אורז פרסי

איך מכינים אורז פרסי קלאסי – מתכון של תמרה וישראל אהרוני

מצרכים:
3 כוסות אורז בסמטי, מושרה במים במשך חצי שעה ושטוף
2-3 תפוחי אדמה, קלופים וחצויים
מלח
פלפל גרוס
מעט זרשק – ניתן למצוא בחנויות התבלינים
1/2 כוס צימוקים
3-4 כפות שמן

אופן הכנה:
– מבשלים את האורז בהרבה מים חצי בישול ושוטפים במים קרים (עד שהאורז מתחיל להתרכך אבל לא רך לגמרי).
– בסיר רחב מטגנים בשמן את הצד החתוך (הישר) של תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
– מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, זרשק וצימוקים ומכניסים לסיר, מעל תפוחי האדמה.
– מטגנים חמש דקות, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים במשך שעה על להבה נמוכה מאד.

אורז פרסי
אורז פרסי

מתכון: תמרה וישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

קארי טבעוני בנוסח הודי – מתכון לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי

ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה של שי-לי ליפא

טראפלס לוטוס ושוקולד עם שברי עוגיות של קרין גורן

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *