אולה מוצ’אצ’וס! פלאן קרמל ונוגט אגוזי לוז חלומי
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.7 קק״ל 2524.2 קק״לפחמימות 45.2 גרם 271.0 גרםשומן 23.6 גרם 141.7 גרםנתרן 95.9 מ״ג 575.3 מ״גחלבון 7.8 גרם 46.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 12.3 גרם 74.1 גרםכולסטרול 205.3 מ״ג 1232.1 מ״גסידן 69.1 מ״ג 414.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 105.6 מ״ג 633.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 45 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות421
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.7 קק״ל 2524.2 קק״לפחמימות 45.2 גרם 271.0 גרםשומן 23.6 גרם 141.7 גרםנתרן 95.9 מ״ג 575.3 מ״גחלבון 7.8 גרם 46.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 12.3 גרם 74.1 גרםכולסטרול 205.3 מ״ג 1232.1 מ״גסידן 69.1 מ״ג 414.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 105.6 מ״ג 633.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״גסגור
מי שמכיר את העבודות שלי, יודע שאני משתמש הרבה בחלבונים להכנת מרנג. לכן, אני מוצא את עצמי עם שאריות חלמונים שאין לי לרוב שימוש בהם.
בכדי לא לזרוק אותם (כי לא מומלץ לשמור חלמונים במקרר יותר מיום) אני תמיד מחפש ומנסה מתכונים שעושים בחלמונים שימוש.
מהסיבה הזאת, הגעתי למתכון המפנק הזה של פלאן קרמל בטעם וניל ונוגט אגוזי לוז.
השיטה המועדפת עלי להכנת קרמל נקראת השיטה ״הרטובה״, למה רטובה? כי מערבבים סוכר עם מים עד שנוצרת תערובת כמו חול רטוב בים. בדרך הזו מובטח קרמל אחיד מבלי מאמץ רב וסיכונים.
חשוב לזכור! לא לערבב עם כף, מטרפה או כל כלי אחר את הסוכר כאשר הוא מתבשל. פשוט מנענעים מעט את הסיר בכדי לערבב את הקרמל מידי פעם.
יש להשתמש בכלים אישיים מפורצלן שלרוב נקראים גם כלים לסופלה.
ניתן להכין את התערובת גם יום לפני האפייה ולשמור אותה בכלי אטום. לאחר האפייה חשוב מאוד לקרר את הפלאן היטב, אחרת יהיה בלתי אפשרי לחלץ אותו מהכלי.
אם לא מצאת אגוזי לוז מסוכרים (ברס) אפשר גם לקצוץ אגוזי לוז קלויים או כל אגוז אחר ולפזר. המרקם הקראנצ׳י משלים את המרקם הקרמי של הפלאן.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 421 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלאן
-
250 מ"ל חלב 3%
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
80 גרם סוכר לבןשש וחצי כפות
-
6 גרם תמצית ונילכפית אחת
-
2 ביצים L
-
3 חלמונים L
-
30 גרם מחית נוגטכף אחת
הגשה
-
1 חופן אגוזי לוזמסוכרים (ברס)
אופן הכנה
- מכינים את הקרמל: בסיר קטן עם תחתית עבה, שמים את הסוכר ומערבבים עם המים. מבשלים את הסוכר על אש גבוהה (שימו לב שהלהבה לא יוצאת מגבולות הסיר ומחממת את הדפנות), מידי פעם מזיזים את הסיר בעדינות בכדי לערבב את הסוכר. אין להכניס כף, מטרפה או כל כלי אחר לתערובת הסוכר.
- כאשר הסוכר מתקרמל ומתחיל לקבל צבע ענברי, מסירים מהאש ונותנים לו ״להירגע״. קחו בחשבון שהקרמל ימשיך להתכהות בזמן הזה.
- מוזגים את הקרמל ל-6 כלים חסינים לחום.
- מכינים את הפלאן: שמים את החלב, השמנת, חצי מכמות הסוכר ומחית הוניל בסיר ומבשלים על אש בינונית. יש לערבב מידי פעם בכדי למנוע חריכה בתחתית הסיר.
- בקערה חסינה לחום, טורפים את הביצים, החלמונים והסוכר הנותר.
- כאשר התערבות מגיעה לסף רתיחה, מסירים מהאש ושופכים בהדרגה על תערובת הביצים תוך כדי טריפה.
- מוסיפים את מחית הנוגט וטורפים היטב.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מסננים את התערובת אל כלי מזיגה נח ומוזגים אותה אל הכלים עם הקרמל.
- מעבירים את הכלים אל תבנית בעלת שוליים גבוהים ומכניסים לתנור שחומם מראש. את התבנית, ממלאים במים עד למחצית מגובה הכלים.
- אופים כ-45 דקות עד שהתערובת יציבה. מוצאים את התבנית בזהירות מהתנור ונותנים לכלים להצטנן מעט.
- מעבירים את הפלאן למקרר ל-4 שעות לפחות.
- לאחר הקירור, עוברים עם סכין חדה על שולי הכלי והופכים את הפלאן על צלחת. מקשטים באגוזי לוז מסוכרים ומגישים.
- מומלץ להגיש את הפלאן לא יותר מיום לאחר הכנתו.
אופן הכנה
- מכינים את הקרמל: בסיר קטן עם תחתית עבה, שמים את הסוכר ומערבבים עם המים. מבשלים את הסוכר על אש גבוהה (שימו לב שהלהבה לא יוצאת מגבולות הסיר ומחממת את הדפנות), מידי פעם מזיזים את הסיר בעדינות בכדי לערבב את הסוכר. אין להכניס כף, מטרפה או כל כלי אחר לתערובת הסוכר.
- כאשר הסוכר מתקרמל ומתחיל לקבל צבע ענברי, מסירים מהאש ונותנים לו ״להירגע״. קחו בחשבון שהקרמל ימשיך להתכהות בזמן הזה.
- מוזגים את הקרמל ל-6 כלים חסינים לחום.
- מכינים את הפלאן: שמים את החלב, השמנת, חצי מכמות הסוכר ומחית הוניל בסיר ומבשלים על אש בינונית. יש לערבב מידי פעם בכדי למנוע חריכה בתחתית הסיר.
- בקערה חסינה לחום, טורפים את הביצים, החלמונים והסוכר הנותר.
- כאשר התערבות מגיעה לסף רתיחה, מסירים מהאש ושופכים בהדרגה על תערובת הביצים תוך כדי טריפה.
- מוסיפים את מחית הנוגט וטורפים היטב.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מסננים את התערובת אל כלי מזיגה נח ומוזגים אותה אל הכלים עם הקרמל.
- מעבירים את הכלים אל תבנית בעלת שוליים גבוהים ומכניסים לתנור שחומם מראש. את התבנית, ממלאים במים עד למחצית מגובה הכלים.
- אופים כ-45 דקות עד שהתערובת יציבה. מוצאים את התבנית בזהירות מהתנור ונותנים לכלים להצטנן מעט.
- מעבירים את הפלאן למקרר ל-4 שעות לפחות.
- לאחר הקירור, עוברים עם סכין חדה על שולי הכלי והופכים את הפלאן על צלחת. מקשטים באגוזי לוז מסוכרים ומגישים.
- מומלץ להגיש את הפלאן לא יותר מיום לאחר הכנתו.