הלביבה הענקית: לביבה מתפוחי אדמה ובטטה (גם בגרסה טבעונית)
לביבת ענק שמתאימה בדיוק לחג החנוכה שלנו! לביבה עם תפוחי אדמה, בטטות ופטרוזיליה - גדולה מטוגנת, גם בגרסה טבעונית!
לביבת ענק שמתאימה בדיוק לחג החנוכה שלנו! לביבה עם תפוחי אדמה, בטטות ופטרוזיליה - גדולה מטוגנת, גם בגרסה טבעונית!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.4 קק״ל 2837.5 קק״לפחמימות 54.0 גרם 216.1 גרםשומן 44.6 גרם 178.4 גרםנתרן 1221.1 מ״ג 4884.2 מ״גחלבון 19.2 גרם 76.8 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.5 גרםשומן רווי 16.3 גרם 65.3 גרםכולסטרול 379.8 מ״ג 1519.2 מ״גסידן 91.1 מ״ג 364.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.0 מ״גאשלגן 400.8 מ״ג 1603.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות709
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.4 קק״ל 2837.5 קק״לפחמימות 54.0 גרם 216.1 גרםשומן 44.6 גרם 178.4 גרםנתרן 1221.1 מ״ג 4884.2 מ״גחלבון 19.2 גרם 76.8 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.5 גרםשומן רווי 16.3 גרם 65.3 גרםכולסטרול 379.8 מ״ג 1519.2 מ״גסידן 91.1 מ״ג 364.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.0 מ״גאשלגן 400.8 מ״ג 1603.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״גסגור
במקום לטגן לביבה לביבה אחת אחת, הכינו לביבה אחת ענקית ועסיסית לכל המשפחה! לביבה מופלאה מתפוחי אדמה ובטטה שמגדול ועד קטן ישמחו לזלול! המלצה שלנו – הגישו עם סלט ירקות ועם מטבלי גבינות מגוונים לארוחה מושלמת ומלאה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 709 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבה
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 בטטות בינוניות
-
1 בצל סגול בינוני
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1/4 כוס קמח לבן
-
1/4 כוס פירורי לחם
-
6 ביצים M
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל ומגררים בנפרד בפומפיה גסה. סוחטים היטב. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים ושומרים במקרר חצי שעה.
- מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת שטוחה, משטחים את התערובת בשכבה אחידה (ליצירת לביבה גדולה).
- מטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.
- מפזרים מעט פטרוזיליה מעל ומגישים בליווי סלט ירקות.
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל ומגררים בנפרד בפומפיה גסה. סוחטים היטב. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים ושומרים במקרר חצי שעה.
- מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת שטוחה, משטחים את התערובת בשכבה אחידה (ליצירת לביבה גדולה).
- מטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.
- מפזרים מעט פטרוזיליה מעל ומגישים בליווי סלט ירקות.
הערות
- לגרסה הטבעונית: המירו את השמנת המתוקה בשמנת סויה וותרו על הביצים.
הערות
- לגרסה הטבעונית: המירו את השמנת המתוקה בשמנת סויה וותרו על הביצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
ברושטי אין ביצים ושמנת, אין שום תוספת. רק תפוא מגורדים על פומפיה גסה ומלח..
נכון, תוקן, תודה רבה על עירור תשומת הלב