סלט עוף ואננס ברוטב אסיאתי ישראל אהרוני

אננס בסלט? יש דבר כזה, וזה אפילו ממש טעים. ישראל אהרוני מלמד איך מכינים סלט עוף ואננס ברוטב אסייתי מתקתק משגע. מכינים ב-10 דקות ונהנים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

עוף

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 250 גרם חזה עוף שלם
  • 2 כפות רוטב סויה

סלט

  • 1 מלפפון ירוק בינוני
  • 1 גזר בינוני
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1 פלפל צ’ילי אדום קטן
  • 1 חבילה פטריות שיטאקה מיובשות
  • 1 כוס כוסברה
  • 1/2 כוס נענע
  • 1/4 אננס בינוני
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים

רוטב

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות מירין
  • 3 כפות מים
  • 2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
  • 2 שיני שום
  • 1 כף סוכר חום בהיר – דמררה
  • 1 כפית שמן שומשום

אופן הכנה

  1. קולפים את הגזר, השום והג’ינג’ר.
  2. חותכים את העוף לרצועות דקות. חותכים את המלפפון והגזר לגפרורים דקים.
  3. חותכים את הבצל הירוק באלכסון למקטעים קצרים. פורסים דק את הפלפל.
  4. משרים את הפטריות במים רותחים כ-15 דקות. מסננים ופורסים לרצועות דקות.
  5. חותכים את האננס לקוביות קטנות. מגררים את השום ואת הג’ינג’ר. קוצצים את הבוטנים.
  6. מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מאד, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים תוך ערבוב כ-4 דקות עד שהוא מלבין מכל צדדיו. מוסיפים את הסויה וממשיכים לבשל במשך 2 דקות, עד שהעוף ספוג ומצופה ברוטב. מוציאים לקערה ושומרים בצד.
  7. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
  8. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה.
  9. מערבבים את הירקות עם העוף והרוטב. מקשטים בבוטנים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 803.5 קק״ל 1607.0 קק״ל
פחמימות 80.3 גרם 160.6 גרם
שומן 36.8 גרם 73.6 גרם
נתרן 2336.5 מ״ג 4673.0 מ״ג
חלבון 54.1 גרם 108.2 גרם
סיבים תזונתיים 11.3 גרם 22.6 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 5.3 גרם
כולסטרול 95.0 מ״ג 190.0 מ״ג
סידן 161.6 מ״ג 323.3 מ״ג
ברזל 4.9 מ״ג 9.9 מ״ג
אשלגן 1683.7 מ״ג 3367.5 מ״ג
אבץ 5.1 מ״ג 10.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody