רקע הנמל

העוגה המושלמת לאירוח: עוגת שקדים ותאנים בניחוח ווניל

עוגת שקדים נפלאה על בסיס בצק פריך עם מילוי רך בטעם וניל ושקדים, בעיטור תאנים ואוכמניות טריות - ניתן להשתמש בכל פרי שאוהבים!
עוגת שקדים נפלאה על בסיס בצק פריך עם מילוי רך בטעם וניל ושקדים, בעיטור תאנים ואוכמניות טריות - ניתן להשתמש בכל פרי שאוהבים!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-43 דק׳
  • קלוריות
    6174
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6174.2 קק״ל 6174.2 קק״ל
    פחמימות 438.6 גרם 438.6 גרם
    שומן 364.6 גרם 364.6 גרם
    נתרן 1490.7 מ״ג 1490.7 מ״ג
    חלבון 73.4 גרם 73.4 גרם
    סיבים תזונתיים 11.2 גרם 11.2 גרם
    שומן רווי 106.5 גרם 106.5 גרם
    כולסטרול 1656.7 מ״ג 1656.7 מ״ג
    סידן 252.6 מ״ג 252.6 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 822.3 מ״ג 822.3 מ״ג
    אבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-43 דק׳
  • קלוריות
    6174
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6174.2 קק״ל 6174.2 קק״ל
    פחמימות 438.6 גרם 438.6 גרם
    שומן 364.6 גרם 364.6 גרם
    נתרן 1490.7 מ״ג 1490.7 מ״ג
    חלבון 73.4 גרם 73.4 גרם
    סיבים תזונתיים 11.2 גרם 11.2 גרם
    שומן רווי 106.5 גרם 106.5 גרם
    כולסטרול 1656.7 מ״ג 1656.7 מ״ג
    סידן 252.6 מ״ג 252.6 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 822.3 מ״ג 822.3 מ״ג
    אבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור

עוגה מושלמת שמסמלת את סוף הקיץ ואת החגים – עוגת שקדים ותאנים בניחוח ווניל עם פירות שאפשר לשחק עם הנבחרת שלהם לפי הטעם האישי. היא ביתית, טעימה בטירוף, פשוטה להכנה וגם נראית מקסים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק פריך

מילוי שקדים

עיטור


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת פירורית במרקם חול.

    עוגת שקדים ותאנים5
    מוסיפים את אבקת הסוכר. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  2. מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים כחצי דקה רק עד שנוצר בצק אחיד.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים לעלה דק, מכניסים לתבנית עגולה עם נייר אפייה עגול ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.

    עוגת שקדים ותאנים3
    משטחים את הבצק בתחתית ובצידי תבנית עם נייר אפייה עגול. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  4. מכינים את המילוי: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים. מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, מערבבים לקרם אחיד ומקררים חצי שעה.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. מוציאים את תחתית הבצק מהמקפיא, ממלאים במילוי השקדים ומסדרים מעל את התאנים והאוכמניות.

    עוגת שקדים ותאנים2
    מסדרים על המילוי את התאנים והאוכמניות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  7. אופים כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה.
עוגת שקדים ותאנים
עוגת שקדים ותאנים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות