לשקשק בשקית אחת: סלט כרוב וגזר עם גרעיני חמנייה

הסלט הכי קראנצ'י שיש מירקות שלכולם יש בבית - סלט כרוב וגזר, עם גרעיני חמנייה ורוטב הדרים מתקתק-חמצמץ. מרענן, טעים ומהיר להכנה שמתאים כתוספת בריאה לכל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

1. מכינים את הסלט: פורסים את הכרוב לחצי ופורסים לרצועות דקות.
2. מגרדים את הגזרים על החלק העבה בפומפייה ומעבירים לשקית זיפלוק יחד עם הכרוב.
3. קולים את גרעיני החמנייה על מחבת חמה, ללא שמן, עד הזהבה קלה ומצננים. מוסיפים לסלט.
4. קוצצים דק דק את העירית ומוסיפים לשקית. משקשקים את השקית היטב.
5. מכינים את הרוטב: משקשקים היטב את כל המצרכים יחד בשקית זיפלוק. ושומרים במקרר.
6. מזלפים 1/3 כוס מהרוטב ומגישים. את הסלט הזה אפשר לתבל ברוטב גם כמה שעות קודם והוא יצא אפילו מוצלח יותר ועדיין ישמור על פריכות.

שומרים בשקית זיפלוק עד להגשה. צילום: רחלי קרוט
שומרים בשקית זיפלוק עד להגשה. צילום: רחלי קרוט
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 425.6 קק״ל 851.2 קק״ל
פחמימות 40.4 גרם 80.8 גרם
שומן 21.6 גרם 43.2 גרם
נתרן 1155.1 מ״ג 2310.2 מ״ג
חלבון 8.2 גרם 16.4 גרם
סיבים תזונתיים 16.9 גרם 33.7 גרם
שומן רווי 2.9 גרם 5.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 223.9 מ״ג 447.8 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 5.8 מ״ג
אשלגן 1177.6 מ״ג 2355.1 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 1.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody