תפוחי אדמה פריכים עם שום, תבלינים ושמן זית

ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה פריכים במיוחד בתיבול מדהים של שום, שמן זית והמון תבלינים. והבונוס? מכינים את המנה במחבת בלי צורך להיעזר בתנור
ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה פריכים במיוחד בתיבול מדהים של שום, שמן זית והמון תבלינים. והבונוס? מכינים את המנה במחבת בלי צורך להיעזר בתנור
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    108
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 107.8 קק״ל 431.4 קק״ל
    פחמימות 4.9 גרם 19.5 גרם
    שומן 10.6 גרם 42.5 גרם
    נתרן 780.6 מ״ג 3122.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 3.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 30.9 מ״ג 123.7 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 363.9 מ״ג 1455.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    108
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 107.8 קק״ל 431.4 קק״ל
    פחמימות 4.9 גרם 19.5 גרם
    שומן 10.6 גרם 42.5 גרם
    נתרן 780.6 מ״ג 3122.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 3.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 6.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 30.9 מ״ג 123.7 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 363.9 מ״ג 1455.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לששה פלחים. קולפים את שיני השום וכותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  2. מרסקים מעט את זרעי הכוסברה וזרעי הכמון במכתש ועלי.
  3. בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם כפית מלח.
  4. מבשלים את פלחי תפוחי האדמה במים רותחים רבע שעה, עד שהם עשויים כמעט לגמרי. מסננים היטב, שוטפים במי ברז קרים מנערים ומסננים היטב שוב.
  5. מחממים מחבת רחבה (סוטאז’) על אש בינונית ומוסיפים את השמן.
  6. מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה וזרעי הכמון ומטגנים כדקה.
  7. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים 5 דקות, עש תפוחי האדמה מזהיבים מעט בשוליים.
  8. מוסיפים את הכורכום, הפפריקה, שבבי הצ’ילי ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  9. מסירים מהאש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לתפוחי האדמה. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי אדמה פריכים עם שום, תבלינים ושמן זית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות