
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10218.4 קק״ל 10218.4 קק״לפחמימות 794.9 גרם 794.9 גרםשומן 696.9 גרם 696.9 גרםנתרן 1492.1 מ״ג 1492.1 מ״גחלבון 140.3 גרם 140.3 גרםסיבים תזונתיים 26.6 גרם 26.6 גרםשומן רווי 368.4 גרם 368.4 גרםכולסטרול 2377.4 מ״ג 2377.4 מ״גסידן 863.5 מ״ג 863.5 מ״גברזל 30.2 מ״ג 30.2 מ״גאשלגן 2838.1 מ״ג 2838.1 מ״גאבץ 14.0 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות10218
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10218.4 קק״ל 10218.4 קק״לפחמימות 794.9 גרם 794.9 גרםשומן 696.9 גרם 696.9 גרםנתרן 1492.1 מ״ג 1492.1 מ״גחלבון 140.3 גרם 140.3 גרםסיבים תזונתיים 26.6 גרם 26.6 גרםשומן רווי 368.4 גרם 368.4 גרםכולסטרול 2377.4 מ״ג 2377.4 מ״גסידן 863.5 מ״ג 863.5 מ״גברזל 30.2 מ״ג 30.2 מ״גאשלגן 2838.1 מ״ג 2838.1 מ״גאבץ 14.0 מ״ג 14.0 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 10218 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לעוגה
-
6 ביצים Lמופרדות לחלמונים וחלבונים
-
2 כוסות סוכר לבן
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 3/4 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה"הנמל"
-
1 כפית תמצית וניל"הנמל"
קרם
-
500 גרם גבינת מסקרפונה
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
4 כפות אבקת סוכר"הנמל"
גנאש
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
250 גרם שוקולד מריר
לאפייה:

אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערת מיקסר מניחים את החלבונים ומקציפים עד קציפה לבנבנה (מפריד ביצים יעזור למתקשים), לאחר מכן מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקציפה יציבה מאוד.
- מנמיכים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים ואת השמן וממשיכים להקציף עד שאחיד.
- לאחר שהמסה התאחדה מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל ואבקת האפייה ומערבבים קלות עד שאחיד.
- מעבירים את המסה ל-3 תבניות 20 משומנות ומרופדות בנייר אפייה באופן שווה ואופים כל תבנית במשך 20 דק או עד אפייה מלאה. מצננים.
- מכינים את הקרם: מקציפים מעט את המסקרפונה עד שיא מתרככת מעט. מוסיפים את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקבל קרם יציב וחלק.
- מכינים את הגנאש: מחממים בקלחת את השמנת ובינתיים שוברים לקערה את קוביות השוקולד. כשהשמנת מגיעה לרתיחה מעבירים אותה לקערת השוקולד מחכים דקה וטורפים לגנאש חלק.
- מרכיבים את העוגה: את העוגה מרכיבים על תחתית עבה כי העוגה כבדה. מניחים שכבת עוגה אחת ומעליה מורחים קרם ומעל שמים עוד שכבת עוגה וכך חוזר חלילה עד שאת החלק למעלה סוגרת שכבת עוגה. את העוגה הגבוהה מצפים בקרם מכל הכיוונים ומחליקים את הקרם בעזרת מרית וקלף חלק. מצננים במקרר.
- כשהעוגה כבר קרה מחממים מעט את הגנאש כדי שיהיה במצב נוזלי אבל לא חם, מעבירים לשקית זילוף ויוצרים טיפות בעזרת שק הזילוף. מוזגים את הגנאש שנשאר מעל העוגה ומורחים בצורה אחידה על כל החלק העליון.
- מקשטים מעט למעלה בפירות, פרחים או מה שרוצים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערת מיקסר מניחים את החלבונים ומקציפים עד קציפה לבנבנה (מפריד ביצים יעזור למתקשים), לאחר מכן מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקציפה יציבה מאוד.
- מנמיכים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים ואת השמן וממשיכים להקציף עד שאחיד.
- לאחר שהמסה התאחדה מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל ואבקת האפייה ומערבבים קלות עד שאחיד.
- מעבירים את המסה ל-3 תבניות 20 משומנות ומרופדות בנייר אפייה באופן שווה ואופים כל תבנית במשך 20 דק או עד אפייה מלאה. מצננים.
- מכינים את הקרם: מקציפים מעט את המסקרפונה עד שיא מתרככת מעט. מוסיפים את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקבל קרם יציב וחלק.
- מכינים את הגנאש: מחממים בקלחת את השמנת ובינתיים שוברים לקערה את קוביות השוקולד. כשהשמנת מגיעה לרתיחה מעבירים אותה לקערת השוקולד מחכים דקה וטורפים לגנאש חלק.
- מרכיבים את העוגה: את העוגה מרכיבים על תחתית עבה כי העוגה כבדה. מניחים שכבת עוגה אחת ומעליה מורחים קרם ומעל שמים עוד שכבת עוגה וכך חוזר חלילה עד שאת החלק למעלה סוגרת שכבת עוגה. את העוגה הגבוהה מצפים בקרם מכל הכיוונים ומחליקים את הקרם בעזרת מרית וקלף חלק. מצננים במקרר.
- כשהעוגה כבר קרה מחממים מעט את הגנאש כדי שיהיה במצב נוזלי אבל לא חם, מעבירים לשקית זילוף ויוצרים טיפות בעזרת שק הזילוף. מוזגים את הגנאש שנשאר מעל העוגה ומורחים בצורה אחידה על כל החלק העליון.
- מקשטים מעט למעלה בפירות, פרחים או מה שרוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (85)
היי, ניסיתי להכין כמה פעמים עוגת טפטופים אבל אני לא מצליחה. בהתחלה הם נראים טוב, מסודרים מושלם ואחרי כמה דקות מתחילים לנזול למטה, להתפרק והכל נהרס . את יודעת למה? אני דואגת לקרר טוב את העוגה לפני
היי אביה, אפשר להכין את הגנאש יותר סמיך (פחות שמנת מתוקה) ולוודא שהעוגה ממש קרה (לא פושרת, לא בטמפרטורת החדר, אלא קרה מהמקרר 🙂 )