שקשוקה אפויה עם עגבניות שרי

מה עושים כשרוצים להכין ארוחת בוקר טובה ומזינה אבל אין זמן? נותנים לתנור לעבוד בשבילנו. אסי רוז מכינה שקשוקה אפויה עם עגבניות שרי
מה עושים כשרוצים להכין ארוחת בוקר טובה ומזינה אבל אין זמן? נותנים לתנור לעבוד בשבילנו. אסי רוז מכינה שקשוקה אפויה עם עגבניות שרי
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    306
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.0 קק״ל 612.0 קק״ל
    פחמימות 11.3 גרם 22.6 גרם
    שומן 20.9 גרם 41.7 גרם
    נתרן 787.9 מ״ג 1575.8 מ״ג
    חלבון 20.4 גרם 40.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 4.9 גרם
    שומן רווי 4.9 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 93.5 מ״ג 187.1 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 4.7 מ״ג
    אשלגן 641.8 מ״ג 1283.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    306
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.0 קק״ל 612.0 קק״ל
    פחמימות 11.3 גרם 22.6 גרם
    שומן 20.9 גרם 41.7 גרם
    נתרן 787.9 מ״ג 1575.8 מ״ג
    חלבון 20.4 גרם 40.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 4.9 גרם
    שומן רווי 4.9 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 93.5 מ״ג 187.1 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 4.7 מ״ג
    אשלגן 641.8 מ״ג 1283.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור

אני מאוהבת בעגבניות שרי! הן סוכריות של אושר, מתוקות, צבעוניות, עסיסיות ומלאות במתנות רבות מהטבע.

החלק המושלם בהן שבכל פעם שתעברו ליד קערה שלהן תיקחו לכם חופן, הצבעים שלהן מושכים את העין, הצורה שלהן בנויה לביס מושלם ומלא במיץ והטעם, אוי, הטעם המתקתק, החמצמץ, החלקלק והמושלם הזה הופך את כל החוויה לממכרת.

ואם כל זה לא מספיק, עגבניות השרי מלאות בערכים תזונתיים רבים, הן עשירות במגוון רחב של ויטמינים שמחזקים את מערכת החיסון ומערכת העיכול שלנו.

הן מכילות ליקופן שהוא פלבונואיד בעל סגולות קסומות שגורם לחיזוק מעטפת הקולגן בעורנו,  שזה אומר שבגדול עגבניות השרי נלחמות לנו בקמטים. 

לא תמצאו אותי בלי עגבניות שרי במקרר, אני אוהבת לאכול אותן טריות, הן הנשנוש הכי זמין וכיפי שיש ואני אוהבת לשלב אותן בתבשילים ובמאפים. אני בעיקר אוהבת לאכול אותן לצד ביצים בכל מיני דרכים.

יש בקרים בהם אין לי זמן להכין חביתה ומבחינתי היום צריך להתחיל אחרי ארוחת בוקר טובה, ואז אני בוחרת בדרך הפשוטה להכנת ארוחת בוקר מזינה ומהירה. 

אני קוראת לה שיטת “שולחת שוכחת”, בשיטה זו אני מסדרת בתבנית מעט עגבניות שרי, שמן זית, שום, ביצים וקורט מלח, שולחת לתנור שעושה את כל העבודה עבורי ושוכחת מפעולת ההכנה של החביתה שלי. 

אחרי כמה דקות בודדות יש לי תבנית מפנקת לארוחת בוקר ועוד כמה דקות שלוות לאכול אותה. אגב, המנה טעימה באותה מידה בכל שעה ביום. 

זו המנה שמלווה אותי בימים לחוצים או כשבא לי פשוט להתפנק עוד קצת ושהתנור יעבוד בשבילי. כמה דקות בודדות של עבודה והיא מדיפה ריחות משכרים אצלכם במטבח. רוצו להכין, ימים מאושרים.

סוכריות מהטבע
סוכריות מהטבע
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. מניחים בתבנית אפייה או במחבת את העגבניות שרי ועושים בכל עגבנייה חור קטנטן עם סכין חדה.
  3. מפזרים את השום הקצוץ/אבקת השום.
  4. יוצרים רווחים קטנים בין העגבניות ושוברים את הביצים לתוכם.
  5. מזלפים מעט שמן זית, אורגנו (אם אוהבים) וקורט מלח על כל תכולת התבנית.
  6. מכניסים לתנור ומניחים מעל התבנית יריעת נייר אפייה בלי לאטום אותה רק להניח אותה על התבנית, אופים 10-15 דקות תלוי במידה העשייה שתרצו לביצים.
  7. מוציאים מהתנור ומגישים.

הערות

  • ניתן להוסיף רצועות פטריות למנה
  • לחובבי הגבינה הנמתחת, אפשר לפזר מעל התבנית מעט גבינה מגורדת ואז להכניס לאפייה
  • ממליצה לשמור בקופסה אטומה במקרר למשך יומיים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שקשוקה אפויה עם עגבניות שרי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות