בואו נעשה לנו חג! מתכון סוחט מחמאות של סלט קישואים של אמא אורה

ישראלים אוהבים ירוקים! את העשבים והירקות רואים בכל מקום. אז קבל מתכון מופלא לסלט קישואים ירקרק שמחזיר את החדווה והרעננות גם לקישואים קצת עייפים. הכי ירוק!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

ירוקים ירוקים ירוקים! זה יפה, זה טעים, זה פרשי וזה הכי ישראלי שיש.

ישראלים אוהבים ירוקים! לא סתם לרובנו מתעקם הפרצוף כשמישהו אומר שהוא לא אוכל כוסברה (לא שופטים, רק לא מבינים).

האהבה לירוקים באה לידי ביטוי באוכל שלנו מתבשילים, קציצות, בטחינה, בחומוס ובמגוון סלטים.

סלט ישראלי טוב יהיה מפוצץ במלא עשבי תיבול!

הסלט הזה הוא הברקה של אמא שלי (אימא של לינוי). נשארו לה כמה קישואים עייפים במקרר, כשהם עייפים אז צולים. היא הכניסה את הקישואים לתנור, קצצה דק, הוסיפה שום, פלפל חריף ומלא עשבי תיבול ואת התיבול האהוב על כולנו - מלח, לימון ושמן זית.

זה סלט פשוט, קל להכנה ואתם תודו לנו שיש לכם אותו במקרר! הוא ישדרג כל סנדוויץ’, פיתה והולך מושלם גם לצד בשר, דגים וירקות.

תדאגו שהוא יהיה בתפריט שלכם ביום העצמאות הקרוב, זה שלא נחגוג בגדול לא אומר שלא יהיה לנו טעים.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. שוטפים טוב את הקישואים ומורידים להם את הקצוות. מייבשים טוב במגבת ועוטפים כל אחד בנייר כסף. מכניסים לתנור החם ל-30-40 דק’ עד שהקישואים מתרככים.

    עוטפים את הקישואים בנייר כסף. צילום: אלכס ולינוי
    עוטפים את הקישואים בנייר כסף. צילום: אלכס ולינוי

  3. מוציאים את הקישואים מנייר הכסף, חוצים אותם לחצי ומניחים אותם כלפי מטה על קרש חיתוך כדי שיגירו חלק מנוזלי הקישוא - זה משתנה מקישוא לקישוא יש קישואים שכמעט ולא יגירו נוזלים ויש קישואים יותר “נוזליים”- במידה והם הגירו נוזלים, שופכים אותם.

    חוצים את הקישואים ומניחים אותם כלפי מטה על קרש חיתוך כדי שיגירו נוזלים. צילום: אלכס ולינוי
    חוצים את הקישואים ומניחים אותם כלפי מטה על קרש חיתוך כדי שיגירו נוזלים. צילום: אלכס ולינוי

  4. את הפלפל החריף צולים על מחבת/ רשת על הכיריים/ בתנור/ מנגל, מעבירים לשקית ניילון על מנת שיהיה קל לקלפו, מנקים מגרעינים וקוצצים דק- מהפלפל ניתן להוסיף לפי רמת החריפות שתרצו את הסלט.

    צולים פלפל חריף. צילום: אלכס ולינוי
    צולים פלפל חריף. צילום: אלכס ולינוי

  5. עכשיו הגיע השלב שקוצצים הכל דק דק , מתחילים בקישואים, ממשיכים עם השום ועשבי התיבול, מוסיפים מהפלפל החריף ומעבירים הכל לקערה ומתבלים, מערבבים היטב, מתקנים טעמים במידת הצורך ומגישים.

    שלב הקיצוצים. צילום: אלכס ולינוי
    שלב הקיצוצים. צילום: אלכס ולינוי

  6. ניתן לשמור במקרר בין שבוע לחודש, אבל זה כנראה יגמר קודם!
  7. במידה ואתם מכינים את הסלט ביום עצמו והמנגל כבר דלוק, תניחו את הקישואים עם נייר הכסף על המנגל ואת הפלפל החריף תצלו על האש גם- תקבלו טעמים קצת יותר מעושנים ועמוקים לסלט.

    סלט קישואים של אמא אורה. צילום: אלכס ולינוי
    סלט קישואים של אמא אורה. צילום: אלכס ולינוי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 897.1 קק״ל 897.1 קק״ל
פחמימות 30.5 גרם 30.5 גרם
שומן 86.0 גרם 86.0 גרם
נתרן 3163.0 מ״ג 3163.0 מ״ג
חלבון 8.8 גרם 8.8 גרם
סיבים תזונתיים 8.3 גרם 8.3 גרם
שומן רווי 12.1 גרם 12.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 182.2 מ״ג 182.2 מ״ג
ברזל 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 1530.0 מ״ג 1530.0 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 2.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    ליאת

    בהתחלה חששתי אבל היצא פשוט מושלם

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody