תבשיל דאל של שעועית מאש ועדשים צהובות
תבשיל טעים, מנחם ומשביע מהמטבח ההודי שמשלב שעועית מאש ועדשים עם המון תבלינים. מגישים עם אורז לבן ויש לכם ארוחה מאוזנת, בריאה בטירוף ואפילו טבעונית
תבשיל טעים, מנחם ומשביע מהמטבח ההודי שמשלב שעועית מאש ועדשים עם המון תבלינים. מגישים עם אורז לבן ויש לכם ארוחה מאוזנת, בריאה בטירוף ואפילו טבעונית
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 604.8 קק״ל 2419.3 קק״לפחמימות 53.6 גרם 214.4 גרםשומן 36.2 גרם 144.6 גרםנתרן 529.0 מ״ג 2116.1 מ״גחלבון 19.4 גרם 77.7 גרםסיבים תזונתיים 14.2 גרם 56.7 גרםשומן רווי 16.1 גרם 64.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 104.5 מ״ג 418.0 מ״גברזל 7.4 מ״ג 29.8 מ״גאשלגן 998.9 מ״ג 3995.5 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות605
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 604.8 קק״ל 2419.3 קק״לפחמימות 53.6 גרם 214.4 גרםשומן 36.2 גרם 144.6 גרםנתרן 529.0 מ״ג 2116.1 מ״גחלבון 19.4 גרם 77.7 גרםסיבים תזונתיים 14.2 גרם 56.7 גרםשומן רווי 16.1 גרם 64.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 104.5 מ״ג 418.0 מ״גברזל 7.4 מ״ג 29.8 מ״גאשלגן 998.9 מ״ג 3995.5 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 605 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מחית שום וג'ינג'ר
-
10 שיני שום
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/4 כוס שמן זית
תבשיל
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כוס שעועית מאש
-
1 כוס עדשים כתומות
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית גאראם מסאלה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית רוטב סרירצ’ה
-
1/4 כוס רסק עגבניות
-
500 מ"ל מים
-
250 מ"ל חלב קוקוסאו קרם קוקוס
להגשה
אופן הכנה
- מכינים מחית ג’ינג’ר שום: טוחנים בבלנדר מוט את הג’ינג’ר, השום ושמן הזית עד לקבלת עיסה אחידה.
- מכינים את התבשיל: מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה.
- מוסיפים 2 כפות ממחית השום וג’ינג’ר ומטגנים דקה רק עד שעולה ניחוח מהסיר. (את שאר המחית אפשר לשמור במקרר למתכונים אחרים).
- מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד שיכסו את כל החומרים לגובה של 2 ס”מ מעליהם, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהעדשים והמש רכות.
- מוסיפים את חלב הקוקוס או קרם הקוקוס ומערבבים בכף עץ.
- מגישים על אורז או קינואה בצלחות עמוקות.
אופן הכנה
- מכינים מחית ג’ינג’ר שום: טוחנים בבלנדר מוט את הג’ינג’ר, השום ושמן הזית עד לקבלת עיסה אחידה.
- מכינים את התבשיל: מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה.
- מוסיפים 2 כפות ממחית השום וג’ינג’ר ומטגנים דקה רק עד שעולה ניחוח מהסיר. (את שאר המחית אפשר לשמור במקרר למתכונים אחרים).
- מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד שיכסו את כל החומרים לגובה של 2 ס”מ מעליהם, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהעדשים והמש רכות.
- מוסיפים את חלב הקוקוס או קרם הקוקוס ומערבבים בכף עץ.
- מגישים על אורז או קינואה בצלחות עמוקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (34)
הוספתי את הקרם קוקוס עם המים….נורא?
לא אמור להיות נורא
יצא מושלם. וווואאאו. ותודה
כיף לקרוא, רחל!