צלעות טלה עם בצל וצימוקים

אבי לוי מכין צלעות טלה עם בצל וצימוקים, מנה חגיגית שמתאימה לאירוח בט"ו בשבט וגם לארוחת שישי
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית. פורסים את הבצל לפרוסות דקות, מועכים מעט את השום.
  3. מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים שום, יין, ציר בקר, צימוקים ותבלינים ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כ-20 דקות.
  4. צולים את הצלעות: מתבלים את צלעות הטלה בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מחממים היטב פלנצ’ה או מחבת ברזל ו”סוגרים” את צלעות הטלה משני הצדדים. מניחים בצד.
  5. מוסיפים את צלעות הטלה לתבשיל, מכסים ומעבירים לאפייה בתנור ל-25 דקות.
  6. מכינים אורז: בסיר קטן מחממים שמן קנולה. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 18 דקות. ממתינים עוד 10 דקות, פותחים את הסיר ומאווררים את האורז במזלג. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים.
  7. להגשה: שמים בצלחת הגשה אורז ומעליו צלעות טלה ורוטב.

הערות

  • אפשר להחליף את ציר הבקר בכמות זהה של מים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1492.2 קק״ל 5968.9 קק״ל
פחמימות 105.0 גרם 420.2 גרם
שומן 100.1 גרם 400.4 גרם
נתרן 2603.2 מ״ג 10412.8 מ״ג
חלבון 44.6 גרם 178.5 גרם
סיבים תזונתיים 5.1 גרם 20.3 גרם
שומן רווי 41.1 גרם 164.4 גרם
כולסטרול 190.0 מ״ג 760.0 מ״ג
סידן 134.1 מ״ג 536.6 מ״ג
ברזל 6.0 מ״ג 24.2 מ״ג
אשלגן 1330.0 מ״ג 5320.0 מ״ג
אבץ 7.6 מ״ג 30.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody