לביבות עירית ב-3 שלבים במינימום שמן ובמינימום זמן
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 53.7 קק״ל 805.7 קק״לפחמימות 8.5 גרם 128.0 גרםשומן 1.7 גרם 25.2 גרםנתרן 107.2 מ״ג 1607.5 מ״גחלבון 1.9 גרם 27.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 20.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.2 מ״ג 107.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 57.9 מ״ג 868.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות54
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 53.7 קק״ל 805.7 קק״לפחמימות 8.5 גרם 128.0 גרםשומן 1.7 גרם 25.2 גרםנתרן 107.2 מ״ג 1607.5 מ״גחלבון 1.9 גרם 27.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 20.3 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.2 מ״ג 107.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 57.9 מ״ג 868.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.0 מ״גסגור
חנוכה הביא איתו כמו בכל שנה, גשם של מתכוני לביבות וסופגניות מכל הסוגים.
גם אני כבר הכנתי לביבות מכל ירק אפשרי ונראה כאילו כבר אין מה לחדש או להמציא.
ובכל זאת – הנה אני כותבת לכם פה על לביבות. ולמה?
כי זה מתכון בדיוק כמו שאני אוהבת, עם קיצורי דרך וטריקים שעושים את ההכנה קלה ומהירה, ומבלי להתפשר על הבריאות.
לא השתכנעתם?
ואם אני אגיד לכם שמכינים את הבלילה של הלביבות האלה בדקה בבלנדר?
עכשיו אתם איתי?
אז מדובר בלביבות בסטייל קוריאני שמבוססות על עירית – שיש לה טעם עדין ובצלצלי, ובנוסף יש בהן גם בצל רגיל. נשמע קשוח אבל ממש לא!
בגלל שהכל נטחן בבלנדר, הטעם הוא עדין ואפילו מעט מתקתק. אפילו ילדים (שרובם בדרך כלל לא חובבי בצל) אוהבים ומחסלים את הלביבות האלה.
כדי להקל עוד יותר על התהליך, טיגנתי את הלביבות במחבת פנקייקים, עם ריסוס קל של שמן זית. קיבלתי לביבות עגולות ויפות במינימום מאמץ.
בקיצור, לפני שאתם הולכים להדלקת נרות, תתקתקו בכמה דקות את הלביבות האלה, והמארחים יודו לכם.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 54 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
1 כוס קמח כוסמין מלא
-
2 כפות קמח עדשים כתומותאפשר להמיר בקמח תפו"א או קמח טפיוקה
-
1צרור או 100 גרם עירית
-
1/2 בצל קטןקלוף
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 1/2 כוסות מים
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבשלא חובה
טיגון
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- טוחנים את כל מרכיבי הלביבות בבלנדר לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת פנקייקים (או מחבת נון סטיק רגילה) על אש בינונית-נמוכה ומתיזים מעט שמן זית.
- יוצקים עיגולים מהבלילה ומטגנים כמה דקות עד שהשוליים של הלביבות מזהיבים. הופכים ומטגנים מהצד השני.
אופן הכנה
- טוחנים את כל מרכיבי הלביבות בבלנדר לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת פנקייקים (או מחבת נון סטיק רגילה) על אש בינונית-נמוכה ומתיזים מעט שמן זית.
- יוצקים עיגולים מהבלילה ומטגנים כמה דקות עד שהשוליים של הלביבות מזהיבים. הופכים ומטגנים מהצד השני.