מרק עדשים וירקות של משה שגב

יום חורף קר ואתם רעבים? למה שלא תכינו מרק עדשים ירוקות חורפי, טבעוני וצמחוני, שיכול להחליף ארוחה שלמה מרוב הוא משביע
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. פורסים דק את השום והפלפל החריף.
  2. קולפים וקוצצים את הבצל.
  3. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
  4. קוצצים דק את הסלרי, הגזר והכוסברה.
  5. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את השום, הפלפל החריף והבצל עד להזהבה.
  6. מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלרי והגזר ומערבבים.
  7. מוסיפים את העדשים, הקארי והכמון ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות עד שהעדשים מתרככות.
  9. לקראת סוף הבישול מוסיפים את עשבי התיבול, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומכבים את האש. מגישים מיד.

הערות

  • מומלץ לבשל את המרק כמה שיותר זמן על אש נמוכה מאוד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 620.6 קק״ל 2482.6 קק״ל
פחמימות 85.9 גרם 343.7 גרם
שומן 15.5 גרם 62.2 גרם
נתרן 811.0 מ״ג 3243.9 מ״ג
חלבון 33.0 גרם 132.2 גרם
סיבים תזונתיים 40.3 גרם 161.2 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 7.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 125.0 מ״ג 499.8 מ״ג
ברזל 10.4 מ״ג 41.7 מ״ג
אשלגן 1457.4 מ״ג 5829.6 מ״ג
אבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody