
באגט צרפתי מטורף ללא לישה כלל!
רוצים להכין באגט כמו במאפייה? יותר נכון כמו במאפיית בוטיק צרפתית אמיתית? אין בעיה! המתכון של יהודה עמר יסדר לכם מאפייה במטבח הביתי
רוצים להכין באגט כמו במאפייה? יותר נכון כמו במאפיית בוטיק צרפתית אמיתית? אין בעיה! המתכון של יהודה עמר יסדר לכם מאפייה במטבח הביתי
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 673.3 קק״ל 4039.7 קק״לפחמימות 136.9 גרם 821.7 גרםשומן 3.4 גרם 20.6 גרםנתרן 2174.6 מ״ג 13047.6 מ״גחלבון 19.5 גרם 116.9 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 47.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.0 מ״ג 150.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 178.4 מ״ג 1070.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה שעהכולל יום 1, שעה
-
קלוריות673
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 673.3 קק״ל 4039.7 קק״לפחמימות 136.9 גרם 821.7 גרםשומן 3.4 גרם 20.6 גרםנתרן 2174.6 מ״ג 13047.6 מ״גחלבון 19.5 גרם 116.9 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 47.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.0 מ״ג 150.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 178.4 מ״ג 1070.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.0 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה שעה | זמן כולל יום 1, שעה | קלוריות 673 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים



אופן הכנה
- מערבבים בקערה את כל היבשים ומוסיפים את המים הקרים. מערבבים בעזרת כף למשך 2 דק׳ עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים את הבצק לתוך קופסה אטומה ומשאירים בחוץ למשך שעה.
- לאחר שעה, מכניסים את הקופסה למקרר למשך לילה שלם לפחות (12 שעות).
- מוציאים את הבצק מהמקרר, ומשאירים את הבצק לתפוח למשך שעתיים לפחות.
- מפזרים מעט קמח על הבצק כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו. וכן, הבצק צריך להיות רך ודביק אז אין לכם מה לדאוג.
- מחממים תנור לחום הכי גבוהה שיש לתנור שלכם להציע.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים. פותחים כל כדור בעזרת הידיים עם מעט קמח ומקפלים: מלמעלה, ומלמטה, עד לקבלת צורה של באגט (אפשר לעזור קצת לבצק ולעצב אותו לצורה הרצויה).
- מניחים את הבאגטים על נייר אפייה וחורצים כל באגט עם סכין חד.
- מכניסים את הבאגטים לאפייה של כ-20-25 דק׳ לפחות, עד לקבלת צבע זהוב ושזוף (טיפ קטן, כשאתם מכניסים את הבאגט לתנור תזרקו לתחתית התנור 4 קוביות קרח, זה עושה פלאים).
בגט צרפתי ללא לישה. צילום: יהודה עמר
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את כל היבשים ומוסיפים את המים הקרים. מערבבים בעזרת כף למשך 2 דק׳ עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים את הבצק לתוך קופסה אטומה ומשאירים בחוץ למשך שעה.
- לאחר שעה, מכניסים את הקופסה למקרר למשך לילה שלם לפחות (12 שעות).
- מוציאים את הבצק מהמקרר, ומשאירים את הבצק לתפוח למשך שעתיים לפחות.
- מפזרים מעט קמח על הבצק כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו. וכן, הבצק צריך להיות רך ודביק אז אין לכם מה לדאוג.
- מחממים תנור לחום הכי גבוהה שיש לתנור שלכם להציע.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים. פותחים כל כדור בעזרת הידיים עם מעט קמח ומקפלים: מלמעלה, ומלמטה, עד לקבלת צורה של באגט (אפשר לעזור קצת לבצק ולעצב אותו לצורה הרצויה).
- מניחים את הבאגטים על נייר אפייה וחורצים כל באגט עם סכין חד.
- מכניסים את הבאגטים לאפייה של כ-20-25 דק׳ לפחות, עד לקבלת צבע זהוב ושזוף (טיפ קטן, כשאתם מכניסים את הבאגט לתנור תזרקו לתחתית התנור 4 קוביות קרח, זה עושה פלאים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)

אם אפשר להתפיח במקרר אז כמה זמן בחוץ צריך
היי, הבצק במתכון הנ”ל לא מתאים להתפחה בטמפרטורת חדר.
קטגוריות
- אוכל צרפתי
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- כריכים
- לחמים
- מאפים מלוחים
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים לוהטים לחנוכה
- מתכונים צמחוניים
- פיקניק
- ראש השנה