חצילים מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק
ישראל אהרוני מכין מנה צמחונית נהדרת מהמטבח האסיאתי - חצילים מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק שממש כיף לאכול עם אורז. מוסיפים פלפל חריף לאקסטרה קיק
ישראל אהרוני מכין מנה צמחונית נהדרת מהמטבח האסיאתי - חצילים מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק שממש כיף לאכול עם אורז. מוסיפים פלפל חריף לאקסטרה קיק
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 125.6 קק״ל 502.3 קק״לפחמימות 18.4 גרם 73.6 גרםשומן 6.0 גרם 24.2 גרםנתרן 218.9 מ״ג 875.7 מ״גחלבון 2.5 גרם 10.1 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.4 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.9 מ״ג 91.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 350.0 מ״ג 1400.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות126
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 125.6 קק״ל 502.3 קק״לפחמימות 18.4 גרם 73.6 גרםשומן 6.0 גרם 24.2 גרםנתרן 218.9 מ״ג 875.7 מ״גחלבון 2.5 גרם 10.1 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.4 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.9 מ״ג 91.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 350.0 מ״ג 1400.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 126 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל גדול
-
1 גבעול בצל ירוק
-
2 כפות שמן קנולה
-
3 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 כפות חומץ 5%
-
1 כף רוטב סויה מתוקה
-
2 כפות סוכר חום
אופן הכנה
- חותכים את החציל לרצועות בעובי אצבע ובאורך 4 ס”מ.
- מרתיחים מים בסיר אידוי ומאדים את החצילים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- חותכים את הבצל הירוק דק-דק ושמים בקערית עם מי קרח ליצירת תלתלי בצל ירוק.
- קוצצים דק את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן קנולה.
- מטגנים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף כ-2 דקות.
- מוסיפים את הסויה, החומץ, הסויה המתוקה והסוכר החום ומבשלים 3 דקות.
- מוסיפים את החצילים המאודים, מערבבים היטב ומוציאים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעל תלתלי בצל ירוק ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את החציל לרצועות בעובי אצבע ובאורך 4 ס”מ.
- מרתיחים מים בסיר אידוי ומאדים את החצילים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- חותכים את הבצל הירוק דק-דק ושמים בקערית עם מי קרח ליצירת תלתלי בצל ירוק.
- קוצצים דק את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן קנולה.
- מטגנים את השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף כ-2 דקות.
- מוסיפים את הסויה, החומץ, הסויה המתוקה והסוכר החום ומבשלים 3 דקות.
- מוסיפים את החצילים המאודים, מערבבים היטב ומוציאים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעל תלתלי בצל ירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן