מה אוכלים לארוחת הצהריים? ברור שקציצות עדשים ושיבולת שועל!

אסי רוז מפנקת אותנו במתכון שהפך למסורת שישי משפחתית בביתה - קציצות עדשים קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים שניתן להכין גם בגרסה ללא גלוטן ובזמן הכנה מינימלי
אסי רוז מפנקת אותנו במתכון שהפך למסורת שישי משפחתית בביתה - קציצות עדשים קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים שניתן להכין גם בגרסה ללא גלוטן ובזמן הכנה מינימלי
  • אסי רוז
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 2]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    91
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 90.8 קק״ל 1816.6 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 262.1 גרם
    שומן 1.6 גרם 32.8 גרם
    נתרן 88.8 מ״ג 1775.7 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 113.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 125.2 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 13.1 מ״ג 262.0 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 31.3 מ״ג
    אשלגן 197.8 מ״ג 3956.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    91
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 90.8 קק״ל 1816.6 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 262.1 גרם
    שומן 1.6 גרם 32.8 גרם
    נתרן 88.8 מ״ג 1775.7 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 113.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 125.2 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 13.1 מ״ג 262.0 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 31.3 מ״ג
    אשלגן 197.8 מ״ג 3956.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור

קציצות של יום שישי היו המסורת שלנו מהרגע שנפגשנו. בתור זוג צעיר זה היה היום המפנק של השבוע, היינו קמים מאוחר באותו הבוקר יוצאים לאימון, חוזרים וארוחת הצהריים הייתה הופכת להיות החגיגה שלנו.

מיד אחרי האימון היינו עוצרים בירקנייה ורוכשים מתנות קטנות מהטבע לקראת השבת. את הקציצות היינו מכינים עוד לפני שפינינו את כל הקניות למקום, זה רגע מתוק שהפך לחלק מביתנו, ולמסורת משפחתית של יום שישי.

נכון שלא יום שישי היום, אבל יום המשפחה אתמול עשה לי חשק למתכון הזה, שהוא הכי המשפחה שלי! מסורת הקציצות של יום שישי היא משהו שקיים אצל המון משפחות. ולאחרונה החלטתי למקסם את הטוב שיש בתוך הקציצות שלי ולהפוך אותן לבריאות ומלאות בעושר. אלה קציצות שמתמכרים אליהן ברגע, קציצות עם מעטפת קריספית ומפנקת, שהפנים שלהן רך ונימוח.

אלה קציצות שדורשות אלמנט קריספי ופרשי ותמיד אגיש לצידן צלחת ירקות טריים ונגיסים כמו עגבניות ומלפפונים, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בזיליקום וכמובן טחינה, כי אין ישראלי שלא נהנה מלהטביע את הביס שלו בטחינה טובה וחמצמצה שגורמת לביס להיות שלם ומלא ברטיבות.

לפני שאוכלים את הקציצות, כולם מתאספים עייפים ומרוצים משבוע רווי חוויות. מתחבקים, מתעדכנים ונהנים מארוחה שכולה מתבצעת באצבעות. האחים שלי מגיעים מהצבא לשולחן עם המדים, הוריי מגיעים מביתם והשולחן מלא בשמחה משפחתית, שכולה סביב קציצות. קציצות שהפכו למסורת והעניקו למשפחה שלנו עוד רגעים מתוקים וטובים.

לפעמים מאכל או זיכרון עמוק ממאכל הופכים לחלק בלתי נפרד מבית ומשפחה, אני רואה את הקציצות שלי כמתנות טבע קטנות שהוכנו באהבה גדולה לכבוד הדבר הנפלא והאהוב הזה שנקרא בית ומשפחה.

מספר דקות בודדות של עבודה וגם אצלכם בבית יכולה להיות מסורת חדשה שכולה קציצות של יום שישי בצהריים.

ימי משפחה מאושרים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חולטים את העדשים הירוקות במים עד שהן מוכנות לאכילה.
  2. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר/מיקסר וטוחנים היטב לעיסה דביקה ואחידה. אם העיסה יוצאת מעט רטובה מוסיפים עוד רבע כוס שיבולת שועל.
  3. במחבת רחבה מחממים שמן זית בגובה של סנטימטר וחצי ומטגנים על אש בינונית קציצות בינוניות, אני אוהבת ליצור אותן בעזרת 2 כפות מעט רטובות במים.

    מטגנים על אש בינונית קציצות בינוניות (צילום: אסי רוז)
    מטגנים על אש בינונית קציצות בינוניות (צילום: אסי רוז)

  4. מגישים לשולחן את הקציצות חמות, לצד צלחת ירקות חתוכים עם מעט מלח וצלחת טחינה מתובלת בהרבה לימון.

    קציצות עדשים ושיבולת שועל (צילום: אסי רוז)
    קציצות עדשים ושיבולת שועל (צילום: אסי רוז)

הערות

  • ניתן לשמור במקרר ל-4 ימים בקופסא אטומה
  • ניתן להשתמש בעדשים ירוקות קפואות והתוצאה תצא נפלא
  • ממליצה לערבב את התערובת כאשר העדשים בטמפרטורת החדר ואינן חמות
  • איך מנגישים עדשים מבושלות בבית? בוחרים יום שיש לנו בו מעט זמן, חולטים בסיר גדול קילו עדשים ירוקות, כשהן מוכנות מסננים אותן ממי הבישול ומסדרים מנות של כוס וחצי בשקית, מקפיאים את השקיות עדשים ומפשירים בעת הצורך
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה אוכלים לארוחת הצהריים? ברור שקציצות עדשים ושיבולת שועל!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    יוסי זוהר

    להכין את זה לצימחוניים וגם לבני הבית נראה ממש טוב וגם ממש בריא

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות