תפוחי אדמה פריכים עם שום, תבלינים ושמן זית

ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה פריכים במיוחד בתיבול מדהים של שום, שמן זית והמון תבלינים. והבונוס? מכינים את המנה במחבת בלי צורך להיעזר בתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לששה פלחים. קולפים את שיני השום וכותשים. מרסקים מעט את זרעי הכוסברה וזרעי הכמון במכתש ועלי.
  2. בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם כפית מלח.
  3. מבשלים את פלחי תפוחי האדמה במים רותחים רבע שעה, עד שהם עשויים כמעט לגמרי. מסננים היטב, שוטפים במי ברז קרים מנערים ומסננים היטב שוב.
  4. מחממים מחבת רחבה (סוטאז’) על אש בינונית ומוסיפים את השמן.
  5. מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה וזרעי הכמון ומטגנים כדקה.
  6. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים 5 דקות, עש תפוחי האדמה מזהיבים מעט בשוליים.
  7. מוסיפים את הכורכום, הפפריקה, שבבי הצ’ילי ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מסירים מהאש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לתפוחי האדמה. מגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 142.5 קק״ל 569.9 קק״ל
פחמימות 4.5 גרם 18.2 גרם
שומן 14.7 גרם 58.6 גרם
נתרן 778.1 מ״ג 3112.4 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 3.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.4 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 8.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 30.9 מ״ג 123.5 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 361.8 מ״ג 1447.2 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody