
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים20
מצרכים
-
2 בצלים בינוניים
-
2 שיני שום
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
2 כוסות צימוקים בהירים
-
1 כוס ציר בקר
-
5 כפות יין אדום מתוק
צלעות טלה
-
1 ק"ג צלעות טלה
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אורז
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כוס אורז לבן
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף גרידת לימון
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית. פורסים את הבצל לפרוסות דקות, מועכים מעט את השום.
- מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים שום, יין, ציר בקר, צימוקים ותבלינים ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כ-20 דקות.
- צולים את הצלעות: מתבלים את צלעות הטלה בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מחממים היטב פלנצ’ה או מחבת ברזל ו”סוגרים” את צלעות הטלה משני הצדדים. מניחים בצד.
- מוסיפים את צלעות הטלה לתבשיל, מכסים ומעבירים לאפייה בתנור ל-25 דקות.
- מכינים אורז: בסיר קטן מחממים שמן קנולה. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 18 דקות. ממתינים עוד 10 דקות, פותחים את הסיר ומאווררים את האורז במזלג. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים.
- להגשה: שמים בצלחת הגשה אורז ומעליו צלעות טלה ורוטב.
הערות
- אפשר להחליף את ציר הבקר בכמות זהה של מים
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
1477.2
קק״ל
5908.8
קק״ל
פחמימות
107.2
גרם
428.8
גרם
שומן
97.4
גרם
389.6
גרם
נתרן
2605.8
מ״ג
10423.1
מ״ג
חלבון
45.0
גרם
180.0
גרם
סיבים תזונתיים
5.4
גרם
21.5
גרם
שומן רווי
40.6
גרם
162.6
גרם
כולסטרול
190.0
מ״ג
760.0
מ״ג
סידן
148.5
מ״ג
594.0
מ״ג
ברזל
6.5
מ״ג
26.0
מ״ג
אשלגן
1370.3
מ״ג
5481.2
מ״ג
אבץ
7.6
מ״ג
30.5
מ״ג
תגובות (0)