצי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהאורז חצי מוכן (אם משתמשים באורז לבן, מבשלים 10 דקות). מצננים מעט.
  5. ממלאים את הפלפלים בתערובת כמעט עד סופם ומכסים בראשי הפלפלים.
  6. שמים את כל חומרי הרוטב בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול. מסדרים בסיר עם הרוטב את הפלפלים כשהם צמודים זה לזה, מכסים ומבשלים 40 דקות על להבה בינונית (אם משתמשים באורז לבן, מבשלים 20 דקות). אם יש צורך, מוסיפים מים לרוטב במהלך הבישול. מגישים חם.

 

הערות

  • אפשר למלא את הפלפלים בכל שילוב של דגן וקטנייה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 466.4 קק״ל 3731.4 קק״ל
פחמימות 63.5 גרם 508.1 גרם
שומן 19.3 גרם 154.6 גרם
נתרן 1245.9 מ״ג 9966.8 מ״ג
חלבון 18.9 גרם 151.2 גרם
סיבים תזונתיים 9.9 גרם 79.0 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 8.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 78.7 מ״ג 629.6 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 36.7 מ״ג
אשלגן 944.6 מ״ג 7556.9 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody